Skocz do zawartości

Zdjęcie

Tsunami na Bałtyku już w kwietniu?

• Zamknięty Temat jest zamknięty
126 odpowiedzi w tym temacie

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Tsunami stwierdziło, że Polacy nie są warci zachodu tongue4.gif

Tsunami chyba stwierdziło, że Polakom jedna żałoba narodowa w tym tygodniu wystarczy i dało sobie spokój. cool6.gif

Jaki kraj takie tsunami :lol
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No cóż, pozostaje zamknąć temat (tu prośba o to do moderatorów), a wróżki dać na inkwizycję :P
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sorki za OT ale musze wyjaśnić, przepowiednia brzmi: ?KIEDY SPOTKAJĄ SIĘ TRZY SIÓDEMKI KATAKLIZM PRZYJDZIE - WÓWCZAS I WILK SIĘ WODY W KłODZKU NAPIJE. ALE OSTATECZNY POTOP NADEJDZIE GDY TRZY DZIEWIĄTKI STANĄ OBOK SIEBIE, bo I LEW KłODZKI PYSK W WODZIE UMOCZY...?

rzeczywiscie 07.07.1997 trzy 7 spotkały się, jednak nie wierze, że data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy 9 stojące obok siebie.

Podsumowując: Filipek, jak i większość propków, przepowiedział biblijną apokalipsę na rok 1999. - co raczej nie dziwi u schyłku wieku i początku nowego takie "apokalipsy" nie są rzeczą dziwną.

Sorki za off, ale muszę na to odpowiedzieć. :)
"nie wierze, że data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy 9 stojące obok siebie." - w to, że 2+2 jest 4 też nie wierzysz? Co tu jest do wierzenia, data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy dziewiątki, czy tego chcesz czy nie, to jest fakt. Tylko mi nie mów, że dwójka tam przeszkadza, bo jakoś w dacie 1999 ci jedynka nie przeszkadzała. Do tego w dacie 1999 spotyka się 5 dziewiątek, więc przepowiednia o wiele lepiej pasuje do 2009.

Swoja drogą, to chyba temat o przepowiedni filipka już jest. Może najpierw byś się z nim zapoznał, zamiast snuć swoje teorie bez większego przemyślenia. :)
  • 0

Mick St. John.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie będzie bardzo wysoka fala. Może sięgnąć czterech czy pięciu metrów.

na takich falach to ja codziennie serfuje na atlantyku :roll:
  • 0

Ana Mert.
  • Tematów: 19
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

szkoda, ze ludzie majacy zdolnosci widzace dalej, nie zobaczyli pozaru tego hotelu cry1.gif w Kamieniu Pomorskim

Nie zobaczyli bo jasnowidzenie to kolejna bzdura.

Nie zobaczyli bo ten cały pożar to jedna wielka bzdura nie warta uwagi (co prawda sama mniej więcej w tym momencie w którym wybuchł pożar kładąc się spać ni z tego ni z owego pomyślałam sobie "nie zamykam drzwi od pokoju na zaczepkę bo jakby pożar wybuchł to miałabym problem z ucieczką" ale to się nie liczy, miałam już bardziej jednoznaczne "wizje". Taką myśl można śmiało uznać za przypadek i sama uważam ,że nie było to nic więcej jak przypadek).

Gdyby nie prezydent z tą jego żałobą narodową nikt by się nawet tym nie przejął. Codziennie giną ludzie w bardziej tragicznych okolicznościach a jakoś nikt za nimi nie płacze poza rodziną.
Poza tym nie sądzicie ,że to troszeczkę śmieszne mianować "socjal" - "hotelem"? Hotel socjalny :roll: . Albo hotel (nazwa ta kojarzy się z luksusem i bogactwem) albo socjalny (z tym słowem kojarzy się bieda).
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

KIEDY SPOTKAJĄ SIĘ TRZY SIÓDEMKI KATAKLIZM PRZYJDZIE - WÓWCZAS I WILK SIĘ WODY W KłODZKU NAPIJE. ALE OSTATECZNY POTOP NADEJDZIE GDY TRZY DZIEWIĄTKI STANĄ OBOK SIEBIE, bo I LEW KłODZKI PYSK W WODZIE UMOCZY...?

jedno mnie zastanawia...dlaczego współcześni "jasnowidze" tak formułują swoje przepowiednie? Nostradamus miał swoje powody, nie chciał być spalony na stosie i szykanowany... jego przepowiednie ( rozumując na swój sposób ) dotyczą nawet naszych czasów. Nie mógł mieć wyobrażenia dzisiejszej technologii, więc miał prawo pisać tak, a nie inaczej... a tu jakieś "farmazony", "dyrdymały" i owijanie w bawełnę, niech poda jeden czy drugi konkretną datę, wtedy uwierzę...

coś mi się wydaje że będzie coraz więcej wróżek, jasnowidzów i Bóg wie kogo jeszcze...a wszystko po to, aby ośmieszyć zwolenników daty 2012 i innych wydarzeń...
  • 0

Ban.
  • Tematów: 4
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

jedno mnie zastanawia...dlaczego współcześni "jasnowidze" tak formułują swoje przepowiednie? Nostradamus miał swoje powody, nie chciał być spalony na stosie i szykanowany... jego przepowiednie ( rozumując na swój sposób ) dotyczą nawet naszych czasów. Nie mógł mieć wyobrażenia dzisiejszej technologii, więc miał prawo pisać tak, a nie inaczej... a tu jakieś "farmazony", "dyrdymały" i owijanie w bawełnę, niech poda jeden czy drugi konkretną datę, wtedy uwierzę...

Może żeby nie robić wielkiej sensacji? Żeby nie było wielkiego halo gdyby się nie sprawdziła? W końcu to był skromny człowiek. Może dlatego, żeby fajniej brzmiało. Powodów mogłobyć wiele. Po co się czepiać o coś takiego? Poetów też się czepiasz, że udziwniają zamiast pisać prosto i zwięźle?
  • 0

Profundis.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Z tymi przepowiedniami to jest tak że sami jasnowidze nie widząc dokladnie. Sam Jackowski mówi niewyraźnie, ogólnikowo i w sumie bez konkretów. Ogólnie te przekazy ,wizje są bardzo ogólne i bez podawania konkretnej daty. Można by to chocby wytłumaczyc tym że nasze myśli i energia (ponoc) mają wpływ na to co sie dzieje i przyszłośc nie jest z góry ustalona choc czasem łatwo przewidziec to co może sie wydażyc. Poza tym to jest jakos tak że tworzą sie alternatywne rzeczywistości przy każdym wyborze i dużo tu zagadnień z czystej fizyki (!!).
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Nie zobaczyli bo ten cały pożar to jedna wielka bzdura nie warta uwagi

Czyli śmierć biednych ludzi, w tym bodaj 12 dzieci to bzdura, a jak ktoś kasiasty zabuli, to będą szukać jednego zaginionego dziecka. Ja też coś czułem w tą noc. Czułem zaburzenia mocy. Jak każdy Jedi.

Zastanawiam się kiedy wreszcie osoby, które mówią że coś potrafią przestana pieprzyc i udowodnią...
  • 0

hunter22.
  • Tematów: 15
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra... Data wyznaczona na tsunami mineła i nic się nie stało.
A tak ogólnie więcej osób ginie w ciągu jednej nocy w Polsce jak jest weekend, ale media o tym nie mówią.
A wracając do tematu tsunami na Bałtyku, lepiej jest zamknąć temat.
  • 0

Profundis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli ktoś choć odrobinę zdaje sobie sprawę z procesów zachodzących w trakcie prostego aktu komunikacji podświadomości z umysłem świadomym nie będzie wypisywał bzdur na temat dokładności i koordynatów.

A ja to rozumiem i nie zakładam że jasnowidz powinien podawac dokładny czas i miejsce. Z reguły jest tak iż widzi on dane wydarzenie nieco zniekształcone lub za pomocą symboli w bliżej nie określonym miejscu u czasie. Ja osobicie takich rzeczy nie doświadczam więc nic więcej na ten temat nie mogę powiedziec. Obserwuje jedynie i czytam.
  • 0

Mystic.
  • Tematów: 5
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Sorki za OT ale musze wyjaśnić, przepowiednia brzmi: ?KIEDY SPOTKAJĄ SIĘ TRZY SIÓDEMKI KATAKLIZM PRZYJDZIE - WÓWCZAS I WILK SIĘ WODY W KłODZKU NAPIJE. ALE OSTATECZNY POTOP NADEJDZIE GDY TRZY DZIEWIĄTKI STANĄ OBOK SIEBIE, bo I LEW KłODZKI PYSK W WODZIE UMOCZY...?

rzeczywiscie 07.07.1997 trzy 7 spotkały się, jednak nie wierze, że data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy 9 stojące obok siebie.

Podsumowując: Filipek, jak i większość propków, przepowiedział biblijną apokalipsę na rok 1999. - co raczej nie dziwi u schyłku wieku i początku nowego takie "apokalipsy" nie są rzeczą dziwną.

Sorki za off, ale muszę na to odpowiedzieć. :)
"nie wierze, że data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy 9 stojące obok siebie." - w to, że 2+2 jest 4 też nie wierzysz? Co tu jest do wierzenia, data 09.09.2009 zawiera w sobie trzy dziewiątki, czy tego chcesz czy nie, to jest fakt. Tylko mi nie mów, że dwójka tam przeszkadza, bo jakoś w dacie 1999 ci jedynka nie przeszkadzała. Do tego w dacie 1999 spotyka się 5 dziewiątek, więc przepowiednia o wiele lepiej pasuje do 2009.

Swoja drogą, to chyba temat o przepowiedni filipka już jest. Może najpierw byś się z nim zapoznał, zamiast snuć swoje teorie bez większego przemyślenia. :)

No to czekaj na ten swój 09.09.2009 może doświadczysz tego tak przez Ciebie wyczekiwanego armagedonu.. :mrgreen:

Ja zdania nie zmienie.
  • 0

Xellos.
  • Tematów: 1
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Nie zobaczyli bo ten cały pożar to jedna wielka bzdura nie warta uwagi

Czyli śmierć biednych ludzi, w tym bodaj 12 dzieci to bzdura, a jak ktoś kasiasty zabuli, to będą szukać jednego zaginionego dziecka. Ja też coś czułem w tą noc. Czułem zaburzenia mocy. Jak każdy Jedi.

Zastanawiam się kiedy wreszcie osoby, które mówią że coś potrafią przestana pieprzyc i udowodnią...

Bo to jest bzdura. Ale media nadają o tym 24h i robią nam dziure w głowie.

Nie rozumiem dlaczego jasnowidz ma widzieć takie błache wydarzenie...

Jeżeli Jackowski przewiduje przyszłość to skupia się nad losem świata lub naszego kraju ! Czy wydarzenie w Kamieniu Pomorskim ma wpływ na sytuacje polityczną na świecie ? Jakaś wojna z tego powstanie ? ;) Dla mnie to oczywiste, Jackowski oprócz swoich skutecznych wizji odnośnie szukania ciał...podjął się próby spojrzenia co czeka ludzkość w najbliższym czasie a nie co czeka bezdomnych w jakimś lokalu socjalnym...
  • 0

Profundis.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

T co tyczy sie tego całego wydarzenia to żal pisac. Wiem tragedia gdyby komuś z nas ktoś umarł z jakimkolwiek przyczyn ale założę się że oprócz Ciebie i najbliższych osób nikt wiecej by nie zapłakał. Ci ludzi mieszkali w domu socjalnym więc można założyc że jest duże prawdopodobieństwo że ten ogień to ich wina, choc nie mówię tu że tylko tacy ludzie sie palą. Ale żeby robic z tego tragedie narodową to już wielka przesada, ludzie na całym świecie giną w różnych okolicznościach i nikt z tego powodu tragedii nie robi, nic o tym nie ma w wiadomościach, nawet o jakiś wojnach (które za przeproszeniem "znudziły" się mediom).

Ja sądzę iż gdyby tragedia dotyczyła Jackowskiego w jakiś bezpośredni sposób to On byłby w stanie do przewidziec/ zobaczy w wizji. Mi sie wydaje że te wizje mają związek z jakąś forma energii/świadomości nagromadzonej przez wszystko co tą energię posiada , dlatego nie sądze żeby spalenie sie tego lokalu miało jakiś nadzwyczajne znaczenie w puli całego świata (ziemi).

Poza tym to jest jeden z elementów sterowania przez media, bo jak powiesz że masz gdzieś tą tragedie i cie ona nie obchodzi i podasz argumenty to już jesteś skazany na ostracyzm społeczny. Wielu ludzi sobie zdaje sprawę z tego sprawę i nic nie robic bo boi się albo im sie nie chce bo chcą mie święty spokój.

W każdym momencie naszego istnienia podświadomość odbiera kilkukrotnie, lub kilkudziesięciokrotnie więcej sygnałów niż zdolna jest w jednej chwili przetworzyć nasza świadomość. To od naszej świadomości zależy dokładność przełożenia i zrozumienia tych sygnałów.

Mnie coś ostatnio zawodzi podświadomośc dlatego tak sądze. Jako dzieci mamy najwięcej do czynienia z odbiorem tych sygnałów i z racji niezapisania świadomości wieloma bzdetami najlepiej i najprościej to dekodujemy teraz jednak u mnie coś nie tak z tym wszystkim. Myślę chyba nazbyt racjonalnie niż bym tego chciał.
  • 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ale mi żałoba na pokaz... tylko chyba w telewizji znaczki sobie na czarno przemalowali i co z tego. Pozatym co to za 'tragedia' Ale najlepsza tragedia to właśnie taka na pokaz jak kopalnia albo takie coś jak teraz a nie prawdziwa tragedia np. dzieci z rodzin patologicznych... Prezydent chyba wyczaił po prostu okazje żeby zrobić coś ciekawego (żałoba narodowa, żal...)

Jaki kraj taka tragedia :rotfl:

EDIT: bo co by zrobili gdyby było coś podobnego jak w USA np, tsunami, zawalenie się pałacu kultury czy co tam jest w Warszawie,czy strzelanina w szkole- chyba musiała by być mega-ultra-żałoba-narodowa.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych