Napisano 10.03.2009 - 07:05
Napisano 10.03.2009 - 07:59
(by afk) Czytałem już wiele razy że trzeba się wyzbyć strachu, ale jak to zrobić??? Jak "rozbić" tą blokadę??
(by kabir) Wszystko ładnie pięknie, ale nigdzie nie widziałem ostrzeżenia przed tak zwanymi skutkami ubocznymi OOB. Skutek uboczny jest taki że kiedyś można po prostu nie wrócić do własnego ciała, a to dlatego, że człowieka, jego ciało fizyczne oraz astralne, wiąże taka cieniuteńka nitka, która jak zostanie przerwana to powrót jest niemożliwy.
(by kabir) Poza tym takie podróże nic nie dają. To tylko zaspokaja naszą ciekawość i tyle. Ponieważ człowiek jest taki, że jak nie zobaczy to nie uwierzy. Jednak ani LD ani OOB nie sprawią, że zaczniecie się rozwijać duchowo - jestem tego pewien. Jeśli chcecie się rozwijać duchowo ( to jest nasz cel życia na Ziemi ) zacznijcie od poznania własnego Ciała Energetycznego. Poznajcie jego budowę ( kanały energetyczne, czakry ), sposoby doprowadzenia go do przyzwoitego stanu, a w tedy żadne LD i OOB nie będzie wam potrzebne. W normalnym życiu będziecie mogli wykorzystać swoje własne właściwości: sprawdzać czy ktoś mówi prawdę, czy coś jest dobre dla was czy nie( na wibracjach dłoni ). Będziecie potrafili sami się uleczyć ze wszystkich chorób, wszystkie wasze problemy materialne znikną, wasze smutki przestana was smucić a rozwiązania będą przychodzić same.
(by Kabir) Skoro tak uważasz. Ale tak naprawdę nie było to moją intencją. Chodziło mi tylko o ostrzeżenie ludzi przed tym całym OOBE. Jak ktoś ma ochotę, proszę bardzo.
(by ZelgO) widze że wypowiada się tu dożo znawców i specjalistów oobe to może któraś z tych osób opowie swoje przeżycie z oobe np. sytuacje gdzie wychodzisz z ciała i udajesz się do sąsiedniego pokoju gdzie widzisz swojego brata/siostre/tate/mame przy jakiejść czynności a następnie budzisz się i opowiadasz z dokładnością tej osobie co robiła - wówczas byłby to niezbity dowód na realność oobe
(by Ringeril) W tym rzecz, że podczas OOBE opuszczając ciało, opuszczasz też w pewnym sensie tą rzeczywistość. Od doznawania tego świata jest ciało fizyczne, a podczas wyjścia lądujesz niedaleko tej rzeczywistości. Jesteś w pokoju, ale np. rzeczy są poprzestawianie lub są to całkiem inne rzeczy.
R. A. Monroe opisywał w swojej książce, że bardzo trudno jest się dostroić będąc poza ciałem do tego świata, ponieważ ciało astralne jest stworzone do przebywania gdzie indziej.
(by ZelgO) moje pytanie brzmiało: "Jeszcze raz zapytam czy ktoś miał taką sytuację że może na 100% potwierdzić realność oobe?"
(by Tsukiyomi) Czytałem trylogie Monroe'a. Bardzo fajna fantastyka. Zawsze zastanawiało mnie jak potrafił zapamiętać obfite czasami dialogi, które później miały nawet po kilka stron.
Napisano 10.03.2009 - 18:49
Napisano 10.03.2009 - 19:19
Napisano 10.03.2009 - 19:42
Napisano 10.03.2009 - 19:50
Napisano 10.03.2009 - 23:29
Napisano 11.03.2009 - 06:38
Napisano 11.03.2009 - 12:41
Piotrek Probuje OOBE prawie codziennie przed zasnieciem, jeszcze mi nie wyszlo... ale kiedys przyjdzie ten czas wiec to tylko kwestia czasu.
Napisano 12.03.2009 - 01:16
Otoz wlasnie wtedy udaje mi sie(przed zasnieciem) uzyskac taki stan, tzn ten jest najbardziej efektowny/najlatwiejszy.a najważniejsza rzecz to właśnie stan niemalże snu
A ja staram sie myslec, ze to odmieni moje zycie i istnieje naprawde a nie w mojej glowie... szczerze to potrzebuje oobe aby przypieczetowac na zawsze moje podejscie do zycia i swiata.staram się podchodzić do całej sprawy z dystansem i myśleć że jest to jeszcze niezbadana strefa naszego mózgu
Napisano 12.03.2009 - 08:54
Napisano 12.03.2009 - 12:14
Napisano 12.03.2009 - 17:49
Napisano 13.03.2009 - 05:25
Napisano 13.03.2009 - 13:00
A sceptycy, którzy nie wierzą w OBE? Cóż, przekonają się po tzw. "śmierci"
0 użytkowników, 3 gości oraz 0 użytkowników anonimowych