Napisano 20.06.2009 - 20:58
Napisano 20.06.2009 - 21:06
Napisano 20.06.2009 - 21:09
Napisano 20.06.2009 - 21:26
...czy broń służy do tego, żeby sobie postrzelać w tarcz i sprawdzić swoje oko? Liczę na szybką odpowiedź.
Napisano 20.06.2009 - 21:36
Napisano 20.06.2009 - 21:54
Napisano 21.06.2009 - 10:10
Wiecie co jest dla mnie wymowne? Ankieta, która prawie do początku pokazuje dane na zbliżonym poziomie. Jakoś ani razu przeciwnicy nie byli górą. więc nie mówcie, że ludzie nie chcą i nie są świadomi swoich praw i nie tylko.
Napisano 21.06.2009 - 12:11
Napisano 21.06.2009 - 14:09
A Ci co głosowali przeciw nie wyobrażają sobie wzięcia odpowiedzialności za swoje życie, za swoje wybory, decyzje i nie chcą praw. Wola być niczego nieświadomymi niewolnikami systemu, którzy tworzą ludzie żadni władzy i poddaństwa zwykłego ludu. Ci nie wykazują odrobiny ufności, wiary w ludzi i ich odpowiedzialność. Mówisz, że Ci ludzie nie są świadomi konsekwencji??? Właśnie są i dlatego chcą mieć prawo dokonywania wyborów tego co dla nich stanowi o ich "wolności", są świadomi zagrożeń, może nawet mieli w swoim życiu nieprzyjemne sytuacje. Wychodzę z założenia że: "lepiej niech mnie trzech sądzi niż sześciu niesie".
Napisano 21.06.2009 - 14:32
Bo ci co glosowali za, nie wyobrazaja sobie konsekwencji.
Napisano 21.06.2009 - 15:39
Czyli broń będzie darmowa? Bo inaczej nie widzę tu nic innego jak podział. Sam mówiłeś, że posiadanie broni to kosztowny interes. Dodatkowo Ty nie dałbyś broni ani mi ani zapewne mojej rodzinie. Nic tylko dzielisz i narażasz osoby, które na broń nie stać na większe niebezpieczeństwo, bo jak bogaci będą mieć broń to przestępczość nie zmaleje. Przestępcy najwyżej przeniosą się na tych, którzy nie mogą sobie na broń pozwolić z powodów finansowych, lub którzy nie dostaną broni bo nie przejdą testów. Chcesz równości? To broń powinna być tak dostępna jak ma to miejsce w południowych stanach USA. A jakie by tego były skutki chyba wszyscy wiemy.Mi chodzi o sprawiedliwość społeczną, równe traktowanie niezależnie od statusu społecznego oraz jasne klarowne zasady.
Napisano 21.06.2009 - 19:55
A Ci co głosowali przeciw nie wyobrażają sobie wzięcia odpowiedzialności za swoje życie, za swoje wybory, decyzje i nie chcą praw. Wola być niczego nieświadomymi niewolnikami systemu, którzy tworzą ludzie żadni władzy i poddaństwa zwykłego ludu. Ci nie wykazują odrobiny ufności, wiary w ludzi i ich odpowiedzialność. Mówisz, że Ci ludzie nie są świadomi konsekwencji??? Właśnie są i dlatego chcą mieć prawo dokonywania wyborów tego co dla nich stanowi o ich "wolności", są świadomi zagrożeń, może nawet mieli w swoim życiu nieprzyjemne sytuacje. Wychodzę z założenia że: "lepiej niech mnie trzech sądzi niż sześciu niesie".
Przesadziłeś teraz. Jest cały szereg spraw do zasadniczego uregulowania dla mnie daleko istotniejszych niż posiadanie broni. A mających większe znaczenie dla codziennego życia.
Nieświadomymi niewolnikami? Bez woli odpowiedzialności? Grubo przesadziłeś teraz.
Na codzień w pracy podejmuję szereg bardzo odpowiedzialnych decyzji, które mogą mieć bezpośrednie przełożenie na życie ludzi przez dziesiątki lat. I nie ma to NIC wspólnego z bronią. A jest mnóstwo zawodów, zajęć i czynności, które mają takie same konsekwencje.
I takie Twoje stwierdzenie jak wyżej wręcz mnie (i mnóstwo innych osób) obraża.
Parę postów wyżej zastanawiałeś się dlaczego tak mało ludzi wzięło udział wdyskusji - dlatego, że tak naprawdę bardzo mało ludzi dostrzega konieczność posiadania broni. Dla nich to problem marginalny na tle całego szeregu innych, codziennych.
Bo ci co glosowali za, nie wyobrazaja sobie konsekwencji.
Tak, ja wiem, że ty myślisz, że najlepiej wyobrażasz sobie skutki wszelkich poczynań, a ci, którzy mają inne zdanie nie znają się.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych