Co do dowodów na reinkarnację, to pisałem o tym w debacie o OOBE, bo jest to jeden z dowodów na doświadczenia naszej świadomości poza ciałem (ang. out of body experience).
Źródło. Dla chcących znaleźć Prawdę, Internet stoi otworem, trzeba tylko zmienić swoją postawę z roszczeniowej (dajcie mi, pokażcie, udowodnijcie, czekam!) na poszukującą (chcę poznać różne punkty widzenia, chcę poznać Prawdę, poszukam, obiektywnie ocenię z otwartym umysłem).
Co do nicości i subiektywności tego co widzimy to ciekawie na ten temat wypowiada się David Icke w filmie z "Avebury".
ŹródłoCo do określenia Prawda...

Sam szczerze mówiąc poświęciłem mnóstwo czasu, bo kilka miesięcy po parę godzin dziennie na badania, poszukując Prawdy, czytając fora, oglądając filmy po polsku czy angielsku, badając co różne religie mówią na ten temat, szukając informacji źródłowych. Z czasem gdy wybrane informacje powtarzały się a brakowało argumentów przeciw nim, zaczęła wyłaniać się Prawda. W kulturach, które nie miały ze sobą styczności, z całego świata, powtarzały się te same informacje, do tego czasem potwierdzane przez naukę. Znając część Prawdy, łatwiej było oceniać kolejne źródła informacji, bo wiedziało się na ile się mylą/mają rację w kwestiach, które już znamy.
Prawda jest subiektywna. Moja może być inna niż Twoja. Ale na pewno nie znajdziesz je w mass-mediach, bo jej tam nie ma. Musisz szukać by znaleźć. A gdy znajdziesz, wiele rzeczy się wyjaśni i lepiej zrozumiesz świat.
Piszę ogólnikowo, ale dla mnie
wszystko w pewnym momencie zaczęło się łączyć w jedną i w pełni spójną historię. Pełni spójną, gdzie informacje na dany temat potwierdzane są z wielu różnorodnych źródeł. Kwestie jakie się tu łączą i wyjaśniają dla wielu są zagadką (bo mają mało informacji na ten temat, nie szukali zbyt długo), bujdą (bo są zamknięci na argumenty drugiej strony, często zamknięci na wszelkie argumenty które przeczą tym z mass-mediów) lub są nieistotne (bo nie widzą szerszego obrazu, tego z czym łączą się te kwestie i stąd nie doceniają wagi wiedzy na ten temat).
A do tych kwestii można zaliczyć wszelkie tematy, reprezentowane przez różne działy tu na forum: sens istnienia Wszechświata, sens naszego życia, to co jest przed i po tym życiu, istnienie równoległych wymiarów np. świata eterycznego i astralnego, istnienie istot pochodzących z tych światów i ich bytność w naszym wymiarze np. duchy, zjawiska telepatii telekinezy jasnowidzenia OOBE itp., historia naszej cywilizacji np. Potop Atlantyda podziemne miasta itp., istnienie inteligentnych istot w naszym świecie zwanych obcymi (tu nie mam jeszcze 100% pewności), kwestie energii budującej cały świat i też nasze ciała, spiskowe teorie dziejów np. Illuminaci, jezuici i inne tajne i nietajne stowarzyszenia ich działalność i cele, i wiele wiele innych.
Dla kogoś kto pozna Prawdę, te wszystkie rzeczy stają się całkiem innymi niż widzą je masy i stają się oczywistością. One są wszystkie bardzo ściśle powiązane związkami przyczynowo-skutkowymi, wpływają na siebie nawzajem i nawzajem się wyjaśniają. Mi pomogło to, że sam przeżyłem OOBE i parę innych doświadczeń, których nie uznaje nauka/nasza kultura z mass-mediów. Nie wszyscy Wy dostaliście taki dar od życia, więc Wam będzie trudniej zapewne, ale poznanie Prawdy ogromnie zwiększy Wasze szanse na to, że właściwie wykorzystacie życie i na śmierć będziecie czekać z otwartymi rękoma

Szukajcie

póki Internet jest wolny od cenzury, Prawda leży przed Wami jak na dłoni. Gdy UE już wprowadzi cenzurę, będzie o wiele trudniej ją poznać.