Skocz do zawartości

Zdjęcie

Które z poniższych zdolności chciałbyś posiadać ??

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
135 odpowiedzi w tym temacie

Ankieta: Które z poniższych zdolności paranormalnych chciałbyś posiadać? (360 użytkowników oddało głos)

1. Głosowano Czytanie w myślach (135 głosów [37.50%])

Procent z głosów: 37.50%

2. Jasnowidzenie (49 głosów [13.61%])

Procent z głosów: 13.61%

3. Psychokineza (110 głosów [30.56%])

Procent z głosów: 30.56%

4. Inne (jakie ?) (66 głosów [18.33%])

Procent z głosów: 18.33%

Głosuj Goście nie mogą oddawać głosów

#76 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Hmmmm...esperanto to język sztuczny i nie obowiązuje jako urzędowy w żadnym państwie...to tak samo jak by się zacząć uczyć elfickiego wymyślonego przez Tolkiena...niektórzy z resztą i tego języka się uczą...
ja osobiście bardzo chciałabym mieć zdolności paranormalne,bo wg mnie ten świat jest stanowczo zbyt nudny...takie jest moje skromne zdanie na ten temat i w rzekomej bitwie postaram się nie brać już więcej udziału :mrgreen:
  • 0

Fenix.
  • Tematów: 19
  • Artykułów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czy wspominałem, że przez pewien czas uczyłem się Klingonskiego ? Esperanto, język który zbliża ludzi... suuuper, nawet nie wiesz, jak psionika zbliża do siebie ludzi z każdego zakątka świata...
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ale mi chodziło o...

Jezu ale ciężko się dyskutuje...
Po prostu każdy ma swoje zdanie i wątpie, żebyście przekonali mnie do swojego i odwrotnie...ja też nie przekonam Was do mojego...Więc nie rozumiem, o co się kłócimy...

Ja rozumiem to tak: paranormalne zdolności nie są zbytnio praktyczne, ale niektórzy ludzie poświęcają mu czas, bo chcieliby się jakichś nauczyć i tak spędzają czas. Nie wiem, czy to czas stracony czy nie, bo to osądza osoba, która zarządza własnym życiem i własnym czasem. Wiem natomiast, że zdolności (powiem to znów niezbyt przyjemnie) "normalne" są użyteczne i praktyczne choć nie zawsze można się nimi wykazać i nie wszystkich można się nauczyć. Są przez to bardziej darem Bożym niźli czymś, czego można się nauczyć. Minusem zdolności normalnych jest, jak już pisałam, to, że nie zawsze można się nimi wykazać lub nie mamy do tego odpowiednich warunków, by się nimi wykazać.

Takie małe podsumowanie wszystkiego, co rozpoczęło tą dyskusję i mam nadzieje skończyło...
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Czytanie w myslach? Nie.. mysli to prywatna sprawa. Wiadome, że chcemy bardzo je poznać, lecz prawdziwym wysiłkiem jest je zdobyć w piękny naturalny sposób.
Jasnowidzenie? Po co mi to, czy życie chwilą nie jest lepsze.
Psychokineza? tez nie..
A czemu? Bo jestem człowiekiem...
  • 0

#80 Gość_coś_innego

Gość_coś_innego.
  • Tematów: 0

Napisano

Nicolle- Collie, ależ my się wcale nie kłóciliśmy :giertych2:
a poza tym zdolnożści paranormalne są jak najbardziej ludzkie, tylko nazwa jest odrobinę myląca :D
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Czyli twiedzisz, że ten kto używa psychokinezy nie jest człowiekiem ?
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Żadna z tych zdolności nie wydaje mi się potrzebna.
Z tego typu rzeczy, chciałbym umieć znikać ;)
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Psi Cloaking Shield - nie znikniesz fizycznie, ale przekonasz kogoś, że cię nie ma :)
  • 0

Sabaku No Gaara.
  • Tematów: 97
  • Artykułów: 2
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Brzmi interesująco - coś więcej na ten temat umiesz powiedzieć?
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W tym momencie nie, musiałbym przerobić jeszcze raz cały materiał :) . Ale może w przyszłości... na razie mam crackera na głowie i niewinnego, którego trzeba wyciągnąc z kłopotów :) .

Ale teoria jest taka, że tarcza automatycznie wysyła sugestię telepatyczną sprawiającą, że osoby nie zwracają na ciebie uwagi tak, jakbyś w ogóle nie istniał... chyba jakoś tak to jest.
  • 0

kyrys.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miby wystarczyło gdybym był bardziej kumaty i wykozystywac więcej szarych komórek i moc pojąć niektóre rzeczy a psychokinetyka i inne takie sprawy może by przyszły z czasem. :)

Ale jeżeli bym nie miał takich umiejętności to rozwiązywanie równan z 6 niewiadomymi i fikuśnych całek, i innych zadan np. mnożenie dzielenie w pamieci 4-6 cyfrowych liczb to już by było coś :devil:
  • 0

Asieńka.

Wiedźma

• Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Pewne zdolności posiadamy wszyscy, ale tak długo jak będziemy dążyć do tego aby móc je wykorzystywać do własnych egoistycznych celów pozostaną one uśpione. Te zdolności maja służyć dobru wszystkich, a nie naszym żądzom posiadania, bo dobro wszystkich jest moim dobrem, a moje jest dobrem wszystkich.
Hmm niemniej jednak tak sobie myślę że dobrze by było mieć taką moc dzięki której można by otwierać ludziom oczy, aby sami mogli spojrzeć w głąb siebie i zaczęli korzystać z wolnej woli jaką posiadają. :)
  • 0

Navarion.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Te zdolności maja służyć dobru wszystkich, a nie naszym żądzom posiadania, bo dobro wszystkich jest moim dobrem, a moje jest dobrem wszystkich.

Skąd wiesz? Jeżeli masz zdolności wykorzystujesz je jak chcesz.. Jeśli będe je wykorzystywał egoistycznie to się nie pojawią? Ciekawe...
  • 0

Fenix.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Bajka dla dzieci - "złe" wykorzystywanie zdolności wcale nie sprawia, że nie możesz ich wykorzystywać bo się w tobie nie obudzą :) .
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Czyli twiedzisz, że ten kto używa psychokinezy nie jest człowiekiem ?

Fenix- ja nic takiego nie napisałam...napisałam jedynie że zdolności paranormalne są mniej praktyczne...że to takie jakby hobby...pasja
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych