Witam wszystkich
na forum jestem już ponad rok lecz dopiero teraz zdecydowałem się zarejestrować gdyż po rozpoczęciu czytania tematów o parapsychologii (dotychczas tego nie robiłem) zaczęły mnie nurtować pewne kwestie.
Więc tak do tej pory żyłem sobie jak normalny człowiek jednak po przeczytaniu artykułów na temat LD, czakr itd postanowiłem rozwinąć te umiejętności. Aczkolwiek nie wiem jak zacząć gdyż wydaje mi się że całkowicie początkującym nie jestem ale mam też pewne pytania i obawy. Mianowicie artykuły o LD uświadomiły mi iż posiadam świadome sny bardzo często. Nawet po 4-5 w tygodniu. Niektóre z nich są tak realistyczne, że odczuwam np ból czy moje ruchy na całym ciele. Dodatkowo pamiętam iż za czasów dziecięcych też takowe sny miały miejsce. Problem jednak w tym iż uświadamiam sobie, że owe były świadome dopiero po wybudzeniu ;/ tak więc nie mogę korzystać z ich pełnego dobrodziejstwa. Dlatego też:
1. Jak można wytrenować uświadamianie sobie że śnię i mogę robić co chcę?
2. Czy to że moje ciało tak jakby pamięta ruchy ze snów (po prostu czuje ruchy przez odpowiednie kończyny podczas snu tak jakby ono się naprawdę ruszało) jest całkowicie normalne?
Następne moje pytanie kieruję odnośnie otwierania czakr. Na razie po prostu medytuję i myślę że osiągam dobre wyniki jak na lalika gdyż potrafię skupić się do tego stopnia, że przestaje odczuwać ciało i mam takie wrażenie jakbym wylatywał z ciała (dosłownie) jednakże cały czas jestem skupiony i świadomy. Ponadto często podczas takiego czegoś udaje mi się stworzyć (prawdopodobnie) PSI ball. Ostatnio np podczas skupienia się na punktem miedzy oczyma po 15-20min zacząłem odczuwać dosyć subtelny ale bardzo wyraźny nacisk. Początkowo nie wiedziałem o co kaman ale potem zczaiłem o co chodzi i zacząłem tym poruszać z powodzeniem. Przez kilka min swobodnie toczyłem kulkę po swoim czole jak chciałem. Ale do rzeczy:
1. Czy takie przypadki z "odpływaniem" i ballem są normalne?
2. Czy po tym jak już "nauczymy" się medytować można już zabrać się za czakry?
3. Po czym poznam, że dana czakra jest już otwarta albo że dana czakra potrzebuje większej uwagi gdyż jest słabsza od reszty i co w tedy zrobić?
4. Czy 3 oko otworzy się z czasem samo czy po prostu po uznaniu przeze mnie, czakry są już rozwinięte sam o tym zdecyduję?
5. Czy 3 oko faktycznie można spalić?
6. Czy przez czakry mogę w jakiś sposób otworzyć się na demony?
Dodam jeszcze, że wielokrotnie miałem prorocze sny i deżawi (nie pamiętam jak się pisze
) oraz mam często przeczucia, silne przeczucia o tym co się za chwile wydarzy (takie jakby przebłyski/ostrzeżenia) oraz często na odległość wyczuwam stany emocjonalne(przeważnie te złe) bliskich mi osób, tzn np gdy z moją dziewczyną coś złego się działo czy też chciała ze mną zerwać odczuwam to. Nie wiem czy to normalne lecz liczę, że mi pomożecie. Pozdrawiam!