Skocz do zawartości

Tajemnice roku 2012

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
189 odpowiedzi w tym temacie

Kudłaty.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj kolega mi opowiedział iż wyczytał, że w 2008 roku ma być oficjalne wylądowanie UFO i to będzie początek przygotowań do 2012... Założyłem się znim o palete niebiańskiego napoju ;-) i jak przegra to mi kupuje ;-) ale niemoge być pewny do końca mojej wygranej i dlatego pytam czy wy też gdzieś otym słyszeliście lub czytaliście o tym ... peace
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ja sie moge z kazdym na forum o karton Smirnoffa zalozyc, ze nic nie wyladuje.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kudłaty, kiedyś napewno ... ale kiedy :mrgreen:
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam nadzieje, że nie wylądują akurat w 2008 roku bo palete niebiańskiego napoju musiał bym kupić :P ... mągą wylądować dziś,jutro, za miesiąc ale nie w 2008 roku :P musze wygrać... peace
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Kudłaty, do 2012 powinni dać znak ;)
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak wpadną 2008 to będę musiał znimi poważnie porozmawiać :P i będą musieli mi oddać kasę :smile: albo sami coś kupią no wkońcu to oni będą gośćmi... a goście z pustymi rękoma nie przychodzą ;-)
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

W 2012 będziemy mieli do czynienia z maksimum aktywności słonecznej.
Chciałem nawiązać do kilku najsilniejszych trzęsień ziemi w historii:
1952 rok - Kamczatka (9,00R)
1957 rok - Wyspa Andreanof (Alaska, USA - 9,10R)
1960 rok -Chile (najsilniejsze zmierzone trzęsienie ziemi - 9,50R - nazwano je terremoto)
1964 rok -Alaska (9,20R)
Wszystkie trzęsienia ziemi miały związek z 11-letnim cyklem aktywności słonecznej.
Być może jest w tym jakaś prawidłowość, że cztery najsilniejsze trzęsienia ziemi wpisują się w cykl 11-letni. Cykl słoneczny - to właśnie 11 lat I tylko za bardzo nie jest wiadomo, jak wysoka aktywność słoneczna może powodować tak silne trzęsienia ziemi. O ile uczonym wiadomo, to aktywność ta ma wpływ na procesy zachodzące w górnych warstwach atmosfery naszej planety, i na żywe organizmy. Poza tym uczeni ustalili,
że największe trzęsienia ziemi mają miejsce pod koniec roku i w środku lata, tj. wtedy, gdy Ziemia znajduje się w aphelium i peryhelium - w tych miejscach jej orbity nasza planeta zmienia prędkość swego ruchu - najpierw zwalnia, a potem znów przyspiesza i wtedy wyzwala się część jej energii kinetycznej właśnie w postaci wstrząsów.

Oczywiście, nie ma żadnego związku pomiędzy tragedią na Oceanie Indyjskim, a innymi naturalnymi kataklizmami na świecie. Rzecz w tym, że to trzęsienie ziemi spowodowało przemieszczanie się Biegunów i tym samym spowolniło ruch obrotowy Ziemi o kilka sekund. Wielkość niby nieduża, ale wystarczająca, by spowodować na naszej planecie naturalne kataklizmy, jakie obserwujemy teraz.
To jest jedno z możliwych wyjaśnień.
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam pytanie... czy jakiś prorok przepowiedział bieg wydażeń do roku 2012 ?? aktualnie jest rok 2006 jestem ciekaw co sie zdaży w 2007,2008,2009,2010,2011....dzięki za odpowiedź... peace
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wszystkie trzęsienia ziemi miały związek z 11-letnim cyklem aktywności słonecznej.

Mógłbyś jakoś przybliżyć ten związek? Bo ja nie widzę żadnego.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lynx, nie będę się o tym rozpisywał.
Podrzuce za to parę linków
http://ufo.internauc...ule=news&id=748
http://www.solarius.pl/sierpien.html

Naukowcy też do końca nie wiedzą dlaczego ten cykl słoneczny wpływa w tak fatalny sposób na naszą planetę.
Kolejne extremum aktywności słonecznej przypada na 2012 rok.
Resztę można sobie dopowiedzieć.
  • 0

Raziel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Watpie zeby ladownie UFO miało cos wspólnego z 2012!!!
Kudłaty zycze Ci zeby niewyladowali w tym roku

PEACE
Ajjjjjjjj :papapa:
  • 0

Kudłaty.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Hehehehe dziękuję Raziel ;-) ale ja osobiście uważam, że rok 2012 jest w większym stopniu powiązany z obcymi cywilizacjami ... pożyjemy zobaczymy liczę na ich rychłe ukazanie się :mrgreen: ... peace
  • 0

Tiamat.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

A ja mysle ze nie ma nic wspolnego, bo zostalo to podczepione pzez ludzi ktorzy "zmutowali" teorie Geryla.
  • 0

#104 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Tiamat, niby na jakiej podstawie tak myślisz? :smile:
  • 0

Lynx.
  • Tematów: 4
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Lynx, nie będę się o tym rozpisywał.
Podrzuce za to parę linków

Dzięki za linki, ale nie ma w nich nic ponad to, co sam z nich spisałeś. Wytłumacz mi, jaki związej z 11-letnim cyklem mogą mieć wymienione przez Ciebie trzęsienia, skoro wszystkie wystąpiły podczas jednego cyklu w różnych jego fazach.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych