Skocz do zawartości

Zdjęcie

Mój przypadek...

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

czater.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich ;] na forum jestem już ponad rok lecz dopiero teraz zdecydowałem się zarejestrować gdyż po rozpoczęciu czytania tematów o parapsychologii (dotychczas tego nie robiłem) zaczęły mnie nurtować pewne kwestie.
Więc tak do tej pory żyłem sobie jak normalny człowiek jednak po przeczytaniu artykułów na temat LD, czakr itd postanowiłem rozwinąć te umiejętności. Aczkolwiek nie wiem jak zacząć gdyż wydaje mi się że całkowicie początkującym nie jestem ale mam też pewne pytania i obawy. Mianowicie artykuły o LD uświadomiły mi iż posiadam świadome sny bardzo często. Nawet po 4-5 w tygodniu. Niektóre z nich są tak realistyczne, że odczuwam np ból czy moje ruchy na całym ciele. Dodatkowo pamiętam iż za czasów dziecięcych też takowe sny miały miejsce. Problem jednak w tym iż uświadamiam sobie, że owe były świadome dopiero po wybudzeniu ;/ tak więc nie mogę korzystać z ich pełnego dobrodziejstwa. Dlatego też:
1. Jak można wytrenować uświadamianie sobie że śnię i mogę robić co chcę?
2. Czy to że moje ciało tak jakby pamięta ruchy ze snów (po prostu czuje ruchy przez odpowiednie kończyny podczas snu tak jakby ono się naprawdę ruszało) jest całkowicie normalne?

Następne moje pytanie kieruję odnośnie otwierania czakr. Na razie po prostu medytuję i myślę że osiągam dobre wyniki jak na lalika gdyż potrafię skupić się do tego stopnia, że przestaje odczuwać ciało i mam takie wrażenie jakbym wylatywał z ciała (dosłownie) jednakże cały czas jestem skupiony i świadomy. Ponadto często podczas takiego czegoś udaje mi się stworzyć (prawdopodobnie) PSI ball. Ostatnio np podczas skupienia się na punktem miedzy oczyma po 15-20min zacząłem odczuwać dosyć subtelny ale bardzo wyraźny nacisk. Początkowo nie wiedziałem o co kaman ale potem zczaiłem o co chodzi i zacząłem tym poruszać z powodzeniem. Przez kilka min swobodnie toczyłem kulkę po swoim czole jak chciałem. Ale do rzeczy:
1. Czy takie przypadki z "odpływaniem" i ballem są normalne?
2. Czy po tym jak już "nauczymy" się medytować można już zabrać się za czakry?
3. Po czym poznam, że dana czakra jest już otwarta albo że dana czakra potrzebuje większej uwagi gdyż jest słabsza od reszty i co w tedy zrobić?
4. Czy 3 oko otworzy się z czasem samo czy po prostu po uznaniu przeze mnie, czakry są już rozwinięte sam o tym zdecyduję?
5. Czy 3 oko faktycznie można spalić?
6. Czy przez czakry mogę w jakiś sposób otworzyć się na demony?

Dodam jeszcze, że wielokrotnie miałem prorocze sny i deżawi (nie pamiętam jak się pisze xD) oraz mam często przeczucia, silne przeczucia o tym co się za chwile wydarzy (takie jakby przebłyski/ostrzeżenia) oraz często na odległość wyczuwam stany emocjonalne(przeważnie te złe) bliskich mi osób, tzn np gdy z moją dziewczyną coś złego się działo czy też chciała ze mną zerwać odczuwam to. Nie wiem czy to normalne lecz liczę, że mi pomożecie. Pozdrawiam!
  • 0

Retired.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to jedziemy.
1. Nie wiem, pomijamy. PSI ball to (wiem z autopsji) w większej części bzdura.
2. Raczej tak.
3. To przyjdzie samo przy odpowiednim skupieniu. Ciężko to opisać. Będziesz czuł. Jest na forum temat o tym.
4. Samo. Po dłuższym czasie.
5. Bzdura.
6. Największe zagrożenie płynie z wewnątrz, nie z zewnątrz. Raczej martw się o odpowiednią medytację i utrzymanie równowagi mentalnej (słyszałem o przypadku gościa, który wpadł w depresję przez nieumiejętne rozwijanie czakr)

Oczywiscie to są MOJE poglądy (to wyżej), więc nie sugeruj się nimi zbytnio. Czego jestem pewien? Odpowiedzi na pkt. 5
  • 0

#3 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

2. Proponuję zabrać się za uprawę przydomowego ogródka :)
3. To się wie, albo się nie wie. Jeśli w ogóle jest co wiedzieć albo nie wiedzieć.
6. Oczywiście. Szczególnie jeśli o to pytasz.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

1. Co do odpływania - jest to pogłębiony stan alfa, w którym już wpływasz świadomie na regulacje wibracji w twoim ciele - poprzez odpowiedni skupienie odczuwasz swoje ciało astralne - czasami dzięki hipnogogom w aspekcie ciała eterycznego - jego sterowaniem/stymulowaniem w wyobraźni. Więc jak na 'laika' - nie umiesz więcej niż nawet nie-laik, odczucie swojego ciała astralnego potrafi każdy przy odpowiednim skupieniu. Ale gorąco zachęcam do medytowania dalszego ;) i do pracy z energetyką. Co do rzekomego Psi-Ball'a którym 'wałkujesz' sobie czoło i czujesz ucisk - nie jest to żaden psiball, tylko po prostu skupiasz swoją uwagę pomiędzy brwiami - na czole i odczuwasz mniej więcej gdzie jest twoje trzecie oko (nie wszyscy mają je w tym samym miejscu!). Na początku, gdy skupisz swoją uwagę na jednym punkcie na czole i będziesz stymulował ten 'nacisk' przez 5-10 minut poczujesz że znacznie się on zwiększył i masz nad nim większą kontrolę, po czym będziesz mógł odczuwać swoje czoło bardziej subtelnie dzięki tym 10 minutom poświęconym treningowi. Dlatego udawało Ci się przesuwać swoją 'uwagę'.
2. Chakry możemy stymulować nie tylko dzięki medytacji, ale poprzez sposób życia, co daje na długą, ale szeroką skale znakomite efekty. Co do nauki medytacji - jest to bardzo szerokie pojęcie, gdyż dzięki takim zabiegom możemy pracować nad naszą energetyką na setki różnych sposobów, poczynając od medytacji statycznej w formie vipassany kończąc na tańczeniu i mantrze w medytacji dynamicznej. Jest dużo typów medytacji tak samo jest i dużo sposobów rozwijania swoich centrów energetycznych.
3.
4. Trzecie oko nie otworzy się ani z czasem, ani wtedy kiedy ty uznasz by się już otworzyło. Jest to poprostu - niemożliwe, jak pisałem w poprzednim punkcie ;p. By 'powiększyć' jedną ze swoich chakr trzeba systematycznie wykonywać dane ćwiczenia, np. w przypadku Trzeciego Oka wypadałoby poznać technikę kundalini, vispasanne i niektóre elementy Jogi (też się przydają). Oprócz tego wskazane jest słuchanie jakichś pokrzepiających mów czy oglądania filmów w telewizji i skupianiu się na nich (tak, tak, dzięki TV też dążymy to transcendencji!).
5.
6.

Na pytania nr 3,5 i 6 odpowiem jeszcze dzisiejszego dnia, lecz narazie muszę uciekać od monitora. Brak czasu. W skrócie jedynie : 5 - można spalić i nie można spalić, zależy od aspektu w którym ty to rozumujesz. 6- Na pewno nie. Szerzej odpowiem wieczorem. Pozdrawiam.
  • 0

czater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a coś apropo pierwszej części mojego posta?
  • 0

czater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

coś ta obietnica nie doszła do skutku...
czy czakry mogą być rozwijane w taki sposób ze każdego dnia skupiam się wyłącznie na jednej czy to musi być od razu w jeden dzień wszystkie po kolei.
  • 0

chata.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A jak dla mnie czakry,psi-balle,ld,oobe to kompletna bzdura :/ Wg mnie są ludzie wyjątkowi którzy w minimalnym stopniu obdarzeni są taką zdolnością i tylko oni mają szansę na rozwój takowych umiejętności.Sam niegdyś próbowałem osiągnąć stan oobe,stworzyć psi-ball-a ,czy nawet telekinezy ale to była tylko strata czasu... :/ Dlatego nie polecam autorowi tematu wyżej wymienionych praktyk. Pozdro! :hm:
  • 0

czater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Rozumiem że nie polecasz bo Ci się nie udało?
  • 0

mertin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jeśli mogę Ci coś doradzić to tylko tyle abyś znalazł sobie mistrza, który ma otwarte 3 oko i nie bawił się samemu, ponieważ jest to niebezpieczne.
Pozdrawiam
  • 0

czater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe tylko gdzie takiego znajdę i skąd będę wiedział że to nie podpucha...
  • 0

mertin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ciekawe tylko gdzie takiego znajdę i skąd będę wiedział że to nie podpucha...

Jezus Chrystus kiedyś powiedział:
"15 Strzeżcie się fałszywych proroków, którzy przychodzą do was w owczej skórze, a wewnątrz są drapieżnymi wilkami7. 16 Poznacie ich po ich owocach. Czy zbiera się winogrona z ciernia, albo z ostu figi? 17 Tak każde dobre drzewo wydaje dobre owoce, a złe drzewo wydaje złe owoce. 18 Nie może dobre drzewo wydać złych owoców ani złe drzewo wydać dobrych owoców. 19 Każde drzewo, które nie wydaje dobrego owocu, będzie wycięte i w ogień wrzucone. 20 A więc: poznacie ich po ich owocach." (Mt 7, 15-20)
  • 0

czater.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

aha ok czyli jak już mi zrobi źle to w tedy będę wiedział ze jest zły no spoko ;]
  • 0

Telekinetyk.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja bym Ci tylko to odradzil nie marnuj sobie zycia. Gowno osiagniesz, w tych czasach. Uwierz mi, nie ta cywilizacja na takie rzeczy. See ya'
  • 0

mertin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja bym Ci tylko to odradzil nie marnuj sobie zycia. Gowno osiagniesz, w tych czasach. Uwierz mi, nie ta cywilizacja na takie rzeczy. See ya'

Nie zgodzę się z Tobą. Nigdy nie można sobie odpuszczać jeśli chodzi o rozwój. Zrób choćby jeden krok w tym wcieleniu do przodu, a w następnym będziesz o ten jeden krok dalej.
Pozdrawiam
  • 0

Niecodzienny.
  • Tematów: 9
Reputacja Żałośnie niska
Reputacja

Napisano

@UP
Jaką masz pewność że te wszystkie według mnie brednie mają wpływ na rozwój duchowy. Chakry? Psi Ball'e? Dajcie spokój. Nie marnujcie sobie młodości..

Po za tym post z przed dwóch lat to chyba na prawdę nie miałeś co robić :|
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych