Skocz do zawartości

Zdjęcie

Jezus wśród chmur?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
91 odpowiedzi w tym temacie

Anomaly.
  • Tematów: 19
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ta Jezus.. komus sie cos wyleje i sie ulozy w ksztalt postaci = Jezus, ktos w chmurach cos zobaczy = Jezus, drzewo wyroslo na ksztalt krzyza = co? JEZUS!...

ludzie wyluzujcie, moze to faktycznie Elvis w szlafroku lub medytujacy Dalajlama, ale nie... to akurat Jezus, któremu zachcialo sie pokazac koledze przyjaciela kolegi kilka tys. metrow nad ziemia w cirrusie ... .. .

Co ty gadasz chłopie? Jaki duch Elvisa, przecież Elvis żyje!!!
Polecam odcinek Kiepskich o tym, jak Boczkowi wywaliło bimber - "Matka Boska Kiepska lepsza jest! Choroby leczy!"- "Nie! Matka Boska Paździochowa rzeczy zgubione znajduje!!!"
:D
  • 0

Kaczu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie w tym temacie poruszyło tylko jedno zdjęcie

mianowicie

Dołączona grafika
  • 0

shar0nie.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

to może być każda inna osoba prócz Jezusa :] pozatym, gdyby to rzeczywiście był On, miałby w tym symboliczne, religijne znaczenie, a nie... wpadkę przy spacerze po chmurkach. Myślę że gdyby się On ujawnił, byłoby o tym głośno nie tlyko na paranormalne.pl :]
  • 0

Vampi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ludzie widzą to, co chcą widzieć.

Racja. Moim zdaniem to jest po prostu rzecz wyobraźni. Jedni widzą w tym Jezusa, a inni np. jak już tu wiele razy zostało napisane Elvisa w szlafroku.
  • 0

resdiablo.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pozwólcie, że nie wypowiem się na ten temat, tylko doleję oliwy do ognia...
proszę oto link:
<a href="http://jesusphotos.altervista.org/" target="_blank">http://jesusphotos.altervista.org/</a>

niewiem czy kolega zauważył ale na prawie wszystkich tych obrazkach jest jedno i to samo zdjęcie :)

chyba, że chodzi o tą oliwe do ognia ;)
  • 0

_dB.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Powiem tyle bo z tego co czytałem nikt nie zwrócił na to uwagi.
Pierwsze zdjęcie jest obramowane i tak jakby dokładnie wykadrowane z tego drugiego (które przedstawia większy obszar)

Pierwsze pochodzi od misjonarza z Kalifornii - drugie robione z samolotu ale co dziwne nie widać żadnego fragmentu okna. Nie chodzi o to, że to fake tylko o to, że pochodzenie zdjęcia nie jest dokładnie potwierdzone.
Możemy przypuszczać, że zdjęcie numer 1 i numer dwa to jedno i to samo bo za dużo się nie różnią.
Różnią się tylko tym :
# zd1 jest zdesaturowane (nieposiada kolorów - czarno-białe), jest mniejsze niż zdj2 i obejmuje mniejszy obszar.
# zd2 jest zrobione w sepii (taki żółtawy odcień), obejmuje większy obszar.

Więc jak to jest ? To to samo zdjęcie ? Czy dwa różne ?

^PORÓWNANIE :
http://www.otofotki....1018293031l.jpg
http://www.otofotki....1630620469i.jpg
  • 0

_MajoR_.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po pierwsze:
Zdjęcie jest stare i mogło zostać w dziwny sposób naświetlone

Po drugie:
Codziennie można sie doszukać w chmurach czegoś dziwnego
  • 0

Kangur.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A moze to Elvis w szlafroku ?

Popieram to na pewno Elvis, całe szczęscie ze w szlafroku, zawsze mówiłem że Elvis żyje to ludzie sie smieli :lol : :lol : :lol : Dziwne mi się wydaje troche to zdjęcie, jest w nim cos bardzo tajemniczego, zastanawiam się dlaczego jeśli to był jezus nie pokazał twarzy :P wtedy moglibyśmy porownac do obrazu Jezusa, który widziala św. Faustyna. Nie jestem przekonany na 100% co do tego zdjecia ale ja sie na fotografii nie znam :-D

O LOLEk fajne -Jezus zstąpił na ziemię?? :P :s

Edit [18.12.2007]: +.....
Regulamin pkt 7.1 Zabronione są wszelkie formy spamu w tym repeating, flood, nadmierne wykorzystywanie opcji formatowania tekstu, nadużywanie emotikon. Warn.

• 0

Pixxel.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmmm... za mało wiemy o tym zdjęciu żeby dowieść jego prawdziwości. Jednak teoria o tym, że zrobiono je z samolotu jest ciekawa bo chmury są wiarygodne. Ale nie wiem, czy to w końcu zrobił misjonarz czy pasażer samolotu a może ktoś inny.
  • 0

Khaine.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zdjecie bardzo ciekawe lecz nie możemy na 100% powiedzieć ze na fotografi jest Jezus. Byc moze inne zjawisko lecz zdjecie cikawe.
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z chmur można sobie dużo ubzdurać ale wątpie że to Jezus
  • 0

Ozzy667.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taaa a zapytaj wierzącego ślepo, czy to jezus to powie, ze oczywista. A jak spytasz o tego na dupie psa to nie:] chociaz imo widać tam wyraźniej.
  • 0

Pingwin.
  • Tematów: 28
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Taaa a zapytaj wierzącego ślepo, czy to jezus to powie, ze oczywista. A jak spytasz o tego na dupie psa to nie:] chociaz imo widać tam wyraźniej.

Masz racje człowiek mówi to co chcę powiedzieć i widzo co chcę zobaczyć :D
  • 0

Constantine.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

w teorię elvisa w szlafroku wątpie :) ale...dlaczego od razu jezus ?
czy mamy jakiekolwiek dowody na to ze jezus byl synem boga ?
zaraz...zaraz...nie.
Wiec dlaczego od razu tego typu skojarzenia ?
  • 0

Irranus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Może dlatego, że na większości malowideł właśnie tak wygląda. Zdjęcie jest jedno wg mnie, ale naprawdę interesujące, gdyby wykluczyć jakiekolwiek manipulowanie przy tej fotografii, oraz błędy w procesie wywoływania, mógłbym przyznać iż jest naprawdę dobre i poniekąd intrygujące.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych