To niech mi ktoś wytłumaczy dlaczego to ludzie zeszli z drzewa a nie wszystkie małpy
Zeby krytykowac teorie ewolucji, najpierw trzeba znac teorie ewolucji, nie gadaj glupot jesli nie masz o czyms pojecia. Kto mial zejsc z drzew ? a to wg. Ciebie czlowiek pochodzi od malpy ? tak twierdzi teoria Darwina ? pokaz mi gdzie ?
Może ja się na tym nie znam to może mnie uświadom skąd te wszystkie hokus - pokus w tej teorii no bo jak inaczej nazwiesz nagłe pojawienie się dwóch osobników przeciwnych płci tego samego gatunku i to niezależnie od tego czy są to ssaki gady płazy ryby. No bo jak wiesz aby przetrwał jakikolwiek gatunek to musi się rozmnażać.
A masz jakas inna ciekawsza teorie ? bo wg. kreacjonistow to tym bardziej hokus pokus i to w 7 dni.
Tak w ogole; My mamy indywidualne dusze , jestesmy w pewnym sensie wyjatkowi.Posiadamy Boski pierwiastek...Mamy zdolnosc abstrakcyjnego myslenia, zdolnosc rozwazan nad sensem istnienia. niby pochodzimy od malpy...Tylko problem z tym ze nikt nie dal ostatecznego dowodu na to , sakd wzial sie wsoplczesny czlowiek.
No niezla megalomania przez Ciebie przemawia, pewnie jestes jednym z tych, ktorzy uwazaja ze zwierzeta to istoty nizsze i nie przeszkadza ci ze ludzie wyrzucaja psy na ulice, albo ze ginie pelno zwierzat na futra i buty. Tak, czlowiek to doskonala istota, najgorsze bydle na tej ziemi, wlasnie przez rozwiniety mozg i swiadomosc a nie zadna pieprzona dusze. Troche pokory do przyrody muhadzie, bo nie mamy na tej ziemi najwiekszych praw, wykorzystujemy tylko nasze umysly nic wiecej. I niby czemu zwierzeta nie mialyby miec duzy ? powiedz mi !
darwin jako naukowiec chyba zapomnial uwzglednic istnienie duszy czlowieka.
Jak mozna uwzglednic cos czego nawet niewiadomo ze istnieje ? no wytlumacz mi, masz jakies dowody na istnienie duszy czlowieka ? albo na jej nieistnienie u zwierzat zakladajac ze istnieje ? wszystko wywodzi sie jak narazie tylko i wylacznie z religii nic wiecej, mozna tylko wierzyc, a tutaj sa potrebne FAKTY przy takich teoriach.
dodam tylko cos od siebie. Jesli wierzysz w Boga i jego Stworzenie to dziwie Ci sie ze stoisz po stronie tak plytkiej teorii jaka jest teoria darwina
przyznam ze tez denerwuja mnie tacy ludzie, hipokryzja troche. na szczescie ja jestem ateista i darwinizm nie kloci sie z moimi pogladami, a co do plytkosci, wybacz, ale mam zdanie inne o 180 stopni
A wiecie co mnie najbardziej bawi w tym wszystkim?? To że każdy tak zawzięcie broni tej teorii która już się zakorzeniła na dobre a w świecie nauki nawet zwolennicy tej teorii nie zawsze zgadzają się między soba... To yba jakiś paradoks
Jak narazie to wy tylko ujadacie i kryrykujecie, a zadnej swojej teorii, przedstawcie swoja teorie i skonfrontujcie, bo jak narazie to tylko jakies slady stop sprzed milionow lat, gwozdzie i inne pierdólki. Swoja droga to jedno mnie zastanawia u kreacjonistow, pewna sprzecznosc. Z jednej strony wierzycie w boskie stworzenie ze ziemia ma ponad 6000 lat, swiat zostal stworzony w 7 dni a pierwszi ludzie to Adam i Ewa. A z drugiej strony twierdzicie ze sa odciski stop i narzedzia czlowieka obok stopy dinozaura, buehehhe, niech ktos mi wytlumaczy ten paradoks w waszych pogladach. jak to w koncu jest ? Adfam i Ewa przed kilkoma tysiacami lat, czy ludzie sprzed milionow lat ?
a co przeczy na 100% pochodzeniu człowieka od małp?
Odkrycie na temat genow....bardzo istotne. proponuje poraz kolejny sie z tym zapoznac bo jest to najwieksze chyba odkrycie ostatnich czasow w genetyce.
poraz kolejny tez przypominam ze naukowcy ktorzy dokonali odkrycia stwierdzili ze na 100% czlowiek nie mogl dostac "PIERWIASTKA" poprzez ewolucje...Poprostu nam go podarowano.
ten pierwiastek mielismy juz od czasow kiedy neandertalczycy zyli obok ludzi....
No i to jest prawda, neandertalczycy i ludzie zyli obok siebie, ale obaj mieli wspolnego przodka, to jest drzewo o wielu galeziach !!!! a wasz podstawowy blad polega na tym ze myslicie ze wszystjko bylo w linii prostej, podobnie chyba jest z waszym mysleniem
P.S i jeszcze jedno...ewolcja byla, owszem...do czasu gdy doszlo do ingerencji i czlowiek przeskoczyl miliony lat w ewolucji....
Jesli nie zauwazacie ewolucji czlowieka chociazby przez ostatnie tysiace lat to jestescie naprawde slepi, ewolucja apod kazdym wzgledem, fizycznym i intelektualnym i swiadomosciowym. A ze nie mamy zapiskow z tego co bylo wczesniej, to dlatego ze bylismy jeszcze zbyt glupi jak goryle i tyle. Nie doszlo do zadnej ingerencji, poprostu czlowiek sie rozwinal szybciej niz inne czlekoksztaltne i wcale nie jestesmy tak daleko z rozwojem. Pozatym ciagle gadacie o jednej luce teorii ewolucji a nic o tym ze kreacjonizm jest usiany lukami jak dobry ser szwajcarski. Ja osobiscie jak juz mialbym byc przeciwnikiem ewolucji to predzej wierzylbym ze istoty pozaziemskie nas tutaj zostawily, a nie jakies biblijne mitologie, jak mozna brac takie mity doslownie ??
Coralus, a nie uważasz, że ktoś mógł nam pomóc w tej ewolucji?? A to by wtedy zaprzeczało teorii Darwina...
Ktos czyli kto ? szaraki ?
Aquila, ale w ewolucji Darwina nie ma mowy o jakiejkolwiek boskiej ingerencji więc się zdecyduj, co jest bardziej realne: dzieło boże zgodne z naszą wiarą, którą tak bronisz czy poprostu mieliśmy farta i jako jedyny gatunek mamy prawo poczuć się "właścicielami" otaczającego nas świata??
Ja wybieram bramke numer 2. Jestesmy szczesciarzami, choc z drugiej strony jest wielu ludzi ktorzy woleliby sie urodzic np. leniwcem, zero zmartwien, wszystko w dupie.
A wogole mam do was pytanie, skoro jestesmy tacy doskonali to jak wytlumaczyc wszelkie choroby genetyczne np zespol Downa ? moze dziecko z zespolem Downa tez nazwiecie malpa ?
A moim zdaniem istnieje zbyt duża przepaść między nami, a innymi istotami humanoidalnymi na tej planecie, a na dodatek występuje zadziwiająco podobne stadium rozwoju pozostałych istot człekokształtnych.
Sa takimi samymi ssakami jak my, tyle ze my mamy bardziej pofaldowany mozg i mnostwo zredukowanych "gadzetow".
Wszystkie gatunki mialy takie same warunki...mialy ta sama mozliwosc.
a jednak tylko nam sie udalo
I to jest dowod na to ze ewolucja to klamstwo ? jakos do dzisiaj widac stworzenia np. ptaki, gdzie jedne radza sobie lepiej a inne gorzej, a wg twojego toku myslenia to qwszystkie ptaki powinny radzic sobie tak samo, same jastrzebie i orly.
tak, 10 lat temu mowa byla zaledwie o setkach tysiecy lat.Teraz zrobilo sie 2mln lat a za kolejne 10 lat bedziemy wiedziec ze czlowiek stapal po ziemi 50mln lat i wyszedl z wody.
Ogladalem wiele naukowych programow, czytalem wiele artykolow, ksiazek i zadne z nich nie wskazaly doklande pochodzenie i czas czlowikea wspolczesnego. Nie ma na to dowodow niezbitych.
Widze ze jestes expertem, masz wieksza wiedze niz naukowcy, naukowcy przynajmniej badaja skamieliny i na tej podstawie rozwija sie cala nauka, a wy siedzicie tylko na tylku i tkwicie w swoich prostolinijnych dogmatach, niereformowalnych, no bo to przeciez slowo Boze i tak musi byc.
Czy obroncy teorii ewolucji zdaja sobie sprawe, ze jest to tylko teoria i to na dodatek teoria pelna luk.
Kazda teoria ma luki, ale przynajmniej jej zwolennicy daza zeby te luki zapelnic i im sie to udaje, teoria sie doskonali, nie ma teorii ktora jest od razu doskonala, ale jest to w tej chwili najbardziej prawdopodobna i realna teoria jaka istnieje, a wy tylko probujecie krytykowac owa teorie, a sami nie przedstawiacie argumentow na swoja teorie, a kreacjonizm jak juz mowilem ma wiecej dziur pszczeli plaster. kreacjonisci sa tacy ze mozna im pluc w twarz a oni mowia ze deszcz pada.
Saladyn, nie zwarzajac na to juz czy byla czy nie, to faktem jest ze nie ma dowodow na poparcie teorii darwina, nie w tych czasach i nie w tej rzeczywistosci ktora sie zmienia, w ktorej teoria darwina odplynie jak statek na plaskim morzu.Dlatego tez jest tylko teoria
Tak, a dowody na teorie kreacjonizmy sa wieksze
: najlepiej wrocmy do sredniowiecza, pojdzmy na latwizne i poprostu uznajmy ze wszystko samo z sie zostalo stworzone przez JHVH.
To prawda. Teoria Darwina jest na tyle niedoskonałą, że nie potrafi w zadowalający sposób odpowiedzieć na najwazniejsze pytania, w tym, o pochodzenie człowieka. W miejsce niewiadomych, tworzy się fantastyczne teorie, nie mające wiele wspólnego z prawdą
Tak a biblia to typowo naukowa ksiega pelna prawdy i faktow <zalamka>
Istnieją niezbite dowody na to, że człowiek istniał od samego początku w takiej formie jak obecnie. Archeolodzy odkopali szkielet ludzki i innego hominida. Po przeprowadzeniu badań węglem C 14, okazało się, nże obydwa szkielety pochodzą z tego samego przedziału czasowego. Do dyspozycji mamy wreszcie skamieniałe odciski podeszw butów z czasów , w których zdaniem uczonych człowiek nie miał prawa istnieć na ziemi.
Ojej, a co z biblijnym stworzeniem swiata ? Adamem i ewa ? znaleziono odciski butow miliony lat przed tym kiedy pojawili sie wg. biblii pierwsi ludzie ? no i niech ktos mi powie ze wasze poglady nie sa sprzeczne.
trzeba tylko otworzyć swój umysł i starać się szerzej spojrzeć na historię świata. Nie wszystko czym karmią nas przekupne media i żądni sławy naukowcy należy przyjmować za pewnik. Margines luzu jest potrzebny zresztą wszędzie, także w alternatywnej historii powstania życia na ziemi.
Masz racje, ale niektorzy otwieraja swoj umysl w zla strone uwazajac sie za oswieconych, a naprawde cofaja sie do sredniowiecza z pogladami.
Podsumowujac, poglady kreacjonistow to jest nic innego jak pojscie na latwizne. Naukowcy pracuja calymi latami, poswiecaja sie zeby wyjasnic na podstawie FAKTOW prawdziwe pochodzenie zycia na ziemi a wy siedzac na swoich tylkach w chalupie krytykujecie i drwicie z ich calej pracy na ktora poswiecaja swoje zycie. Ale najlatwiej jest powiedziec, ze wszystko stworzyl Pan Bog i ze jedyna prawdziwa i sluszna ksiega to Biblia, bo po co nadwyrezac mozgownice ? i szukac rozwiazania ? jak mozna slepo wierzyc w mity i cos co ladnie pasuje, a to ze nie ma to RACJONALNYCH podstaw to przeciez nic wielkiego, nie wazne ze zyje sie w zaklamaniu, wazne zeby zycie mialo sens prawda ?