Napisano 31.12.2010 - 10:38
Napisano 06.01.2011 - 10:33
Napisano 06.01.2011 - 14:02
Napisano 06.01.2011 - 14:14
Napisano 06.01.2011 - 14:20
Jestem przeciw. Mamy świrów na tym świecie. Gdybyśmy dali im broń, byłaby masakra. Jak dla mnie byłoby głupotą, samobójstwem i morderstwem dawać człowiekowi broń. Bo np. dużo osób w jakichś zdenerwowaniach myśli sobie "zabije go, bo...", ale później im to przechodzi i nie mogą uwierzyć, że tak myśleli. A właśnie w takich chwilach, gdy będzie miało dostęp do broni, no cóż, wiadomo co się stanie.
Napisano 06.01.2011 - 18:11
Jestem przeciw. Mamy świrów na tym świecie. Gdybyśmy dali im broń, byłaby masakra. Jak dla mnie byłoby głupotą, samobójstwem i morderstwem dawać człowiekowi broń. Bo np. dużo osób w jakichś zdenerwowaniach myśli sobie "zabije go, bo...", ale później im to przechodzi i nie mogą uwierzyć, że tak myśleli. A właśnie w takich chwilach, gdy będzie miało dostęp do broni, no cóż, wiadomo co się stanie.
Napisano 07.01.2011 - 13:31
Świry i cała reszta bandyckiego ścierwa nie i tak nie ma problemów z nielegalnym dorwaniem się do broni, więc czemu nie dać normalnym obywatelom środków i - przede wszystkim PRAWA do SKUTECZNEJ obrony (bo nie oszukujmy się, obecne prawa o obronie koniecznej to absurd - bandzior właściwie musiałby cię trzy razy zarżnąć jak wieprza, zanim mógłbyś się w świetle prawa obronić)?
Napisano 07.01.2011 - 22:27
Napisano 08.01.2011 - 03:04
W Austrii ....
... Współczynnik zabójstw jest ponad 3 razy niższy niż w Polsce, a 10 razy niższy niż w Luxemburgu,
Użytkownik rolpiek edytował ten post 08.01.2011 - 03:07
Napisano 08.01.2011 - 14:06
W Austrii ....
... Współczynnik zabójstw jest ponad 3 razy niższy niż w Polsce, a 10 razy niższy niż w Luxemburgu,
zwykła manipulacja statystykami, widzę że podpierasz się danymi od Korwina, ale czy zweryfikowałeś te dane gdzieś ?
jak chcesz porównywać - to porównaj statystyki USA i Polski
można wziąść kolejnych 100 rzeczy co wg statystyk wyjdą lepiej w Austrii, Belgii czy luxemburgu a nawet w Polsce ...
ale będe dosadnym i zapytam czy uważasz że dostęp do broni atomowej powinien mieć każdy kraj ?
(pytanie retoryczne bo z tym uzasadnieniem co podałeś rozumiem że jesteś za tym aby każdy kraj miał bombke - a ja za tym nie jestem )
w końcu np. Rosja ma tysiące bomb i nikt od nich nie ginie więc każdy kraj powienien posiadać atomową broń , nawet taki luksemburg chociaż ze 2 czy 3 sztuki - w końcu wg statystyki to najbezpieczniejsza broń na świecie - od 55 lat prawie nikt od niej nie zginął - więc dlaczego próbuje się hamować dostęp do niej zamiast każdemu pozwolić ?
zresztą pójdzmy dalej - dlaczego tylko prezydent ma nosić teczke z atomowym przyciskiem - dajmy taki przycisk każdemu obywatelowi - w końcu każdy ma równe prawo - przecież zgodnie z teorią zwolenników pełnego dostępu do broni zanim ktoś użyłby takiego przycisku przestraszyłby sie tego że ktoś inny też może użyć swojego przycisku atomowego i użyłby go dopiero wtedy jak sąsiad wysadziłby jego miasto w powietrze ...
a świry, samobójcy i inni nienormalni broni znaczy sie atomu by nie dostali, bo jakby się zgłaszali po nią to oczywiście sami by deklarowali że są szurnięci więc broń im się nie należy ...
ja jednak wolę tak jak jest teraz, bo nam z naszym charakterem bliżej do południowców z meksyku niż do grzecznych i karnych austryjaków, a co się dzieje w meksyku to każdy zainteresowany wie
Napisano 08.01.2011 - 16:10
świrom i samobójcą nikt broni nie da. mam wrażenie, że nie potrafisz odróżnić sprawiedliwego liberalnego ale ograniczonego mimo wszystko równymi zapisami prawa dostępu do broni dla uczciwych, zdrowych obywateli od powszechnego, swobodnego dostępu do broni.
ja jednak wolę tak jak jest teraz, bo nam z naszym charakterem bliżej do południowców z meksyku niż do grzecznych i karnych austryjaków, a co się dzieje w meksyku to każdy zainteresowany wie
mów za siebie. Woleć możesz, na szczęście demokracja ma to do siebie, że większość decyduje. I wystarczy, że spojrzysz na wyniki ankiety powyżej. Taki też jest rzeczywisty obraz i poglądy Polaków w tym temacie.
Użytkownik rolpiek edytował ten post 08.01.2011 - 16:16
Napisano 08.01.2011 - 16:20
NAWET tam, gdzie posiadanie broni jest zabronione.jesteś bardzo naiwny bo zycie pokazuje że świry dostają broń bez problemu,
Napisano 08.01.2011 - 17:27
NAWET tam, gdzie posiadanie broni jest zabronione.jesteś bardzo naiwny bo zycie pokazuje że świry dostają broń bez problemu,
To wystawia praworządnych obywateli na pozycji owiec do zarżnięcia w oczach takiego psychopaty, który ma w odbycie prawo. W takich np, ociekających krwią Stanach, obywatel ma MOŻLIWOŚĆ zapewnienia sobie obrony lepszej niż nadzieja, że złodziej go nie skrzywdzi w procesie rabowania mieszkania a później zadzwonienia na policję.
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych