Skocz do zawartości

Zdjęcie

Sfinks na Marsie!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
148 odpowiedzi w tym temacie

Magnolia.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja zawsze uważałam, że Mars to wymarła planeta oraz, że żyła na nim wysoko rozwinięta cywilizacja...
Ale z tym Sfinksiem to bez przesady ;)
  • 0

harap.
  • Tematów: 6
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja świetny film dokumentalny na ten temat widziałem. "Stargate" czy jakoś tak się nazywał... Tam dokładnie było wyjaśnione w jaki sposób Atlantydzi i Marsjanie podróżowali pomiędzy światami...:P A tak serio, to bardzo mi się podoba gadanie entuzjastów. "Wy nie możecie tego pojąć, NASA, srasa i miliard innych agencji okłamują was, a wy im wierzycie. Za to my jesteśmy w stanie poznać prawdę, bo widzimy, słyszymy i czujemy więcej niż wy"- ironizując tak to można przedstawić. Przecież to żaden problem wziąć pierwszą lepszą fotkę z Marsa, chwilę się jej poprzyglądać i znaleźć kilka punktów które można by połączyć w jakiś znany nam kształt. Już to nawet widzę oczyma wyobraźni "Zobaczcie co odkryłem, te skały to tak naprawdę piramidy, a ta, o tu, na górze to sam sfinks jest. A jak połączymy je liniami to zobaczcie co wyjdzie! To niesamowite, ta cywilizacja czciła fallusa!" I już 10 stron postów w których "widzący więcej" będą na przemian z zachwytem, trwogą i pretensjami do wszystkich możliwych instytucji ukrywających prawdę o "pozaziemskich czcicielach członka" komentować wiekopomne odkrycie.
  • 1

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

tam nie ma zadnego sfinksa

3.2 Jeśli nie masz nic konkretnego do napisania to nie pisz wcale.
3.13 Staraj się nie umieszczać postów jednozdaniowych, a tym bardziej jednowyrazowych.
7.1 Zabronione są wszelkie formy spamu w tym repeating, flood [...]
UPOMNIENIE

• 0

Technik analityk.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ej usuncie mi konto

Dołączona grafika - kolejny, a więc:
Dołączona grafika
  • -3

Czarny.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dajcie konkretne, nie rozmazane zdjecia a nie to co widac tutaj... chcecie potwierdzic teorie?? dajcie foty. to na poczatek..

sprawa druga
jezeli jest to faktycznie sfinks, to moze byc potwierdzenie tezy, ze ludzie zostali stworzeni przez marsjan (w koncu w Bibli napisane bylo - "Albowiem chlebem bożym jest ten, który z nieba zstępuje i życie daje światu ... z nieba zstąpiłem" czy cos takiego).. tez jest tyle ilu naumowcow ;)

ogolem ciekawy artykul.... beda dobre zdjecia to odswizymy temat, poki co czekamy... moze jakis miliarder sie zdecyduje na prywatna eskapade - bylbym wdzieczny hihi x]
  • 0

Secior.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jest może coś nowego? Od niedawna siedzę w temacie i widzę, że od ostatniej wypowiedzi minął już ponad rok, może coś się zmieniło?

ps.

jezeli jest to faktycznie sfinks, to moze byc potwierdzenie tezy, ze ludzie zostali stworzeni przez marsjan (w koncu w Bibli napisane bylo - "Albowiem chlebem bożym jest ten, który z nieba zstępuje i życie daje światu

Może po prostu jesteśmy marsjanami, tylko o tym nie wiemy? :P
  • 0

wujek1985.
  • Tematów: 4
Reputacja Nieszczególna
Reputacja

Napisano

No dobra a co sądzicie o tym forum nie chodzi mi konkretnie o filmik tylko o zdjecia poniżej link pare z nich to fake np. Wielka stopa chodząca po marsie... ale reszta zdjęć po obróbce graficznej, rozjaśnieniu wygląda całkiem intrygująco nie sądzicie???

Użytkownik wujek1985 edytował ten post 19.01.2011 - 18:55

• 0

Melchisedek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cześć - to mój pierwszy post na Forum, witam serdecznie.

Mnie zastanawia dlaczego NASA nie ukróci jednoznacznie teorii spiskowych, publikując zdjęcie wysokiej rozdzielczości takiego np sfinksa? Przecież wytrąciła by oręż z ręki osobom twierdzącym, że to _jest_ sfinks....
Osobiście wierzę w istnienie pozaziemskich cywilizacji, jestem zwolennikiem idei paleoastronautycznych i skłaniam się ku temu, że piramida Cheopsa była o wiele wcześniej wybudowana niż twierdzi to nauka oficjalna, poza tym jakoś bardziej Wielka Piramida kojarzy mi się z urządzeniem technicznym, niż z grobowcem. Nie mniej uważam że jeżeli chodzi o marsjańskiego sfinksa to raczej jest to specyficzna formacja skalna.
  • 1

Sykes.

Curious

• Tematów: 15
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Mnie zastanawia dlaczego NASA nie ukróci jednoznacznie teorii spiskowych, publikując zdjęcie wysokiej rozdzielczości takiego np sfinksa? Przecież wytrąciła by oręż z ręki osobom twierdzącym, że to _jest_ sfinks....

NASA lubi bawić się w takie rzeczy, lubi także wiele z nich ukrywać. Niestety, póki co nic nie możemy na to poradzić.

Osobiście wierzę w istnienie pozaziemskich cywilizacji, jestem zwolennikiem idei paleoastronautycznych i skłaniam się ku temu, że piramida Cheopsa była o wiele wcześniej wybudowana niż twierdzi to nauka oficjalna, poza tym jakoś bardziej Wielka Piramida kojarzy mi się z urządzeniem technicznym, niż z grobowcem.

Prawda. Niewykluczone, że już niedługo dowiemy się, co tak naprawdę ukrywa piramida Cheopsa. Nie byłoby dla mnie zaskoczeniem odkrycia tam pozostałości obcej cywilizacji. Śledzę temat Cheopsa na bieżąco i pozostaje tylko wyczekiwać znaleziska.

Nie mniej uważam że jeżeli chodzi o marsjańskiego sfinksa to raczej jest to specyficzna formacja skalna.

Możliwe, choć wiadomo, że NASA raczej niechętnie podzieli się zdjęciami high-res z marsjańskich misji.

Użytkownik Sykes edytował ten post 18.10.2011 - 14:25

• 0

Mischakel.

Ataman

• Tematów: 17
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Stare, dobre forum. Miło poczytać posty dziś już zapomnianych użytkowników. A dziś Sfinks na Marsie to temat-klasyk na stronach takich jak nasza.
  • 1

Jackob.
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No Eury jak dobrze poczytać felietony i komenty Starej Gwardii :)) . Dawne stare dobre forum jakby na moment wróciło :mrgreen: Taki mały Flashback :rotfl: Pozdrawiam!!!
  • 0

Dager.
  • Tematów: 64
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Misja Pathfinder-Sojourner to już dość odległa historia, lecz wciąż zachwyca mnie panorama tego kamienistego pustkowia. Jak dla mnie, ten "sfinks", jest oczywiście przypadkowym zgrupowaniem skalnych odłamków i niczym więcej.

Duża panorama, na której te przypadkowe skałki widać dokładnie pod lewym stożkowym pagórkiem na horyzoncie.

Dołączona grafika
  • 2

piotrGTX.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak najbardziej wierzę w obce cywilizacje. Ale to jest po prostu przypadek, ułożenie kamieni na Marsie na pewno nie ma, ani nie było inteligentnego życia.
  • 0

BeParanormal.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dla mnie to wygląda na zwykłe skały, choć prawda jak by się dokładniej przyjżeć to ma dość dziwne kształty, ale dla mnie to wygląda na zwykłe skały.
  • 0

Mr.Nobody.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chcialbym zobaczyc do zdjecie z bliska, i moze pod innym kontem - bo teraz to mozna tylko gdybac czy to faktycznie budowla, czy skaly. Moim Zdaniem to skaly - jak na Sfinksa za bardzo bylby "wykrzywiony".
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych