Skocz do zawartości

Tajemnice roku 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
189 odpowiedzi w tym temacie

Reynevan.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z punktu widzenia fizyki jest to możliwe, wystarczy proste doświadczenie z magnesami, żeby się o tym przekonać. Nie mówie, że to jest prawdopodobne ale możliwe.
"Gdy wyeliminuje się niemożliwe, wszystko inne jest możliwe choćby nie wiem jak było nieprawdopodobne".

Ja czytałem obie książki Geryla i nie mam podstaw, żeby mu nie wierzyć, chociaż uważam, że lekko przesadza.
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Ja czytałem obie książki Geryla i nie mam podstaw, żeby mu nie wierzyć

I nie dziwię się temu, bo najwyraźniej brakuje Ci też znajomości podstaw fizyki. Ziemskie pole magnetycznie nie wpływa na obrót kuli ziemskiej. Jest wręcz przeciwnie: to obrót Ziemi napędza wewnętrzne dynamo. Żeby zmienić kierunek obrotu naszej planety potrzeba silnego uderzenia dużego ciała niebieskiego skierowanego stycznie do jej powierzchni.
  • 0

michalp.
  • Tematów: 98
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Poza tym skoro wierzymy w to, że było zlodowacenie, to dlaczego nie mogło być potopów ???

Bo nie ma tyle wody ? Bo to jest dziwne żeby nagle woda wystapiła z ocenaów i przelała sięna kontynenty zalewając jest doszczętnie ? Co ma ruch wsteczny ziemi to wody która rzekomo ma się rozlać na ląd ? NIC. Wiadmomo że po topnieu lądolodów zimia już nawet nie przyjmowała wody, ale lądolód topniał i topniał, a woda się podnosiła i podnosiła...
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Gdy wyeliminuje się niemożliwe, wszystko inne jest możliwe choćby nie wiem jak było nieprawdopodobne".

to ja posłużę się innym cytatem:

"nie ma rzeczy nie możliwych są tylko najmniejprawdopodobne" Nie jestem pewien ale zostało to powiedziane w wykładzie o demonie Maxwela, tylko nie pamietam przez kogo.
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

`Pi3gi~`, pomyśl sobie tak, że zrobili grafik jak ma wyglądać świat po tym jak lodowce się stopią. Nie zdziwiła cię jedna rzecz ???

Otóż patrząc na współczesną mapę i na ten grafik można od razu zauważyć, że większość kontynentów jaką mamy teraz jest zalana, za to pojawiają się nowe lądy. I jak to wytłumaczysz mój panie ??

A potopy mogły polegać na tym, że zalewały lądy fale tsunami, które po jakimś okresie czasu ustąpiły z niektórych ziemi.
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Kiedyś przeczytałem pewien artykuł ( niestety niepamiętam na jakiej stronie to było) otym, że przed rokiem 2012 w każdym z ludzi obudzą się indywidualne umiejętności... jestem ciekawy czy wiecie coś na ten temat i co rozumiecie przez stwierdzenie " indywidualne umiejętności" może mowa tutaj o jakiś mocach... ;-)
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tutaj chodzi o zdolności psychiczne, które są zakorzenione głęboko w ludzkim mózgu, a które mogą się obudzić poprzez ćwiczenia, albo po prostu poczekamy do 2012 i wtedy zobaczymy czy jesteśmy przygotowani na przyjęcie tych mocy. Tutaj dochodzi kwestia rozwoju duchowego.
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Widze ze coraz to nowe teorie przescigaja sie nawzajem, skad to sie bierze ? Z tego co wiem to ma byc geologiczna i fizyczna katastrofa a nie jakas duchowa.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Nasz Układ Słoneczny ma wejść w tym dniu w tzw. równik Drogi Mlecznej
(Galactic Equator), gdzie występuje niesamowite oddziaływanie pola
magnetycznego. Wywoła to zmianę biegunowości naszej planety, co może
pociągnąć za sobą katastrofalne skutki dla życia na Ziemi.
Najwięksi heliofizycy się nad tym głowią,ale jak na razie nie wiedzą jak działa cały mechanizm.
Po prostu tak ma się stać.
  • 0

#85 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Tiamat, to częściej musisz się zagłebiać w to o czym tu wcześniej pisaliśmy w tematach to będziesz wiedział ;-) o rozwoju duchowym to już maglowaliśmy chyba z pół roku zanim się tu pojawiłeś :smile:
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

No wiem ze pisaliscie, ale co to ma wspolnego z przebiegunowaniem opisywanym przez Geryla, ktory jest zrodlem calej sprawy ?. Ile jest juz "mutacji" jego teorii ? i ktora jest prawdziwa ? bo ja znam chyba ze 20 teorii.
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Teraz tylko możemy czekać, czekać i jeszcze raz czekać. Dopiero w 2012 roku się przekonamy która z teori była prawdziwa.... Pożyjemy zobaczymy... peace
  • 0

mortyr.
  • Tematów: 46
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Audycja z Radia Tok FM

Możecie to sobie ściągnąć (archiwum rar. ok. 5MB , emule) - link do emule jest na tej stronie:

http://www.osloskop.net/r/18833.html

Audycja jest w całości i trwa ok. 34 minut - są tam fragmenty wywiadu z autorem książki "Proroctwo Oriona...".
  • 0

Tiamat.
Reputacja

Napisano

To jest ten wywiad z Gerylem co byl kiedys na Nautilusie ?
  • 0

MatoIto.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Te audycje są super, nie słucham radia ale sledze audycje w necie i odrabiam zaległosci za pomocą archiwum
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych