...
gdybym mial aparat to bym zrobil pelno zdjec falszywek i ciekawe czy byscie sie na nie nabrali
Problem w tym, że ten temat nie jest tu dlatego, że my wierzymy, że to autentyk ... tylko po to aby nad nim podyskutować ...
Napisano 30.05.2006 - 17:48
Poczytałm trochę, ale dla mnie to żaden dowód. Napisać to i ja mogę wiele. Dlaczego nie ma żadnego filmu z tego latania?
1. miazdzace przyspieszenie
http://www.paranorma...tion=file&id=31
Nie rozśmieszja mnie takimi dowodami. Nie widzisz, że to załamanie obrazu na krzywiźnie szkła ?
2. zmiana kierunku w ulamku sekundyhttp://www.paranorma...P...n=file&id=8
A tu jeszcze lepiej... :-) Co to miało być?
Ile chcesz filmów tego typu?
[ Dodano: 2006-05-30, 17:38 ]
Widać, że nigdy nie mieliście do czynienia z fotografią i filmowaniem. Mam już prawie 5 krzyżyk i siedzę w tej branży już trochę. Więc nie do mnie z takimi dowodami :-)
Napisano 30.05.2006 - 19:01
Napisano 30.05.2006 - 19:06
Ja się odniosłem do podanych filmów. Nie zmieniaj tematu. Potwierdzasz moje wyjaśnienie? A konferencję poczytam później i się ustosunkuję.
Napisano 30.05.2006 - 19:24
Może w antygrawitacji jest podobnie jak w magnetyzmie. Ładunki różnoimienne się odpychają.
W grawitacji jest odwrotnie, bo to właśnie ładunki jednoimienne się przyciągają (obie masy są dodatnie, a... jeśli to możliwe, to obie ujemne). Tak więc przy masach o różnoimiennych znakach może nastąpiło by odpychanie i to jeszcze wg prostego wzoru z gimnazjum
:
Jeśli jedna masa będzie ujemna, wówczas uzyskamy ujemną wartość siły, co oznacza odpychanie zamiast przyciągania (przeciwny zwrot wektora siły, ale kierunek ten sam) od każdej masy dodatniej. Myślę, że taka masa przy Ziemi unsiła by się poprostu do góry.
Ale może ujemna masa nie istnieje, a antygrawitacja to też wymysł ludzkiej wyobraźni...
A jaką masę ma antymateria?
PS. Co do zawieszenia na lince... Linkę zawsze można wymazać w Photoshopie! :-D
A filmiki nie muszą być autentyczne.
Napisano 30.05.2006 - 21:07
Zgadza się. ;-)Wiem, to przejęzyczenie
Więc co za różnica, czy siła by była skierowana w tą, czy inną stronę?
Tylko zerowa masa umożliwi takie zachwanie ufo, jakie czasami widać.
Napisano 30.05.2006 - 21:22
Napisano 30.05.2006 - 21:31
Jedni fachowcy spierają się o autentuczność tych filmów, a są pewnie inni fachowcy, którzy te filmy tworzą... A przy dzisiejszej technologii wcale nie dziwię się tym pierwszym, że często mają problem z tymi filmami... i tym drugim, co może tworzą coś, co ci pierwsi uznają za autentyczne... To kwestia, którzy fachowcy są lepszymi fachowcami. :-Dnajwieksi fachowcy spieraja sie o autentyzm wielu filmow
Napisano 30.05.2006 - 21:48
Jedni fachowcy spierają się o autentuczność tych filmów, a są pewnie inni fachowcy, którzy te filmy tworzą... A przy dzisiejszej technologii wcale nie dziwię się tym pierwszym, że często mają problem z tymi filmami... i tym drugim, co może tworzą coś, co ci pierwsi uznają za autentyczne... To kwestia, którzy fachowcy są lepszymi fachowcami. :-Dnajwieksi fachowcy spieraja sie o autentyzm wielu filmow
Napisano 30.05.2006 - 22:02
Napisano 30.05.2006 - 22:05
Napisano 30.05.2006 - 22:42
Eltom zgadzam sie z tym ze mozna bawic sie na rozne sposoby ale napewno nie bede bral Twoich wyjasnien jako pewnik bo najwieksi fachowcy spieraja sie o autentyzm wielu filmow a podejrzewam ze Ty do takich nie nalezysz...
;-)
Napisano 31.05.2006 - 07:44
Zgadzam się z Tobą eltom. Po krótkiej analizie, można dostrzec jakby granicę tego załamania (1) i po prawej stronie tej granicy mamy odbity i zniekształcony obraz teko objektu. Tak więc praktycznie widzimy tylko tyle (2).I nikt mnie nie przekona, że to jest coś innego, jak załamanie światła w szybie.
Napisano 31.05.2006 - 08:03
Eltom zgadzam sie z tym ze mozna bawic sie na rozne sposoby ale napewno nie bede bral Twoich wyjasnien jako pewnik bo najwieksi fachowcy spieraja sie o autentyzm wielu filmow a podejrzewam ze Ty do takich nie nalezysz...
;-)
Piszę o pierwszym filmie.
I nikt mnie nie przekona, że to jest coś innego, jak załamanie światła w szybie.
Nigdy nie bawiłeś się soczewką i pryzmatem?
Ja tak. Szczególnie przy filmowaniu używając różnych nasadek na obiektywy. Ten film wyraźnie pokazuje załananie obrazu w szybie, która jest zfrezowana lub zagięta z prawej strony. Możemy się założyć o skrzynkę gorzałki.
Przyjmujesz zakład?
Z tymi największymi fachowcami, to jest różnie.
Sam miałem z nimi do czynienia swojego czasu :-)
Wierz mi, że nieraz najprostrze wyjaśnienie jest bardziej prawdziwe niż jakieś naukowe wywody.
Napisano 31.05.2006 - 09:27
Nie podważam tej teorii, ale sam nigdy czegoś podobnego na żywo nie widziałem, dlatego trudno mi w to uwierzyć... ;-)nie zmienia to faktu ze takie obiekty istnieja, leca 50000km i robia takie ewolucje ktore przecza prawom fizyki.
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych