@ Artus

/ będzie trochę zamieszane i nie chce mi się formatować....
Trochę informacji których nie słychać w mediach
- choroba ta jest w meksyku od stycznia
/ tak, podobno koło świjni SmithField'a się wykluła w świnkach hodowanych przemysłowo
- 80 osób które zmarło .... to zmarło od stycznia .... a nie w przeciągu ostatnich dni..... o tym jakoś nikt nie wspomina.....
/ Nie wiem skąd wziąłeś liczbę 80, ale chyba musisz ją pomnożyć x factor dajmy na to 10 - przecież tam jest fatalna opieka medyczna i nikt się nie kwapił z informowaniem nas o tym co się tam dzieje. WebBot co prawda podawał informację o "mistycznej" epidemii w miejscowości w meksyku, gdzie 60% populacji miało problemy z oddychaniem, ale jakoś potem informacja niepodsycana wygasła
- osoby które zmarły nie były badane czy na pewno zmarły na tego wirusa grypy.... z tych 100 osób są pewni o wirusie u 20 osób... reszta to pewnie podciągnięcia zwykłej grypy lub gruźlicy... no ale teraz każdy kto umiera to oczywiście na świńską...
/ Jak już podali w Nowej Zelandii (taki mały kraj, biedny i nie stać go na leczenie ludzi) każdy przypadek grypy typu A jest AUTOMATYCZNIE klasyfikowany jako A/H1N1 czyli świńska/północnoamerykańska grypa
- wszystkie osoby które zaraziły się w USA, wyzdrowiały i czują się ok.
/ poza tymi dwoma biedakami którzy właśnie nie wyzdrowieli - The Los Angeles County coroner's office says it is investigating two recent deaths for possible links to swine flu. - za
http://twitter.com/BreakingNews- brak zgonów poza Meksykiem
/ to już sobie wyjaśniliśmy, nadto pamiętaj że brak dowodów to nie dowód braku
- grypa ta istnieje od lat.... i była już znana medycynie... tak więc ja nie sądzę, że choroba ta nie rozprzestrzenia się... po prostu ... jakby polakom robiono badania jaki szczep grypy obecnie przechodzą, też by pewnie wyszło że np 10 % ma szczep świński.... Robili ci kiedyś badania jaki dokładnie szczep grypy przechodzisz ?>?>?
/ Chyba nie czytasz ze zrozumieniem ? brak mi słów
- lekarstwo na świńską grypę produkują dwa NAJWIĘKSZE światowe koncerny medyczne firma ROCHE i GLAXO ..... ceny leków nie są tanie ... 10 tabletek to 300 zł
/ dzisiaj działa, jutro wirus zremutuje - to wirus RNA - i przestanie działać - co wtedy ?
- firmy te przyznały się ze już rozpoczęły znacznie zwiększone produkcje tych proszków... ( tak jakby były już na to przygotowane )
/ Uspokajają nas, sami nie wiedzą co będzie za tydzień, zresztą na cholerę nam te leki - zachowując zdrowy rozsądek wyzdrowiejesz bez nich
- wczoraj leki te znikały z aptek jak świeże bułeczki
/ ja stałem po ciepłe bułeczki
- w związku z kryzysem firmy te miały słabe wyniki finansowe ........ tylko wczoraj ich akcje skoczyły po 5-6 %
/ zawsze znajdą się hieny wśród ludzi
- ogniska grypy zidentyfikowano głównie na północy meksyku.... tam gdzie ostatnio wymykały się spod kontroli gangi narkotykowe.... i szmuglowały kokę do USA...oczywiście USA to nie na rękę.... więc wywołali panikę.... wcale się nie zdziwię jak w najbliższym czasie rząd USA wyśle wojsko swoim BRACIOM na pomoc ( oficjalnie w celu zwalczania grypy) do północnego meksyku ( PS. USA i MEKSYK nie przepadają za sobą)
/ póki co w kalifornii Terminator ogłosił stan wyjątkowy - chyba mają własne problemy
- kilka osób wróciło wczoraj z meksyku do Niemiec z gorączką i już robią szum że to grypa... Prawie wszystkie samoloty do meksyku latają przez Niemcy i Hiszpanię ... Pewnie 5-10 samolotów codziennie przylatuje do Niemiec z meksyku ..... razy 300 osób na pokładzie to mamy minimum 1500 osób.... to coś dziwnego że 2 osoby wróciły z gorączką??
/ chyba nie rozumiesz co piszesz...
- Afera z grypą wybuchła jak zachorowali amerykanie.... 1000 głów w meksyku = 10.000 głów w afryce = 1 Amerykanin.
/ nie polemizuję, ale afera wybuchłaby już miesiąc temu gdyby rząd meksyku jej nie chował pod kołderkę
- w Boliwii panuje teraz znacznie gorsza choroba DENGA ... ale o tym nikt nic nie mówi
/ czy mamy ryzyko pandemii Dengi ?

pytanie retoryczne

klimat nie ten
- USA i świat nie bardzo radzą sobie z kryzysem... teraz mamy świetny temat zastępczy...... ( słyszałaś w ostatnich dniach coś na temat kryzysu???)
/ że co?
- Przechodziliśmy już SARS, wściekłe krowy, wściekłe ptaki ... i co z tego wyszło ???? NIC kompletnie NIC.... rozeszło się po kościach...
/ tym razem pewnie będzie inaczej, będzie ci łyso wtedy ?
- była wołowina, drób... przyszedł czas na wieprzowinkę.... Następne będą ryby lub chore marchewki...
/ machewek nie można chodować w świjniach i nie srają, nie trafiłeś