Skocz do zawartości

Zdjęcie

Trzecia Wojna Światowa

• Please log in to reply
216 replies to this topic

#151 Gość_Lamb3rt

Gość_Lamb3rt.
  • Tematów: 0

Napisano

Mnie w tych przepowiedniach zdziwił fakt, że Rosja sprzymierzy się z USA. Wątpię. III Wojna Światowa będzie się rozgrywała między USA i UE a Federacją Rosyjską i Chinami. Już jest zaczątek - ostatnie wydarzenia na Kaukazie oraz na Krymie (na 99% Rosja zaatakuje i przejmie Krym)... III Wojna Światowa po pozornym pokoju - co to za pokój po II WŚ - wojna w Korei i chińsko-rosyjska (mało się o nich mówi, wiele osób szuka w Google - ale nic nie można znaleźć), Wietnam, teraz Irak. To właśnie ten "pozorny pokój".
  • 0

Lokaj.
  • Tematów: 4
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

noi jest jesze 3 posłanie z fatimy które nie jest czytane przez kosciół coc matka boska kazała aby je ujawniono w 1960
ten czas juz minął a kosciół nadal nie kwapi sie aby uchylić rabka tajemnicy
zresztą na pea.org.pl jest to opisane (to nie spam to link)
podobno w tym 3 objawieniu jest opisana dokładna data i zdarzenia ktore sie nia wiaza to daje do myslenia
ja uwazam ze 2012 to dopiero poczatek konca swiata "umarli beda powstawac z martwych a wszysto zaleje sie czerwonym swiatłem"
to tak jak kilka dni przed 2 wojna swiatowa na niebie pojawiło sie czewone swiatło wtedy hitler powiedział "widzisz teraz nie obedzie sie od uzycia siły"
moim zdaniem skonczy sie w 2018
a co do tego :"umarli beda powstawac z martwych a wszysto zaleje sie czerwonym swiatłem"
umarli beda powstawac chozi mi o lama igilatova czy jak on tam miał ponoc kazdy szcery wyznawca z kazdej istniejacej religii ma ozyc! :)
ale to tylko moja teoria :
pozdrawiam:
~sawiola91
  • 0

iskiero.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cala katastrofa na gieldzie i w bankach inwestycyjnych myslicie ze jak sie zakonczy? Cala kasa jaka jest inewstowana pochodzi z wiekszosci z amerykanskich bankow. Usa ze swoimi bankami moze smialo sie wycofac i inwestycjami z europy co pociagne niesamowite koszty i dlugi dla europejskich bankow i ogromnych korporacji.
Usa jako terrorysta swiatowy pewnie cos knuje. Jak dla mnie to cos sie niedlugo stanie :)
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wiele z tych przepowiedni odnosi się do II wojny światowej, jednak ta przepowiednia, że USA i Rosja będą razem walczyć przeciwko Chinom jest coraz bardziej realna
  • 0

kleskus.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A u mnie matka boska za szafą się schowała i nie chciała mi zdradzić żadnych przepowiedni :omfg:
  • 0

#156 Gość_Kukhuri Sirupate

Gość_Kukhuri Sirupate.

Napisano

"Izrael wydał wyrok śmierci na naród palestyński"

Wysyłając samoloty, aby bombardowały Strefę Gazy, Izrael wydał wyrok śmierci na cały naród palestyński - powiedział przewodniczący Palestyńskiej Koalicji na rzecz Prawa do Powrotu Omar Faris.
Według najnowszych danych w serii ataków izraelskich sił powietrznych w sobotę rano na Strefę Gazy zginęło ponad 200 osób.

Według Omara Farisa, izraelskie naloty na Strefę Gazy skierowane są głównie przeciwko nieuzbrojonej ludności cywilnej, która została pozbawiona "godności do życia".

"Mamy do czynienia z barbarzyńskim atakiem na naród palestyński, którego celem jest zniszczenie ruchu oporu. Izraelczycy zabijają ludność cywilną, nie chcą pokoju tak jak my, więc jesteśmy gotowi walczyć aż do śmierci za naszą ojczyznę" - powiedział w sobotę PAP Faris.

W jego ocenie, Izrael wykorzystuje cichą zgodę Stanów Zjednoczonych i niektórych krajów arabskich, aby definitywnie za pomocą rakiet i samolotów rozwiązać problem Autonomii Palestyńskiej.

"My nie mamy rakiet ani samolotów. Nie chcemy zabijać Izraelczyków, wielu z nas ma przyjaciół wśród Żydów, ale mamy prawo żyć tak jak oni, jak każdy wolny naród i jak każdy człowiek na świecie - powiedział przewodniczący Palestyńskiej Koalicji na rzecz Prawa do Powrotu.

Jego zdaniem, izraelski atak na Strefę Gazy jest elementem polityki wyborczej obozu rządzącego w Izraelu.

"Za dwa tygodnie odbędą się wybory w Izraelu i każdy będzie chciał pokazać, jak dba o bezpieczeństwo Izreela i jaki ma pomysł na rozwiązanie konfliktu izraelsko-palestyńskiego. To jest kampania wyborcza, która odbywa się właśnie teraz kosztem ludności palestyńskiej" - powiedział Faris.

Wyraził jednak nadzieję, że te "tragiczne wydarzenia" będą okazją do nowego zjednoczenia narodów arabskich w "walce z okupantem".

Źródło: http://wiadomosci.on...ynski,item.html

19:09, 27.12.2008 /Reuters, CNN, PAP

Izrael: nadszedł czas walki

PONAD 200 OFIAR IZRAELSKICH BOMB

Płonie odlewnia metalu na wybrzeżu Strefy Gazy - donosi Hamas i naoczni świadkowie. Izraelskie siły wznowiły naloty: operacja trwa i będzie kontynuowana tak długo, jak będzie potrzeba - czytamy w oświadczeniu izraelskich sił wojskowych. Dotąd jest co najmniej 205 zabitych i blisko 300 rannych po wcześniejszej operacji w mieście Gaza.
Izrael mówi "dość!" i ostrzega Hamas
Izraelscy przywódcy ostrzegli w czwartek, rządzącą w Strefie Gazy,... czytaj więcej »
Już szef izraelskiej dyplomacji zapowiadał, że operacja "nie będzie krótka. Hamas zaś wzywał do zemsty za "izraelską rzeź". Odpalono kolejne rakiety wymierzone w terytorium izraelskie.

- Nie będzie łatwa [operacja - red.], ani krótka - oświadczył izraelski minister obrony Ehud Barak. - Jest czas spokoju i czas walki i teraz czas przyszedł, by walczyć.

Do najkrwawszego ataku od ponad 20 lat doszło w sobotę. Izraelskie samoloty spuściły na Gazę około 30 pocisków, zabijając 195 osób. Bojownicy ze Strefy już odpowiedzieli wystrzeliwując własne pociski. Dotąd mówi się o jednej ofierze śmiertelnej po stronie Izraela i dwóch lekko rannych w mieście Netivot na południu kraju - poinformowały tamtejsze służby medyczne.
Koniec rozejmu Hamas-Izrael
Hamas ogłosił w piątek koniec zawieszenia broni z Izraelem. Już wystrzelono

- Wszyscy izraelscy piloci wrócili bezpiecznie do bazy - podały izraelskie siły obronne, znane pod akronimem Tzahal. Celem ataku - jak oświadczył Tzahal - były przede wszystkim instytucje rządzącej w Strefie radykalnej organizacji palestyńskiej Hamas. Zniszczonych zostało wiele budynków, w tym główna kwatera policji Hamasu.

- Boję się. Mamy tu co najmniej 40 zabitych - relacjonował na antenie radia Hamas, w godzinach wczesnopopołudniowych, rzecznik policji Islam Shahwan.

Stacje telewizyjne pokazywały wówczas stosy ciał i ofiary przenoszone do ambulansów medycznych. - Ludzie w popłochu biegają po ulicach - mówił reporter stacji CNN.
Ta operacja będzie kontynuowana, rozszerzana i intensyfikowana w zależności od potrzeby.
Izraelskie ministerstwo obrony

Tel Awiw na sobotnich nalotach poprzestać nie zamierza: "izraelskie siły obronne będą kontynuowały operację przeciwko terrorowi" - czytamy w oświadczeniu Tzahalu. - Ta operacja będzie kontynuowana, rozszerzana i intensyfikowana w zależności od potrzeby.
Zobacz infografikę Już blisko 200 ofiar śmiertelnych

Hamas chce zemsty

Hamas, organizacja uznawana za terrorystyczną m.in. przez USA i UE, pospiesznie wydała oświadczenie, wzywające wszystkich bojowników do podjęcia walki. W podobnym tonie wypowiedziały się inne grupy paramilitarne, w tym islamski Dżihad. - Nakazuje się wszystkim bojownikom odpowiedzieć na izraelską rzeź - czytamy w opublikowanym przez nich oświadczeniu.
Zobacz infografikę Około 30 izraelskich pocisków spadło w sobotę na Gazę

Sześciomiesięczny układ o zawieszeniu ognia wygasł w ubiegłym tygodniu. W piątek tuzin rakiet został wystrzelonych z Gazy w kierunku Izraela. Jedna przypadkowo trafiła palestyński dom w północnej Gazie, zabijając dwie siostry w wieku 5 i 13 lat i raniąc trzecią.

Skupiająca obecnie 22 członków, Liga Państw Arabskich zdecydowała o natychmiastowym zwołaniu spotkania, na niedzielę. - Rada ministrów spraw zagranicznych państw arabskich odbędzie nadzwyczajne i natychmiastowe spotkanie jutro (...) na żądanie Jordanii - poinformował dziennikarzy Amr Moussa, sekretarz organizacji. - Dojdzie do ustalenia wspólnego stanowiska w stosunku do tego, co się dzieje oraz kroków, które zostaną podjęte. Jednocześnie Libia - jedyny kraj arabski zasiadający obecnie w Radzie Bezpieczeństwa ONZ - ma wystąpić o pilne zwołanie posiedzenia RB ONZ na temat izraelskich nalotów.

Dlaczego atak właśnie teraz?

Komentatorzy i eksperci właściwie nie są zaskoczeni operacją izraelskich sił. - Mieliśmy już raporty od dobrych kilku miesięcy, że Izrael planuje atak na Gazę - mówiła na antenie TVN24 Patrycja Sasnal z Polskiego Instytutu Spraw Międzynarodowych. - Tylko nie wiadomo było, jaka będzie skala.

Skala rzeczywiście może przerażać - na razie szacowana na 205 osób liczba zabitych to największa od wielu lat. Izraelskie siły co prawda zapowiedziały eskalację, ale - według Sasnal - "nie jest pewne, czy rzeczywiście to nastąpi". - Gdy okazało się, że rozdającym karty jest Hamas, po zakończeniu tego rozejmu, Izrael zdecydował się pokazać, kto tutaj rządzi - wyjaśniała analityczka na antenie TVN24.

Według niej główne powody przeprowadzenia operacji są dwa: umocnienie pozycji Hamasu, uważanej przez USA za organizację terrorystyczną oraz zbliżające się wybory w samym Izraelu. - Społeczeństwo izraelskie jest zradykalizowane obecnie - wyjaśniała Sasnal.

Źródło: http://www.tvn24.pl/...,wiadomosc.html
  • 0

Zyg.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Interesujace zaiste te artykuły dobitnie pokazuja iz Żydzi to źli ludzie i Hitler miał dużo racji :| niestety nie wyszlo...

Taki wniosek mamy wyciagnac po przeczytaniu tych artykułów?

Sześciomiesięczny układ o zawieszeniu ognia wygasł w ubiegłym tygodniu. W piątek tuzin rakiet został wystrzelonych z Gazy w kierunku Izraela. Jedna przypadkowo trafiła palestyński dom w północnej Gazie, zabijając dwie siostry w wieku 5 i 13 lat i raniąc trzecią.

Hamas zaczął niech teraz zapłaci
  • 0

Ban.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hamas zaczął, niech giną niewinni ludzie....

Interesujace zaiste te artykuły dobitnie pokazuja iz Żydzi to źli ludzie i Hitler miał dużo racji worried1.gif niestety nie wyszlo...

Taki wniosek mamy wyciagnac po przeczytaniu tych artykułów?

Nie do końca zrozumiałem co masz na myśli, mógłbyś jaśniej? Nie chcę się rozpisywać, skoro nie mam pewności, że odpowiem dobrze. :)
  • 0

pawaw1.
  • Tematów: 29
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Według mnie III Wojna Światowa to kwestia kilku lat. Rosja i USA cały czas się prześcigają w dążeniu do lepszej broni, wypraw w kosmos itp. USA prowokuje Rosję a Rosja prowokuje inne kraje. Rosja i USA będą w przyszłości jedynymi z głównych inicjatorów wojny... Jak powiedział Einstein "Nie wiem jaka broń będzie w III Wojnie Światowej, ale wiem jaka będzie w IV - maczugi"... chyba miał dużo racji..
  • 0

goku94.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie te przepowiednie nie są takie, że coś musi się stać, to co najwyżej może nastąpić. Wierzę w to, że takie coś może mieć miejsce, ale jednocześnie ufam ludziom, wierzę w to, że mają na tyle rozumu po ostatniej wojnie, że nie użyją więcej broni jądrowej i nie dokonają autodestrukcji.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

wierzę w to, że mają na tyle rozumu po ostatniej wojnie, że nie użyją więcej broni jądrowej i nie dokonają autodestrukcji.

Ależ oczywiście, że nie dokonają autodestrukcji. Wojnę robią bardzo mądrzy ludzie po to żeby oni i ich potomkowie przynajmniej do 10-tego pokolenia byli ustawieni na całe życie. A w wojnie biorą udział bohaterzy, idioci i tchórze, a władcy zbierają zyski - tak jak podczas 'ostatniej wojny' ;) .
  • 0

Hellboy.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hmmmm.... III wojna światowa...ciekawe czy będzie ale moim zdaniem ludzkość do tego już nie odpuści...Przynajmniej żyje w takiej nadziei...
  • 0

panifrał.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich na forum, jestem nowa.

A co myslicie o przepowiedniach Krzysztofa Jackowskiego nt wojny, któa ma podobno niedługo wybuchnąć? Wiele rzeczy udało mu sie już trafnie przewidzieć...
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Jakim cudem można przewidzieć to, co się jeszcze nie stało ? O.o Widac, że na podstawie dzisiejszych faktów sobie "układa" swoją przyszłość :o
  • 0

asp.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich na forum, jestem nowa.

A co myslicie o przepowiedniach Krzysztofa Jackowskiego nt wojny, któa ma podobno niedługo wybuchnąć? Wiele rzeczy udało mu sie już trafnie przewidzieć...

ja uważam, że ten pan nie jest żadnym jasnowidzem, a co do wojny uważam, że w nabliższym ćwierćwieczu, nie grozi nam żaden globalny konflikt zbrojny, ale za to napewno kilka lokalnych, oraz pare ataków, jakże popularnych terrorystów z al-kaidy
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych