Skocz do zawartości

Zdjęcie

Korea Płn. dokonała nuklearnego przełomu

• Please log in to reply
196 replies to this topic

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Hah ja bym stawiał że planeta po wojnie nuklearnej bardziej będzie przypominać coś w stylu filmu Mad Max 1,2,3 i grę Fallout 1 i 2. Swoją drogą to ciekawe których ludzi jest więcej- tych co się będą po wojnie nuklearnej jednoczyć by budować 'miasto przyszłości' czy tych co się zjednoczą w gangi żeby zabijać i gwałcić (narkotyki dla każdego do wyboru do koloru btw ftw! :mrgreen: ) :roll:

EDIT: do mnie na pewno jak ktoś przyjdzie z propozycją czczenia jakiegoś nowego ponuklearnego bóstwa albo każe nosić cegły czy coś żeby budować czy coś to od razu dostanie z kosy.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tematy Korei proponuję połaczyć w jedną całość....robi się bałagan.
  • 0

cichy45.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No wiesz, nie wszystkie tereny muszą być skażone. Antarktyda na przykład. A już jeśli by kora zaczęła wojnę to raczej bombki pójdą na nią?
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

No wiesz, nie wszystkie tereny muszą być skażone. Antarktyda na przykład. A już jeśli by kora zaczęła wojnę to raczej bombki pójdą na nią?

Hah niespodzianka wiesz gdzie jest największa dziura ozonowa? Tak się składa że nad Antarktydę zostaną zwiane całe tony opadu nuklearnego ( czy czegoś tam...).
  • 0

Tempter.
  • Tematów: 11
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Armia Korei Północnej - wychudzeni ludzie z przestarzałym technologicznie sprzętem wojskowym.Przy konflikcie z USA padną po kilku dniach tak jak Irak - brutalna prawda.Phenian wojną może grozić ale dla mnie to są tylko ostatnie pomruki upadającego sytemu,który może zniknąć po śmierci Kima II.
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

W dzisiejszych czasach nie prowadzi się już wojny żeby wygrać-tylko robi się to dla pieniędzy. Wojna z Phenianem może być ustawiona na prowadzenie wojny dla kasy po prostu. A jak już się zacznie wojna to na pewno będą rozkazy żeby ją przeciągać a nie wykończyć Phenian w tydzień ( tak jak wojna w Wietnamie...to była wojna dla kasy z zakazem bombardowania napalmem strategicznych punktów żeby Wietnam nie padł za szybko).
  • 0

cisz.

Realizm Magiczny

• Tematów: 33
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tematy połączyłam i przypięłam. Może to zapobiegnie ciągłemu namnażaniu nowych tematów o Korei.
  • 0

Jarecki.
  • Tematów: 426
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Korea Płn. zagroziła wyprzedzającym uderzeniem

Dołączona grafika

Korea Północna gotowa jest na wyprzedzające uderzenie przeciwko Stanom Zjednoczonym. Będzie to odpowiedź na najmniejszą prowokację ze strony Amerykanów – oświadczył minister zbrojeń Korei Północnej, występując na manifestacji przeciwko rezolucji ONZ zorganizowanej w Phenianie.

Według ministra, którego słowa cytuje agencja Interfax, Korea Pólnocna, już teraz znajduje się w stanie wojny amerykańskim imperializmem.

Rząd Japonii zadecydował dziś o zaostrzeniu sankcji wobec Korei Północnej w związku z majowym testem atomowym, przeprowadzonym przez Phenian a także doniesieniami o przygotowaniach do kolejnych prób rakietowych
http://wiadomosci.on...,1,1,,item.html
http://www.doomdaily...-united-states/
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

^ wojna 100% dodając to do tego - Zbliżające się ataki nuklearne na USA i/lub stan wojenny- http://www.paranorma...showtopic=20704

To już nie są żarty ale będzie jazda :mrgreen:
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No nie wygląda to za ciekawie, ale nie podniecałbym się tak na Twoim miejscu ;) Poza tym myślę, że jeśli naprawdę wybuchła by wojna to po tygodniu mówiłbyś już zupełnie inaczej i nie cieszył się tak z tego powodu.
  • 0

22z.
  • Tematów: 28
  • Artykułów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Ludzie, jak dojdzie do wojny to musicie zadecydowac czy gracie czy nie, czy postawicie wszystko na jedna karte czy nie, czy jestescie zdeterminowani czy bedziecie zalowac swojego wyboru... Opcje sa dwie... No ale na razie zobaczymy co bedzie...
  • 0

Witchfinder General.
  • Tematów: 6
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Fakt, będziemy mieli 2 opcję. Zginać w walce lub zginąć uciekając :| Sam nie wiem co gorsze... Pomijając już fakt, że i tak pewnie nie mielibyśmy za bardzo okazji walczyć, bo jak? Przeciwko bombie atomowej to nie bardzo mamy jak się bronić.
  • 0

#103 Gość_Murky

Gość_Murky.
  • Tematów: 0

Napisano

To już nie są żarty ale będzie jazda :mrgreen:

Cieszysz się?
  • 0

Drunken Reaper.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie będzie żadnej wojny ;p Kim, zdaje sobie sprawę, że aby Koreańczycy z południa cokolwiek poczuli, musiałby użyć bombki atomowej, a to równałoby się z unicestwieniem Korei Płn. w 10 minut. Chiny i Rosja nie broniły by w takim wypadku Koreańczyków, bo po prostu za dużo by miały do stracenia. A bomby atomowe, nie są do odpalania, tylko do straszenia nimi, nikt przy zdrowych zmysłach ich nie użyje. A kiedy Kim by ich użył, potwierdziłby swoją niepoczytalność, a Rosja i Chiny obawiałyby się o samych siebie. Także spokojnie, a jeżeli wojna wybuchnie ... no cóż... będzie Ciekawie.
  • 0

Engined.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ile głowic nuklearnych posiada Korea Północna? Faktycznie, gdyby Kim użył bomby atomowej przeciwko Korei Południowej, to nad światem zawisłaby groźba wybuchu III wojny światowej. Mam jednak nadzieję, iż temu idiocie nie odwali.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych