http://www.naszawitr...dwabne_973.htmlNie jest to artukuł z internetu....przykro mi, podaj swoje żródła.
Chyba w mocnych nerwach dałeś ten link....ale dobrze, niech Polacy dowiedzą się jakiego terrorystę czcimy...
Napisano 29.12.2008 - 21:26
http://www.naszawitr...dwabne_973.htmlNie jest to artukuł z internetu....przykro mi, podaj swoje żródła.
Napisano 29.12.2008 - 21:32
Napisano 29.12.2008 - 21:37
Napisano 29.12.2008 - 21:44
mi też wstyd za Mango, ale dot. to avatara który jest paskudny,Mango, wstyd mi za Ciebie
Napisano 29.12.2008 - 21:51
Tatik, jeśli jesteś Żydem to śmiało startuj. PoważnieTatik, co byś doradził panu 0bamie "w tej sprawie", gdybys został doradcą prezydenta USA ?
Napisano 29.12.2008 - 22:21
Na ulicach arabskich miast tłumy skandują dziś antyżydowskie hasła. I palą flagi: Izraela i Stanów Zjednoczonych.
Wciąż trwają zmasowane naloty na Strefę Gazy. Według oficjalnych danych zginęło już 300 osób, dwa razy tyle zostało rannych. W rozmowie z "Dziennikiem" tak opisuje dzisiejsze wydarzenia mieszkająca tam Polka, Ewa Jasiewicz:
Była pani świadkiem bombardowań, od których ucierpieli cywile?
Izrael bombarduje gdzie popadnie. Każdy wybuch to mnóstwo betonowych odłamków. Właśnie one ciężko ranią wielu ludzi. Dziś jechałam do szpitala z taksówkarzem, który opowiadał, że w nalotach zginęło trzech członków jego rodziny: ojciec, wujek i kuzyn.
Mieszkańcy Gazy chcą zemsty na Izraelu?
Dziś zaczepiła mnie zrozpaczona kobieta. Krzyczała, że teraz na pewno obłoży się bombami i wysadzi się gdzieś w Izraelu. Sama nie rozumiem dlaczego Izrael stosuje odpowiedzialność zbiorową i chce ukarać 1,5 mln ludzi zamieszkujących Gazę. Naloty zaczęły się o 11.30. Gdy dzieci wychodziły ze szkoły.
Tymczasem najwyższy przywódca duchowy Iranu, Ali Chamenei, wezwał muzułmanów na całym świecie do obrony Palestyńczyków. A premier Turcji, Recep Tayyip Erdogan, nazwał naloty na Strefę Gazy "zbrodnią przeciwko ludzkości".
W Bejrucie Hamas zgromadził tysiąc ludzi z flagami libańskimi i palestyńskimi. Skandowali: "Śmierć Izraelowi!".
W Damaszku pięciotysięczny tłum niósł przez centrum miasta transparenty: "Agresja przeciwko Gazie jest agresją przeciwko całemu narodowi arabskiemu" i "Precz z Ameryką, matką terroryzmu". Finałem demonstracji było spalenie flagi izraelskiej i amerykańskiej.
Amman, Kair, Aleksandria - tam też tysiące ludzi wyszły na ulicę z antyizraelskimi hasłami. Nawet w spokojnym Dubaju demonstranci zebrali się pod konsulatem palestyńskim w geście solidarności. "Dziennik" przytacza słowa jednego z nich:
Czas, by Palestyńczycy i Arabowie zjednoczyli się w walce ze wspólnym wrogiem.
Czy się zjednoczą?
I to, co rozgrywa się obecnie w Strefie Gazy, okaże się być preludium do wielkiej wojny świata arabskiego z Izraelem?
Czy jednak nad nienawiścią tłumów zatriumfuje wyrachowanie przywódców. Bo deklaracja solidarności z Palestyńczykami nic nie kosztuje. W odróżnieniu od zbrojnej interwencji w ich obronie.
W takim przypadku Izrael kolejny raz wyjdzie z sytuacji obronną ręką. I dalej będzie mógł robić z mieszkańcami Strefy Gazy to, co politycy z Tel Awiwu uznają za stosowne.
Daniel Nogal
Napisano 29.12.2008 - 22:35
Tatik, jeśli jesteś Żydem to śmiało startuj. Poważnie
Napisano 29.12.2008 - 22:36
Napisano 29.12.2008 - 22:41
Super - jak to brzmi - fotki, których nie zobaczymy w telewizji.A przy okazji parę fotek, których nie zobaczymy w telewizji:
http://www.islam-in-...s/zbrodnie.php3
A ten jak zwykle zaślepiony odpowiedzieć na argumenty nie umieChyba w mocnych nerwach dałeś ten link....ale dobrze, niech Polacy dowiedzą się jakiego terrorystę czcimy...
I taki jest chyba ich cel - jak najwięcej ofiar po stronie własnej (czemu nie pozwalali rannych transportować do Egiptu?) by opinia publiczna mogła zobaczyć jaki ten Izrael jest zły.Bandyci z hamasu ostrzeliwuja stale rakietami Izrael, i tak dlugo, jak dlugo beda to robic - to moga tylko prosic o izraelskie naloty. Izrael ich prosbe wlasnie spelnia .
Ciekawostka:Wszędzie cuchnie ropą i Marines.......
Napisano 29.12.2008 - 23:15
To jest tzw arabskie zawieszenie broni ? pokoj ? Hamas podjął decyzje kontynuownia
zbrodni przeciw własnemu narodowi i musi ponosić tego konsekwencje, a cywilne
ofiary, kobiety i dzieci !!! , to typowa muzułmańska propaganda,
Napisano 29.12.2008 - 23:29
Poza tym maribot, zastanów się czy Palestyńczycy nie mają czasem racji:Jak pisze "Jerusalem Post" (której nb. właścicielem jest Richard Perle z administracji waszyngtońskiej): oto spełnia się sen - przeprowadzenie rurociągu do Hajfy pozwoli na kontrolę wydobycia ropy naftowej, ustalanie jej cen na giełdach światowych, korzystną sprzedaż do USA oraz zmniejszy koszta energetyczne Izraela o 25%. "Kluczowe jest unowocześnienie irackich ropociągów. Po wielu latach uśpienia być może na nowo będzie transportowana ropa do izraelskiej Hajfy". Nie pada jedno słowo o "wyzwalaniu" Irakijczyków czy ew. zagrożeniu BMR ze strony Husseina.
Napisano 29.12.2008 - 23:58
Ale ile zarobią różne koncerny na tej całej wojnie, a później na odbudowie... No i inna kwestia, że złoża ropy są ograniczone, a im ma się do nich lepszy dostęp tym lepiej. Skąd ta cała "batalia" o biegun północny i jego zasoby...Żeby Amerykanom zwróciły się koszty obu wojen (Irak i Afganistan) to Amerykanie musieli by za darmo kraść ropę z Iraku przez około 140 lat (biorą po uwagę rekordową cenę za baryłkę ropy - 146 dolarów).
Ale to przecież o ropę chodziło...
Napisano 30.12.2008 - 00:04
Jakiś kompleks, że nie ma tam żadnego Polaka?Jako ciekawostkę mogę dodać, że Żydzi stanowią więcej niż połowę najbardziej wpływowych ludzi na świecie. Przynajmniej tak stwierdza ranking pisma Vanity Fair.
Szkoda tylko, że JP pisało o tym w marcu 2003 roku.Jak pisze "Jerusalem Post" (której nb. właścicielem jest Richard Perle z administracji waszyngtońskiej): oto spełnia się sen - przeprowadzenie rurociągu do Hajfy pozwoli na kontrolę wydobycia ropy naftowej, ustalanie jej cen na giełdach światowych, korzystną sprzedaż do USA oraz zmniejszy koszta energetyczne Izraela o 25%. "Kluczowe jest unowocześnienie irackich ropociągów. Po wielu latach uśpienia być może na nowo będzie transportowana ropa do izraelskiej Hajfy". Nie pada jedno słowo o "wyzwalaniu" Irakijczyków czy ew. zagrożeniu BMR ze strony Husseina.
1) Nieaktualna
Napisano 30.12.2008 - 00:10
Ja tam byłbym za tym, żeby Austria i Niemcy oddały część terytorium Żydom. Idealna rekompensata. Ciekawe tylko kto by się na to zgodził.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych