Napisano
29.07.2006 - 13:11
No cóż, co się stało? Stać moglo się wiele, mogli przyjść kosmici i dodać geny nas zapładniając, mogła dokonać się ewolucja przy odpowiednich warunkach, mogło stać sięwiele scenariuszy. Na teorię Darwina mamy spore dowody i długoletnie badania. Natomiast wielu naukowców w ogóle neguje kosmitów na Ziemii i zwala to na karb potrzeb religijnych człowieka w erze technologii.
Oczywiście, że wszystkie teorie to tylko i wyłacznie teorie, ale jedne są mniej, a inne bardziej prawdopodobne.
Chodzi jedynie o to, żeby nie odrzucać lekką rączką dokonań badań wielu lat nauki tylko dlatego, "bo mi się ta teoria nie podoba".
Jeżeli mówicie o rzetelnym badaniu każdej teorii przed wybraniem, to powiedzcie mi czy zagłębiliście się dokładniej w teorię Darwina i czy wykryliście w niej tak wielką masę błędów?
I jeszcze jedno co do tych rewelacji. Otóż ostatnio w nauce jest nowa moda, która mnie osobiście bardzo denerwuje i jednak osłabia troszkę mojąwiarę w 'przłomowe naukowe odkrycia". Otóż kiedyś zbierało się dowody, a potem po ichopublikowaniu kasę na dalsze badania. Teraz nierzadko moi kochani naukowcy robią tak że wypuszczą na rynek sensacyjną wiadomośc tylko po to, żeby dopiero zebrać kasę na właściwe badania, czy w ogóle mają rację... nie podoba mi się to wybitnie i tutaj mam masę zastrzeżeń co do nowych 'przełomowych' odkryć. Teoria Darwina jednak, powstała dawno temu, i jak na razie nie ma zbyt wielu dowodów, które by jej naprawe zaprzeczały, ani tych, które by zaprzeczały że w przypadku człowieka nie miała miejsca.