Skocz do zawartości

Zdjęcie

Epidemia świńskiej grypy

• Please log in to reply
754 replies to this topic

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Mexicaanse griep is een complot!

Jeden z największych dzienników holenderskich zamieścił artykuł o takim tytule - "Meksykańska grypa jest spiskiem!"

Artykuł znajduje się pod adresem: http://www.telegraaf...complot___.html

i czytamy w nim:

Amerykanski dziennikarz sledczy - Wayne Madsen twierdzi, ze wirus Swinskiej Grypy nie jest wirusem, tylko sztucznym patogenem, wyprodukowanym w laboratoriach, w celu stworzenia nowej broni chemicznej, opartym jednak na biologicznym materiale. Ma to byc patogen faktycznie przenoszacy sie z czlowieka na czlowieka i powodujacy nawet silne stany chorobowe, przypominajace grype.

Madsen twierdzi, ze uzyskal ta informacje od wysokiej klasy naukowca, zwiazanego z ONZ.
Potwierdza on, ze ten patogen ma mozliwosc rozszenia sie w sposob powodujacy potencjalna pandemie, co mialo by takze katastrofalny wplyw na globalna ekonomie... (!)

Madsen twierdzi tez, ze uzyskal juz potwierdzenie tej informacji z drugiego zrodla.

• 0

frosti.
  • Tematów: 3
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Uuuuuu jeśli to "g***o uderzy w wiatrak" to ludzie (zwłaszcza uzbrojeni po zęby texańczycy) będą bardzo, bardzo niezadowoleni :lol

Bo któż inny mógłby sobie pozwolić sobie na taką akcje jak nie ludzie na najwyższych stołkach w 'białym domu' i pentagonie :roll: (oprócz talibów z jaskini w afganistanie ofcoz :rotfl: ).

EDIT: tego gościa z anglii co mu sie tak bardzo podobał pomysł redukcji ludności też tak na wszelki wypadek na pierwszej lepszej latarni powiesić.
  • 0

Millowisck.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

No ok, tylko jaką mamy możliwość sprawdzenia rzetelności tych informacji ? Niech pan Madsen przedstawi dowody, cokolwiek. Zresztą kiedy zaczęła się cała akcja z świńską grypą, nawet mój ojciec który jest bardziej przyziemny niż chodnik, stwierdził że ktoś chce po prostu na tym zyskać i nie zdziwiłby się gdyby ten wirus był stworzony i rozprzestrzeniony w sposób sztuczny.

Jednego jestem pewny, niektóre firmy już zyskały, nawet te produkujące zwykłe maseczki... Wcale nie potrzebowały kilku tysięcy zgonów, setek tysięcy zarażeń. Wszystkiego czego potrzebowały to medialna panika i pranie mózgu zwykłym ludziom. To już się stało i dzieje się dalej, nieważne co będzie za miesiąc.

Musimy, mimo wszystko poczekać, jak już mówiłem, zagrywki WHO są " co najmniej " dziwne i niezrozumiałe, dla nas, a dla mas są szerzeniem dalszej paniki i strachu przed chorobą, która w rzeczywistości wcale nie musi być śmiercionośna. Powoli skłaniam się do tego, że ma ona odwrócić uwagę... ale od czego, nie wiem.
  • 0

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Tutaj, to się zdziwiłem. Myślałem, że to faktycznie już jakaś światowa pandemia, gdzie WHO zwiększa stopnie zagrożenia niczym DEFCON-y podczas ataku nuklearnego, a tu się okazuje, że liczbę ofiar prawie na palcach można zliczyć. Wściekłe krowy, wściekłe ptaki, wściekłe świnie. What next?

Zastanawia mnie tylko PODŁOŻE takich działań.

• 0

Adept Chaosu.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

• 0

apo5.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Przecież od razu mówiliśmy, że to ściema. Chwilowe odwrócenie uwagi od tego co się naprawdę dzieje na świecie. Nagle ze 150 osób się zrobiło raptem 10 które umarło i to jeszcze na skutek jakichś tam komplikacji....weeeeź. Ponad 40 osób w Polsce w wypadkach weekendowych zginęło więc ta świńska grypa to jest NIC.
  • 0

frosti.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

I to jest właśnie ciekawe dlaczego jest 5 czy tam 6 stopień zagrożenia pandemią skoro "nic" się niedzieje :roll:
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Podsumowanie dnia
03.05.2009

Dołączona grafika

stopień zagrożenia pandemią, poziom 5 / 6
potwierdzone przypadki zachorowań: 898
potwierdzone przypadki śmiertelne: 20

Historia: (pz - przypadki zachorowań, ps - przypadki śmiertelne)

27.04 - 44 pz [+44]
28.04 - 99 pz [+55, X2.25]
29.04 - 154 pz [+55, X1.56]
30.04 - 212 pz, [+58, X1.38] 9 ps [+9]
01.05 - 484 pz, [+272, X2.28] 13 ps [+4, X1.44]
02.05 - 643 pz, [+159, X1.33] 17 ps [+4, X1.30]
03.05 - 898 pz, [+255, X1.40] 20 ps [+3, X1.18]

średni dzienny wzrost pz: X1.70 (tendencja spadkowa)
średni dzienny wzrost ps: X1.31 (tendencja spadkowa)
śmiertelność: 2,23% (tendencja spadkowa)

Prognoza na kolejne 5 dni:

04.05 - 1526 pz, 26 ps
05.05 - 2595 pz, 34 ps
06.05 - 4411 pz, 60 ps
07.05 - 7720 pz, 45 ps
08.05 - 13125 pz, 59 ps
  • 0

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Takie straszne tabele z bezwzględną rozpiską danych o zarażonych i martwych od H1N1.

Chyba zwykłe przeziębienie zbiera dziennie większe żniwo, niż ta cała "świńska" grypa.
Nie mówię już nawet ile osób dziennie ginie w wypadkach, albo z głodu, gdyż jest to niemal niepoliczalne.

Tylko ponownie się powtórzę, zastanawiając się DLACZEGO?, SKĄD?, W JAKIM CELU?
  • 0

taght.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Celem może być ograniczenie praw ludzi poprzez wprowadzenie stanu wyjątkowego, ale to tylko moje przypuszczenie. Lub odcięcie Meksyku od reszty świata bo ostatnio dużo się mówiło o wojnie z kartelami narkotykowymi co nie do końca musi być prawdą.
  • 0

limonka.
  • Tematów: 29
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Eury, hahahaha, ten Twój obrazek mnie zabił. Jak wielce różni się od tego, co pokazują "rzetelne" media... ;/
  • 0

Berith.
  • Tematów: 26
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Eury, hahahaha, ten Twój obrazek mnie zabił. Jak wielce różni się od tego, co pokazują "rzetelne" media... ;/

Wybacz, ale moim zdaniem to się w żaden sposób nie różni od tego co pokazywane jest w mediach.
Może TV Trwam ma jakieś przekłamania, ale inne stacje podają prawdziwe informacje.
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wybacz, ale moim zdaniem to się w żaden sposób nie różni od tego co pokazywane jest w mediach.
Może TV Trwam ma jakieś przekłamania, ale inne stacje podają prawdziwe informacje.

Przecież to była ironia :P
  • 0

ramedlaw.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przecież to była ironia :P

wow, nigdy w życiu nie widziałem tak dziwnej ironii :mrgreen:
sorry za offtop

edit: teraz zauważyłem, że to nie autor posta przyznaje się do ironii, może to jednak nie ironia
  • 0

rewolucjonalista.
  • Tematów: 28
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

być może głupota;]
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 3

0 użytkowników, 3 gości, 0 anonimowych