O to wg mnie najlepsza technika osiągnięcia LD.Najważniejsze jest zapamiętywanie snów.
Sam wiesz czy swój sen zapamiętujesz co noc czy raczej raz na miesiąc.
Jeżeli zapamiętujesz swoje sny często to nie będzie ci nawet potrzebny „dziennik snów”.
Jeśli jednak zapamiętujesz bardzo rzadko swoje sny dobrze będzie jeśli założysz taki dziennik.
Dziennik snów: Wiem co sobie pomyślisz, jak mam zapisać jakiś sen skoro go nie pamiętam.
Zapisz w sowim dzienniku sen który przyśnił ci się nawet parę lat teamu.
Zapisz w nim kilka ostatnich snów jakie pamiętasz.
Jeżeli będziesz już miał swój dziennik, przed każdym snem przeczytaj jeden ze snów, najlepiej ten który śnił ci się ostatniej nocy.
Sam zobaczysz efekty czytania i zapisywania snów. Już po tygodniu zaczniesz zapamiętywać coraz więcej swoich snów, i coraz więcej ich będziesz zapisywać
Twój dzień: Gdy już przypomnisz sobie swój ostatni sen, następną rzeczą jaką zrób to przypomnij sobie w skrócie co dzisiaj robiłeś podczas dnia.
Np: Rano wstałem, zjadłem śniadanie, poszedłem do szkoły, robiłem to i to, wróciłem zjadłem obiad, uczyłem się, poszedłem na dwór, spotkałem się i gadałem z przyjaciółmi, potem grałem na komputerze z jadłem kolacje i poszedłem spać.
Warto też przypomnieć sobie te najważniejsze rzeczy jakie wydarzyły się podczas dnia
Testy rzeczywistości:To jest najważniejsza rzecz jaka sprzyja osiągnięciu LD.
Połóż się lub usiądź wygodnie, i zrelaksuj się.
Nie zamykaj oczy ale je rozluźnij, wywołaj efekt nieostrego widzenia, jakby za mgłą.
Teraz wyciągnij obie ręce przed siebie tak abyś je widział, wzrok cały czas miej zamglony.
Teraz powoli wyostrzaj wzrok i przyglądaj się swoim rękom. Teraz powiedz: „Jestem we śnie, wiedze swoje ręce więc to jest sen.”.
Teraz z powrotem rozluźnij wzrok tak aby obraz dłoni znów stał się nieostry, i opuść swoje ręce. Potem leż tak przez minutę – dwie, zrelaksowany, nie myśląc o niczym. Potem przejdź do codziennych robót. Test taki rób 2-3 raz nadzień, i zawsze raz przed snem, gdy kładziesz się spać.
Technika Don-Juana
Pod koniec:Dobrze jest też wieczorem poczytać artykuł 1-2 strony o OOBE lub LD, lub inną treść związaną z tym tematem
Marzenia:Zapewne każdy z was przed snem, gdy już leży głową w poduszce, myśli lub marzy o wielu sprawach. Ja polecam zrelaksować się, i myśleć tylko o tym a by mieć LD: *Jestem we śnie, mam świadomy sen* - powtarzajcie to w myślach w koło aż nie zaśniecie, a swoje pierwsze LD być może będziecie mieć już tej nocy
Mnie osobiście zadziałało to za drugim razem, i LD miewam do 4 razy na tydzień Pozdrawiam i życzę powodzenia!
tabips: jesli ktos chce moge opsiac jak wyjsc z ciala przez LD