Skocz do zawartości

Tajemnice roku 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
189 odpowiedzi w tym temacie

efreet.
  • Tematów: 2
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

A czy to nie na lata wczesniejszego przebiegunowania datuje sie biblijny potop, o ktorym wspomina sie nie tylko w Biblii?

Poza tym prosze szerzej obeznanych w temacie o wypowiedzenie sie w kwestii pod tytulem "Ile trwa takie przebiegunowanie? To kwestia dni, miesiecy czy lat??".
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Patrick Geryl twierdzi,że zmiana biegunów nastąpi w ciągu jednego dnia!!

Odczytanie przesłania Majów pozwoliło ustalić, że pierwszym efektem wzmożonej aktywności naszej gwiazdy będzie zmiana Wenus, która na naszym niebie zamieni się w płonącą pochodnię. W swojej książce "Proroctwo Oriona na rok 2012" autorzy podają dokładną datę czegoś, co ma zmienić na zawsze naszą planetę i zapoczątkować nową erę w dziejach ludzkości. 21 grudnia 2012 roku ma dojść do niespotykanego ustawienia planet, które zawsze związane jest z morderczą fazą aktywności Słońca. Wtedy to dojdzie do przebiegunowania Ziemi, a wszystko ma rozegrać się w czasie kilkunastu godzin.

Jeżeli wierzyć jego słowom,to śmierć będzie błyskawiczna.
  • 0

Borte Czino.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Prawda jest taka, że w czasie rzekomego biblijnego potopu nie było żadnego przebiegunowania, chyba że wydarzył się on 780 000 lat temu:)
Homo erectus przeżył, my też przeżyjemy;)
W sumie to odwrócenie biegunów datuje się, na 3000-4000 rok, nie wiem skąd się wziął 2012. Ewentualnie wtedy może nastąpic krótkie odwrócenie polarności, w poprzednim okresie Matuyama tak było, więc i w tym tak być powinno.
Ja osobiście nie przewiduję większych kłopotów:)
  • 0

Indoctrine.
  • Tematów: 7
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Nawet przy tak zaawansowanej technologii i elektronice jesteśmy bezradni wobec zmiany biegunów.Nie mamy dokąd uciec,ani gdzie schować.

A cóż nam może zaszkodzić zmiana biegunów magnetycznych, co?
No chyba, że wierzysz w tą bzdurę Geryla o odwróceniu się biegunów geograficznych...
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wolałbym,żeby się nic nie stało w 2012 roku.
Żebyśmy mogli dożyć starości i w spokoju wychowywać nasze dzieci.
Ale jest sporo dowodów na to,że w 2012 roku coś się wydarzy.Oto niektóre z nich:

• Rok 2012 jest ostatnim opisanym w kalendarzu Majów jako katastrofa na skalę globalną.

• Przebiegunowanie Ziemi, te zdarza się co 11,5 tys lat - ostatnie takie wydarzenie opisane jest w Bibli ! jako Wielki Potop.

• W 2012 roku następuje koniec ery wodnika.

• Przesłanki, kody Egipcjan i Majów wskazują własnie na rok 2012...

• Przepowiednie proroków, prorocze sny zwykłych ludzi wskazują własnie na te datę.

• Fakty naukowe, Wenus, Mars, Orion oraz inne gwiazdy znajdą się w takiej samej pozycji szyfrowej jak w roku 9792 p.n.e

•• Ocieplenie klimatu na ziemi.

•• Katastofy nękające ziemie od ostatnich 2, 3 lat.. (huragany w Ameryce, tsunami w Azji, trzęsienia ziemi...)

•• Przepowiednie Papieskie.

•• Nasilenie się obserwacji UFO na ziemi.
  • 0

Borte Czino.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież naukowcy datują przebiegunowanie na 3000-4000 r. , a nie na 2012, więc nie wiem o co wam chodzi:P Co najwyżej w tym 2012 może być krótki epizod, w długim okresie Brunhes. Ostatnie przebiegunowanie miało miejsce 780 000 lat temu, a nie 9000.
Egipcjanie nic nie wspominają o 2012.
Właściwie całą tą psychozę z 2012 zawdzięczamy Majom:)
  • 0

holi.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jarecki, to nie dowody tylko domysły oparte na domysłach :-/
  • 0

#68 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Przecież naukowcy datują przebiegunowanie na 3000-4000 r. , a nie na 2012, więc nie wiem o co wam chodzi:P Co najwyżej w tym 2012 może być krótki epizod, w długim okresie Brunhes. Ostatnie przebiegunowanie miało miejsce 780 000 lat temu, a nie 9000.  
Egipcjanie nic nie wspominają o 2012.  
Właściwie całą tą psychozę z 2012 zawdzięczamy Majom:)

Majom? to zapoznaj sie z innymi zrodlami:) jest duzo takich:)
  • 0

Borte Czino.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Same przepowiednie, sny czy UFO;) W co akurat tak się składa, że nie wierzę :) Więc dla mnie jako takim źródłem jest tylko kalendarz Majów:)
  • 0

#70 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Same przepowiednie, sny czy UFO;) W co akurat tak się składa, że nie wierzę :) Więc dla mnie jako takim źródłem jest tylko kalendarz Majów:)

No to bardzo mi przykro :smile: Juz na to nic nie poradze ;-)
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tajemnice roku 2012

Tajemnica roku 2012 jest taka że nic tak naprawdę się nie wydarzy, to taka społeczna ściema która miała na celu przetestowanie ludzkości, ale w jakim celu ? to niewiem
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przebiegunowanie miało już miejsce kilka razy i jakoś nic szczególnego się wtedy nie stało, więc nie wiem, dlaczego teraz ma się coś stać

Saladyn am racje. Dzięki kryształkom żelaza można sprawdzic w jakim okresie jaka była buegunowość a ta zmieniła się już conajmniej 10 razy od początkju ziemi i nadal żyją na niej organizmy a ona sama ma się świetnie.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A pamiętacie o potopach ??? Podobno pojawiały się kilka razy, o różnym nasileniu.

Nie mówcie mi teraz, że one nie miały miejsca, bo nawet jeśli się nie wierzy w to co mówiła Biblia, to zawsze jeszcze pozostają mitologia Grecka i inne święte księgi. Poza tym skoro wierzymy w to, że było zlodowacenie, to dlaczego nie mogło być potopów ???
  • 0

efreet.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Saladyn i Realista a ktos mowil, ze nastepne przebiegunowanie unicestwi zycie na Ziemi?

Ja spotkalem sie jeszcze z twierdzeniem, ze podczas przebiegunowania w 2012 Ziemia ma sie zaczac obracac w druga strone. Czy z naukowego punktu widzenia to jest mozliwe?? Dla mnie to brzmi cokolwiek nieprawdopodobnie...
  • 0

tomason.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja spotkalem sie jeszcze z twierdzeniem, ze podczas przebiegunowania w 2012 Ziemia ma sie zaczac obracac w druga strone. Czy z naukowego punktu widzenia to jest mozliwe?? Dla mnie to brzmi cokolwiek nieprawdopodobnie...

Tez o tym slyszalem, ale myslac, ze ziemia kreci 40 tys km/h(?) i nagle zacznie sie zacznie obracac w druga strone... strach nawet pomyslec :(
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych