Skocz do zawartości

Zdjęcie

Forum jest martwe

• Please log in to reply
114 replies to this topic

Ankieta: Smierc forum (249 użytkowników oddało głos)

Czy forum jest martwe?

1. Tak (100 głosów [40.16%])

Procent z głosów: 40.16%

2. Nie (149 głosów [59.84%])

Procent z głosów: 59.84%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

Pierce.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bardzo poważny temat, a mimo to większość podchodzi do niego "ze spamem na ustach".

Zasilam wasze szeregi od zaledwie 3 miesięcy, a moja pierwsza prawdziwa wypowiedź miała premierę kilka dni temu. Dawniej, czyli od około roku biernie obserwowałem sytuację, przyznam iż kilka faktów których wolę nie ujawniać, odrzucało mnie od udzielania się. Nie twierdzę, iż przedstawiona poniżej sytuacja jest odzwierciedleniem stanu paranormalne.pl. Warto jednak uczyć się na czyichś błędach unikając w ten sposób własnych niepowodzeń.

Warto w tym momencie przetoczyć część moich przemyśleń na temat polskich fór. Niemal każdy admin wielbi siebie jak boga, grupę swoich największych pucybutów mianuje modami. Ci zmobilizowani awansem pracuję przez kilka tygodni po czym pozostaje im wywyższać się oraz wyśmiewać nowozarejestrowanych. Nie trudno zauważyć, iż wpływ jaki zwykły śmiertelnik może mieć na rozwój strony jest znikomy. Jeśli zatem coś się psuje to konsekwentnie powinniśmy udać się z tym do odpowiedzialnych za tą sytuację panów porządkowych.

///
Dziękuję za uwagę. Myślę, że przynajmniej część osób zrozumie co miałem na myśli. Jeżeli ktoś zdecyduje się usunąć moje konto jako destruktora dawnego ładu, to przyzna się w ten sposób iż zasługuje na miano wyżej opisanego schematu 'kolorowych'.
  • 0

Mr. Mojo Risin'.
  • Tematów: 23
  • Artykułów: 3
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Warto w tym momencie przetoczyć część moich przemyśleń na temat polskich fór. Niemal każdy admin wielbi siebie jak boga, grupę swoich największych pucybutów mianuje modami.

To jest życie. Nie pasuje? Trudno, nikogo to nie obchodzi.
  • 0

Wujek Mechanik.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam witam witam, tak tak coś mi się z komputerem uszkodziło ale już działa, mam nadzieję że nie stęskniliście się za bardzo za mną, ale do rzeczy, Mr. Mojo mówi że nikogo to nie obchodzi no jak nie mnie obchodzi. Ja pełen energii człowiek jestem. Więc pozdrwiam bo zdrowie jest najważniejsze zawsze i myślę że już was nie opuszczę.
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

OMG. Jakim cudem on ma nowe konto na tym samym nicku? Skasowaliście go?
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Pewnie na jednym koncie ma między Wujek a Mechanik "spację" a na drugim "_".
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ban Hehe zakrawa na zjawisko paranormalne :)

Ale swoją drogą w tej "śmierci" coś jest. Kiedyś (jak to odlegle brzmi) prawie zawsze wśród nowych tematów znalazło się coś ciekawego wartego choćby przejrzenia. A dzisiaj zaglądam dość rzadko, a mimo to większość nowych tematów to albo odgrzany kotlet, albo dzieciak który zrobił zdjęcie słojów drewna i dopatruje się tam twarzy demonów. To jeszcze nie byłoby takie straszne w końcu gorące tematy nie zdarzają się codziennie (jak ktoś już słusznie zauważył), najgorsza jest ciągle wzrastająca ilość użytkowników którzy albo robią sobie jajca, albo co chyba gorsze są po prostu niekompetentni.

Narzekamy, lamentujemy i wspominamy w tym temacie, i ja też to zrobiłem. Ale teraz chciałbym zwrócić rozmowę na inne tory.

Czy ktoś ma koncepcję co można z tym zrobić? Wprowadzenie systemu totalitarnego chyba na wiele się nie zda :) chociaż te kary śmierci brzmią tak kusząco. Ja nie mam pomysłu, ale jak coś wymyślę to dam znać.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

powiem wam ,że jak tu się rejestrowałem forum było mnieeej znane, i szczerze wtedy był ten "klimat" i ludzie którzy byli głodni wiedzy nt. spraw paranormalnych...
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ja podobnie jak kolega wyżej... jestem tutaj od 2006r. Obserwowałem już dziesiątki takich tematów w których ocenialiśmy aktywność serwisu VRP. Ten okres który teraz się pojawił, można uznać za jeden z gorszych w tej 4-letniej historii. Jednak nie ma co rozpaczać. Skoro jeszcze mogę pisać i ktoś przeczyta moją wypowiedz, to nie jest zle ;)
  • 0

Staniq.

In principio erat Verbum.

• Tematów: 774
  • Artykułów: 28
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

:topic: Ludziska!Cały problem w tym,że nie wszyscy na wszystkim się znają,chcemy się wypowiedzieć w temacie, a jesteśmy z góry spuszczani do kanału bo nie łapiemy o czym nawijał nasz przedmówca (używał języka "naukowego",rozważania filozoficzne to nie jest nasza mocna strona),albo fakt,że on wie ,a ty nie o co chodzi stawia cię na straconej pozycji, jako osoby do dyskusji. Czasem stawiam infantylne pytania, bo to co zajmuje pół strony można powiedzieć w trzech zdaniach,bez pseudonaukowego obrysu, albo odwrotnie, trzy zdania, potrzebują pół strony tłumaczenia dla tych,którzy nie mają ukończonej szkoły podstawowej albo tak jak ja nawet przedszkola.Rola admina sprowadza się do administrowania portalem,a nie do samouwielbienia z tego powodu. Subiektywne odczucia spowodowane są zazwyczaj jakąś wpadką. Adminie nasz: kochaj użytkownika swojego,bo możesz mieć gorszego...... :mrgreen:

Bartos Krwawy.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Noto poco jestem na forum ....................... Dzieciarnia mówisz vcore wierz że najczęściej syf robią starsi a nie my .

Po prostu nierobiąc nic będzie najlepiej tylko zrobić jedno wymyślić ankiete na początku czy ma ktoś podstawową wiedze na tematy paranormalne typu.

Gdzie mieszka yeti?
Co to jest NOL?
Co to jest medytacja?
Twój wiek?
Twoje ulubione zagadnienie itp.
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Ban Hehe zakrawa na zjawisko paranormalne smile2.gif

Raczej na błąd w IP.B, w końcu oba nicki są identyczne i oba są zbanowane.
  • 0

nwconlyamodel.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

powiem wam ,że jak tu się rejestrowałem forum było mnieeej znane, i szczerze wtedy był ten "klimat" i ludzie którzy byli głodni wiedzy nt. spraw paranormalnych...

jestem od roku ale forum obserwowałem ponad dwa lata i faktycznie tak było . Godzinami przeglądałem forum czytając różne ciekawe rzeczy a teraz nic .
  • 0

ultimate.

Animam debeo !

• Tematów: 46
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

jestem od roku ale forum obserwowałem ponad dwa lata i faktycznie tak było . Godzinami przeglądałem forum czytając różne ciekawe rzeczy a teraz nic .

Witam,
Forum jest ok! To że nie Możesz przeczytać różnych ciekawych rzeczy, to wina większości z nas, forum tworzą forumowicze, to my powinniśmy szukac tematów do dyskusji. Wydaję mi się że zrobiło sie tak, że większość czeka tylko na gotowe opracowania, brakuje tylko ramówki jak w telewizji "dzisiaj o dwudziestej nowy ciekawy artykuł o ufo - zapraszamy" Nie chciał bym tutaj kogokolwiek obrażać ( sam nie jestem jakimś bardzo aktywnym userem ) , ale wydaje mi się ze taka jest prawda.

A więc zamiast pisać o forum że jest martwe, piszmy i opracowujmy nowe tematy, tak aby juz nigdy nie wiało na forum nudą!
  • 0

#74 Gość_Muhad

Gość_Muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Ultimate zapamiętaj;

rzeczy
większości x2

Popraw.
  • 0

ultimate.

Animam debeo !