Napisano 10.02.2009 - 20:45
Napisano 10.02.2009 - 20:53
Odpowiadam - nie mogą. Weź pod uwagę zatłoczenie jakie wtedy powstanie, problemy z uprawą, choroby, epidemie itd.
Ja tu nie doszukiwałbym się jakiejś "elity światowej", bo jak widać nikt światem nie rządzi - wszyscy się piorą równo.
Każdy doszukuje się jakiejś grupy trzymającej władzę, chcą, żeby ONI tacy nie byli, żeby poprawili byt ludzi itd. Owszem - szczytny cel, żeby ludzie byli bardziej ludzcy dla siebie. Ale często jest tak, że ten który najgłośniej krzyczy sam nic nie robi w tym kierunku.
Pokój
..."miło by było gdyby autor filmu najpierw skończył Szkołę średnią "...
Napisano 10.02.2009 - 21:14
Napisano 10.02.2009 - 21:25
dobra obejrzałem druga część i takie bzdury tam są ... niby jak kraj może sobie ustalać wartość pieniądza ? ten koleś jest jakiś niedoinformowany.... polecam mu skończyć w końcu high Schooll :[
Napisano 10.02.2009 - 21:48
a dokładniej od której minuty się zaczyna to ? bo nie chce mi się o tych 11 września oglądac :\
Napisano 10.02.2009 - 21:56
Napisano 10.02.2009 - 22:04
Napisano 10.02.2009 - 22:21
Napisano 10.02.2009 - 22:24
Kukhuri Sirupate myślisz że przypadek prof. nadzw. dr hab. inż Conversa jest odosobniony (chodzi mi o trud jaki mu sprawia zrozumienie prawdy), myśle że nie.Ale trzeba mu pomóc bo na tym polega nasza MISJA przebudzić tylu ludzi ilu się da, a czasu mamy coraz mniej. PEACE
Ha! I tu wkraczamy w sferę utopii
![]()
Oczywiście, że to nie jest moralne, ani uczciwe ani ludzkie. Ale co poradzisz? Przecież to ludzie to wszystko stworzyli? Poza tym dużo czasu minie zanim różnice kulturowe przeminą (o ile tak się stanie), aby można było zacząć mówić o "równości". Poza tym - po co ludzie bogaci mają poprawiać w znaczny sposób los ludzi, dzięki którym się bogacą?
Napisano 10.02.2009 - 22:42
Napisano 11.02.2009 - 09:29
Widzę convers, sorry może powinno być prof. nadzw. dr hab. inż Convers, że wiedza jaką wyniosłeś z "high shool" ogranicza twoje myślenie i nie pozwala na poznanie i zrozumienie choćby części "innej prawdy".
Kukhuri Sirupate myślisz że przypadek prof. nadzw. dr hab. inż Conversa jest odosobniony (chodzi mi o trud jaki mu sprawia zrozumienie prawdy), myśle że nie.Ale trzeba mu pomóc bo na tym polega nasza MISJA przebudzić tylu ludzi ilu się da, a czasu mamy coraz mniej. PEACE
Dla jasności i bez urazy ale jestem krytyczny w stosunku do głoszonych różnych teorii. W każdej jest zapewne źdźbło prawdy lecz nie należy, ba nie można nawet dla samego swojego bezpieczeństwa bezkrytycznie przyjmować głoszonych teorii. Każdy ma prawo wyrażać swoje opinie na dany temat. Moją misja nie jest budzenie ludzi. Każdy musi sam sobie wypracować to co nazwiemy jego światem. Najważniejsze by ten własny świat nie prowadził tam skąd wyjść jest trudno i by nie był w konflikcie do powszechnie panujących zasad oraz norm społecznych. Te można burzyć tylko wtedy gdy narzucane powszechnie normy krzywdzą ogół ludzi. Tak było z komunizmem choćby.
Napisano 11.02.2009 - 15:42
Napisano 11.02.2009 - 16:48
Nie o to chodzi.Co do pomysłu podziału ziemi na każdego mieszkańca - jak autor sobie to wyobraża? mamy 6 780 000 000 ludzi, dzielimy wszystko procentowo, po kilku sekundach mamy kilku ludzi wiecej na ziemi, ale oni są za młodzi. (...)
Napisano 11.02.2009 - 16:55
Napisano 11.02.2009 - 17:54
To jest komunizm w czystej idealistycznej postaci. Wciąż tego nie widzicie? Zeitgeist - te filmy to nowy sposób na rewolucję komunistyczną. Czy da się to realizować ? Czy warto ryzykować kolejny raz tworząc kolejny totalitaryzm ?Nie o to chodzi.
Nie wiem, kto głupot nagadał o podziale procentowym.
Po prostu każdy człowiek dostaje tyle ile jest mu potrzebne do życia. Nie ma ograniczenia: to jest moje, a to twoje, bo to jest nasze (żeby nie było, chodzi mi o szeroko pojęte surowce itp. rzeczy, a nie o np. wspólne szczoteczki do zębów)
20% ludzi korzysta z 80% zasobów tej planety eksploatując za bezcen te 80% ludzi korzystających z 20% zasobów tej planety. Pytanie czy to jest społecznie, moralnie sprawiedliwe???
0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych