III wojna światowa wybuchnie w Libii i Syrii?
To samo wiarygodne źródło tej witryny, które poinformowało o śmierci Osamy bin Ladena 4 godziny wcześniej niż podały to media, zaalarmowało nas o istotnych ruchach występujących na Bliskim Wschodzie.
„Prawdziwa wojna zacznie się w Libii i Syrii w ciągu siedmiu dni. Może kilka dni później, ale na pewno się rozpocznie”.
Po usłyszeniu tej wiadomości, ten długoletni oficer wywiadu powiedział mi: „Jestem naprawdę wstrząśnięty, i dzisiaj nie wiem co powiedzieć, nie wiem co zrobić”. Twierdzi, że to jest początek III wojny światowej.
Według niego, w wojsku istnieje wiele frakcji, a niektóre z nich obawiają się, że będą funkcjonowały bez zgody Kongresu, oraz że może to wywołać kryzys konstytucyjny, co do zasadności tego rodzaju rozkazu od szefa, bez specjalnej zgody Kongresu, który rozważał legislację w celu wyeliminowania finansowania wszelkich działań w Libii.
Z drugiej strony są grupy w wojsku, które „nigdy nie widziały bomby, której nie chciały zrzucić” – twierdzi oficer. Kontynuował: „nie mamy personelu, ponieważ wtedy cały kontynent afrykański się rozklei. Wskoczysz do Libii i Syrii, to wskoczyłeś do Iranu. Naprawdę bardzo szybko dowiesz się, czy Iran ma broń nuklearną, czy nie ma, bo to nie interesuje ich w tej chwili, dla nich jest to zagrożenie egzystencjalne”.
Analitycy wojskowi zauważyli ogromny obszar afrykańskiego kontynentu, oraz trudności prowadzenia wojny w tym regionie. Amerykańska armia stworzyła AFRICOM w celu koordynowania różnych baz wojskowych i oddziałów w Afryce.
„W wiadomościach pokażą się oznaki w ciągu najbliższych kilku dni, ale wszystkie aktywa, lotniskowce, okręty podwodne itd. są już na miejscu dla tego rodzaju operacji” – dodał. Jest również głęboko zaniepokojony faktem, że jeśli to nastąpi, Chińczycy i Rosjanie będą również zmuszeni do skoku (po drugiej stronie).