Taki ja np. mam świetną wyobraźnię. Wyobrażam sobie co zalegalizowanie dostępu do broni mogłoby zrobić. Ale dalej chciałbym wiedzieć, czy broń może mieć każdy kogo na to stać i przejdzie odpowiednie badania, czy może się mylę? Bo drogowskaz do sklepu z bronią widywałem codziennie (niemal) jadąc do szkoły. Z czegoś się ten sklep chyba utrzymywał.
Nie nie kazdy może ta broń mieć. I do tego często jest wtej chwili tak że bandziory (informatory policji) maja broń legalnie, a uczciwy obywatel nie. Zalezy to od uznaniowości organu wydajacego czyli Wydz. Postępowań Administracyjnych KWP w kraju. Mało tego facet w takiej samej sytuacji, z tymi samymi papierami w Katowicach broni nie dostanie bo policja nie widzi przesłanek, a w takiej Bydgoszczy dostanie.
Osobiście mi to zwisa i powiewa czy będzie legalny łatwiejszy dostęp do broni czy go nie będzie. Ja broń mam legalnie, kosztowało mnie to wiele zachodu. Tylko, że wiem jak jest w realnym spotkaniu petenta z jasnie pamujacym Pane policjantem. Ma humor da, nie ma humoru nie da. Oto wolny, demokratyczny kraj