Napisano 12.03.2009 - 19:17
Napisano 12.03.2009 - 19:39
Napisano 12.03.2009 - 20:33
Dokładnie tak. Jak orzeczono na św. Soborze "Bóg współdziała w akcie fizycznym grzechu".judas666 podążając twoim tokiem myślenia, gdyby ktoś dźgną cie nożem w brzuch to też by miał Boskie przyzwolenie, czyż nie? ^^
Napisano 12.03.2009 - 20:44
judas666 podążając twoim tokiem myślenia, gdyby ktoś dźgną cie nożem w brzuch to też by miał Boskie przyzwolenie, czyż nie? ^^
Na stoiskach w hali sportowej przy ul. Narutowicza urzędują wróżki, sprzedawane są zioła, "kamienie szczęścia", kadzidełka, prezentują się szkoły medytacji, szamanki, chiromanci, numerolodzy czy jasnowidze. Co roku odwiedzają je tłumy szczecinian.
Napisano 12.03.2009 - 22:31
Napisano 13.03.2009 - 09:43
Jakaś rywalizacja wróżek świeckich z Kościołem? Fajnie. Może ceny wreszcie spadną.
Napisano 13.03.2009 - 09:55
Napisano 13.03.2009 - 10:03
Nigdy nie słyszałam o tym, żeby Kościół, który uznaje otwarcie i powszechnie prawdziwość demonicznych opętań, negował istnienie magii i okultyzmu. Jakie jest źródło* takiej Twojej opinii? Nie czepiam się, po prostu mnie to ciekawi, a być może się mylę.
*Od razu zaznaczam, że złotych myśli księdza katechety lub lokalnego proboszcza nie uznaję za źródło.
Napisano 13.03.2009 - 10:51
A ja się pytam: dlaczego Kościół tak nerwowo i uczuciowo reaguje na coś, co rzekomo nie istnieje? Dlaczego zawsze kiedy dochodzi do konfrontacji: zjawiska duchowe/magia - a kościół, to kościół atakuje?
Pozdrawiam, D.
Napisano 13.03.2009 - 11:17
A ja się pytam: dlaczego Kościół tak nerwowo i uczuciowo reaguje na coś, co rzekomo nie istnieje? Dlaczego zawsze kiedy dochodzi do konfrontacji: zjawiska duchowe/magia - a kościół, to kościół atakuje?
Pozdrawiam, D.
Kościół próbuje mieć na wszystko monopol. Nie dopuszcza do tego aby inni zajmowali się takimi rzeczami, bo to oznacza: człowieka myślącego, posiadającego wiedzę, światłego. Co oczywiście, nie jest an rękę kościołowi. Ludzie myślący to dla tej instytucji największa zmora.
Napisano 13.03.2009 - 11:59
Jesteś pewien że nikt nie wie? Zdaje się, że wystarczy byśmy wszyscy zaczęli myśleć samodzielnie. Porzućcie pasterzy i samodzielnie zacznijcie kroczyć przez życie. Boicie się? To naturalne i inni to wykorzystują, ale nie wiedzą, że sami wpadają w tę pułapkę.Ale dzisiaj jeszcze nikt nie wie jak.
Napisano 13.03.2009 - 12:21
Jesteś pewien że nikt nie wie? Zdaje się, że wystarczy byśmy wszyscy zaczęli myśleć samodzielnie. Porzućcie pasterzy i samodzielnie zacznijcie kroczyć przez życie. Boicie się? To naturalne i inni to wykorzystują, ale nie wiedzą, że sami wpadają w tę pułapkę.Ale dzisiaj jeszcze nikt nie wie jak.
Napisano 13.03.2009 - 12:39
To jednak może wielu ludzi zmusić do samodzielnego myślenia i oceniania tych "zjawiska" poprzez własny rozum, bo mam nadzieję, że wielu ludzi zorientuje się że ten napływ sprzecznych informacji nie jest prawdziwy.Mamy taki gnój na świecie, zaczyna Nas atakować lawina różnych teorii spiskowych, z których niektóre być może są prawdziwe, niektóre nie. Od astralów, oobe, poprzez setki wersji ufo, Boga, tajnych sekt. Puchnie od tego głowa. Ale moje przewidywania z 2005 roku się sprawdzają - a przewidywałem, że fala informacji i dezinformacji będzie tak olbrzymia i będzie narastać taką falą, jakiej człowiek sobie nie wyobraża. Tysiące jasnowidzów, każdy co innego, setki tysięcy snów proroczych. Pojedynczy człowiek zaczyna się w tym gubić - ale to jest celowe. Mamy mieć mętlik w głowie, mamy stracić grunt pod nogami.
Po co nam wyzwalać Ziemię? To nie Ziemia jest zła to ludzie tworzą emocje i to ich można o zło posądzaćA dowodem na to jest to, że nikt i nic nie osiągnął, aby wyzwolić Ziemię spod Zła
Napisano 14.03.2009 - 22:51
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych