Napisano 28.02.2009 - 14:47
Napisano 01.03.2009 - 09:17
Gdyby takie coś istniało i działało to, ja zaczął bym od Religi^^ Przenieść się w czasy Jezusa i udowodnić słuszność ateizmu
Napisano 01.03.2009 - 09:53
Napisano 01.03.2009 - 19:47
Gdyby takie coś istniało i działało to, ja zaczął bym od Religi^^ Przenieść się w czasy Jezusa i udowodnić słuszność ateizmu
Oto cała mentalność ateisty - identyczna z mentalnością wierzących (tylko która wiara w efekcie da szczęście.....)
Jesteś tak negatywnie nastawiony że gdybasz z góry na nie. Czy nie byłoby uczciwiej powiedzieć ' przenieść sie w czasy Jezusa i sprawdzić czy to prawda......
Napisano 11.03.2009 - 18:20
Napisano 12.03.2009 - 12:19
Napisano 12.03.2009 - 13:00
Napisano 12.03.2009 - 14:02
Napisano 12.03.2009 - 19:20
Hmmmm... Światy równoległe,to chyba coś innego od podróży w czasie.Szczerze powiem,że nie słyszałem nigdy takiej teorii.Fizycy twierdzili ,że w momencie uzyskania możliwości skoku w czasie,będzie również można odwiedzić rzeczywistości alternatywne ,bo to będzie podobne zjawisko pod względem fizycznym.Uprościłem to wszystko ,bo nie pamiętam dokładnie jak to miało by wyglądać.Co do podróży w przyszłość,prawdopodobnie nie będzie to możliwe.^
Tak, ale jest coś takiego jak alternatywne światy. Jeśli teoretycznie dane nam będzie posiąść umiejętność podróży w czasie, i jeżeli będziemy się już cofać, to zawsze do odrębnej/alternatywnej rzeczywistości, a nie tej z której pochodzimy. Wie, teoretycznie zabijając dziadka, sprawimy, że nas nie będzie ale w "innej alternatywie", no tak mniej więcej . Jednak większość, to na razie teoria.
Napisano 12.03.2009 - 19:50
To akurat bardziej możliwe niż podróż w przeszłość. Przecież w każdym momencie przeskakujemy o ten moment do przodu w czasie (z każdą sekundą jesteśmy o sekundę starsi) a jeżeli dodamy do tego teorię względności wehikuł czasu działający w przód gotowy - wystarczy "tylko" zbudować urządzenie pozwalające się z prędkością bliską prędkości światła. Czas poza wehikułem mija bardzo szybko z punktu widzenia osoby znajdującej się w środku (np. sekunda w środku to rok na zewnątrz).Co do podróży w przyszłość,prawdopodobnie nie będzie to możliwe.
Napisano 12.03.2009 - 20:55
Hmmmm... Światy równoległe,to chyba coś innego od podróży w czasie.Szczerze powiem,że nie słyszałem nigdy takiej teorii.Fizycy twierdzili ,że w momencie uzyskania możliwości skoku w czasie,będzie również można odwiedzić rzeczywistości alternatywne ,bo to będzie podobne zjawisko pod względem fizycznym.Uprościłem to wszystko ,bo nie pamiętam dokładnie jak to miało by wyglądać.Co do podróży w przyszłość,prawdopodobnie nie będzie to możliwe.
Napisano 12.03.2009 - 23:25
Napisano 13.03.2009 - 10:19
"Paradoks dziadka" dotyczy tylko naszego wymiaru.Przeskok w światy równoległe to inna bajka.Istnieje większe prawdopodobieństwo skoku w czasie ,jak poruszania się "równoległego".Dlaczego? Przeszłość istnieje,a rzeczywistości alternatywne niekoniecznie;
Ana Mert : to o czym wspominasz,nie jest skokiem w czasie. To linearny upływ czasu ,w pojeźdźie który porusza się szybciej od światła ten upływ czasu jest wolniejszy,niż poza nim.
Napisano 15.03.2009 - 14:11
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych