Napisano
10.04.2010 - 16:36
"Astrologowie, którzy zajmują się badaniem przepowiedni Nostradamusa, przyznają zgodnie - nadchodzący rok nie będzie należał do łatwych. W przepowiedniach francuskiego okultysty na przyszły rok, znajduje się ponoć wiele odwołań do "tajemniczej Dziewicy", której śmierci pożąda "pozbawiony uczuć i żądny krwi przywódca", który będzie rządził światem za pomocą "ognia i miecza".
Znany rosyjski astrolog Paweł Globa, który zajmuje się m. in. badaniem przepowiedni Nostradamusa, interpretując francuskiego maga przyznał, że nadchodzący rok będzie łatwiejszy dla Rosji, ale Europa i USA mogą oczekiwać kolejnego kryzysu - nie tylko w wymiarze ekonomicznym. "
niewiarygodne.pl 15.12.2009 13:37 - sprawdzałem
W związku z dzisiejszym wydarzeniem w Rosji z ciekawości sprawdziłem co przepowiedział Nostradamus na rok 2010. Okazało się że III Wojnę Światową sprawdzałem to na kilku portalach i się to zgadzało, sprawdziłem też datę dodania artykułów i nie zostały dodane teraz lecz w 2009 i na samym początku 2010r. więc nie można tutaj mówić o celowym przypisywaniu przepowiedni do tragedii tuż po jej wydarzeniu. Cóż trochę to dziwne, jestem ciekaw co przepowiadał na rok 2009 i 2011 ale nie mogę się tego doszukać. Nie wiem czy to zgadywanie i przekładanie daty wojny z poprzednich nietrafionych dat czy data 2010 pojawia się po raz pierwszy. Jeżeli data padła po raz pierwszy to byłoby to trochę niepokojące. Bo jakby nie patrzeć Polska jest teraz osłabiona do maximum. Nie ma już najwyższego dowództwa wojskowego ani prezydenta. Nie chce mi się w to wierzyć ale gdyby jakimś cudem Rosja uderzyła w Polskę to mielibyśmy małe szanse w tym chaosie. Nawet jeśli nie teraz to po wysnuwaniu co raz to nowych wniosków Rosja mogłaby się zdenerwować i zaatakować nas za obwinianie i inne dziwne teorie. Kojarzą mi się nazwy "tajemniczej Dziewicy" do Polski która jest krajem bliskim Matce Bożej i "pozbawiony uczuć i żądny krwi przywódca" jako Putin. Czytając o Nostradamusie i jego przepowiedniach natknąłem się na date 1999r. tylko nie pamiętam już dokładnie o co w tym chodziło jakieś zaćmienie, potem jakieś 7 miesięcy, wybór Putina na prezydenta i porównanie go do jakiejś postaci. Co o tym myślicie? Nie pisze tutaj że jestem pewny na 100% że przepowiednia się sprawdzi bo tak na dobrą sprawę się tym nigdy nie interesowałem. Poprostu z ciekawości sprawdziłem i postanowiłem stworzyć wątek do dyskusji.
Pozdrawiam.