Skocz do zawartości

Zdjęcie

Epidemia świńskiej grypy

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
754 odpowiedzi w tym temacie

P.Wiśniewski.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

spadłem z krzesła :D

100/100 :D
  • 0

wanted.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świńska Grypa to kara od boga, za to, że ludzie jedzą mięso. Nie może tak być, że mięso je mięso. Czy roślina je rośline? Nie je. Jeżeli nie chcecie żeby więcej tych katastrof nie było to nie jedzcie mięsa, bo wegetarianizm powoduje onanizm. A ten kto lubi sex niech sam sobie skrobie swoją marchewkę a nie. Tak nie może być. Ja zrobie tak że nie będzie mięsa, sexu, alkoholu i w ogóle nie będzie niczego. Tytani sexu wiedzą, że na potencję najlepsza jest marchewka, tylko trochę ciężko ją przywiązać. Bo sexu i mięsa nie może być. Musimy się rozmnażać przez pączkowanie, bo inaczej to w ogóle nie może być, bo mięso powoduje próchnice.
To mówiłem ja, WANTED.

Pozdrowienia dla poprzednika i KACZEJ CHXXXI MEGA!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

edycja: cisz
  • 0

P.Wiśniewski.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

żarty żartami, ale niech choć będą związane z tematem, a nie takie za przeproszeniem p... od rzeczy...
  • 0

cichy45.
  • Tematów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Właśnie, najgorszym zagrożeniem są...media. Całkowicie zgadzam się z tą historyjką.

Ciekawe, niedługo pewnie wyjdzie wersja v2 albo v3.0beta świńskiej grypy. Ciekawe co będzie po świńskiej grypie. Była choroba wściekłych krów, ptasia grypa, teraz świńska, a potem co ? Rybia grypa? :)
  • 0

Hildark.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Wyście nie ochujeli przypadkiem?"

A satyra odkrywa prawdę na temat działania mediów. Z kaczki dziennikarskiej robi się wielką pandemie... Poczekamy troche, to zobaczymy jak bardzo jest to niebezpieczne. a na marginesie to od jakiegoś tygodnia cała moja rodzina i znajomi są chorzy...
  • 0

wanted.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nie pisz na forum w takim razie nie wiadomo czy nowa odmiana nie bedzie przenosiła się drogą radiową :P
  • 0

cichy45.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

O epidemii możemy mówić wtedy, jeśli będzie taka sytuacja jak z filmu DOOMSDAY :)
  • 0

Biermacht.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

27 000 przypadków na cały świat HAHAHAHA, ludzie, toż to na zwykłą grypę więcej ludzi umiera! Nie ma mowy o żadnej epidemii w tym przypadku :)
  • 0

Drunken Reaper.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawia mnie na jakiej zasadzie odbywają się badania szczepów grypy. To znaczy, organizacje zdrowia na pewno badają wybrane przypadki itd, ale to dziwne, że w takim razie panikują przy odkryciu "nowego" . Więc jakie są kryteria badania, bo przecież skoro ta grypa jest taką "popierdółką" - 144 zgony, to bardzo możliwe, ze każdy z nas ją miał i nawet o tym nie wiedział. Swoją Droga od kilku dni cicho w mediach. chyba zauważyli, że już nikogo nie ruszają teksty " Gwałtowne kichnięcie sołtysa Koziej wólki - wszyscy umrzemy!!! "
  • 0

Quidam.
  • Tematów: 16
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

W Szkocji odnotowano w niedzielę pierwszy śmiertelny przypadek zachorowania na grypę A/H1N1 w Europie - powiadomił lokalny rząd w Glasgow.

Szkockie władze nie ujawniły żadnych szczegółów tożsamości ofiary. Wiadomo jedynie, że oprócz grypy cierpiała także na inne choroby.

Według danych Światowej Organizacji Zdrowia (WHO), wirusem tzw. świńskiej grypy zaraziło się w 71 krajach blisko 30 tys. osób, przy czym co najmniej 145 zmarło. Dotychczas jednak nie było ofiar śmiertelnych tego wirusa poza Amerykami.

To teraz koledzy powiedzą, że co to jest jak jedna ofiara w Europie. A ja powiem tak, po pierwsze o jedną za dużo. Po drugie, módlcie się, żeby ta grypa nie zmutowała w tym chorym człowieku.
  • 0

sechmet.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

38-letniej kobiecie, w ciąży.

Jak wszyscy dobrze wiemy, ciąża oznacza podwyższoną sprawność systemu immunologicznego i zmniejsza szanse na zachorowanie - a jak nie wiemy to doczytajcie sobie, źródła znajdziecie.

Nie 27 tys bo CDC już mówi że w US ponad 100tys

I dalej na początku pandemii - za kilka miesięcy się okaże że Baxterowi znowu się dostały zanieczyszczenia z H5N1 do szczepionek ;) ale wtedy, to boże broń (mnie ateistę też)

Pażiwiom - uwidim
  • 0

wanted.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Świńska Grypa to kara od boga, za to, że ludzie jedzą mięso. Nie może tak być, że mięso je mięso. Czy roślina je rośline? Nie je. Jeżeli nie chcecie żeby więcej tych katastrof nie było to nie jedzcie mięsa, bo wegetarianizm powoduje onanizm. A ten kto lubi sex niech sam sobie skrobie swoją marchewkę a nie. Tak nie może być. Ja zrobie tak że nie będzie mięsa, sexu, alkoholu i w ogóle nie będzie niczego. Tytani sexu wiedzą, że na potencję najlepsza jest marchewka, tylko trochę ciężko ją przywiązać. Bo sexu i mięsa nie może być. Musimy się rozmnażać przez pączkowanie, bo inaczej to w ogóle nie może być, bo mięso powoduje próchnice.
To mówiłem ja, WANTED.

Pozdrowienia dla poprzednika i KACZEJ CHXXXI MEGA!!!

Dołączona grafika

Dołączona grafika

edycja: cisz

chce się odwołać ...

Jestem dyskryminowany przez ten serwis dlatego ze nei jjem miesa a do tego wulgaryzmy ktorych użyłem były stronę wczesniej , mozna powiedziec ze zacytowałem tylko tytuł pewnej choroby o ktorej napisane bylo wczesniej.. DLACZEGO SIĘ MNIE CZEPIACIE ;(:(;( chcecie zebym został kolejnym EMO i sam się ciął ??
  • 0

~Diego.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Akurat mieszkam 100km od Glasgow, jak bedzie tu jakas epidemia to dam wam znac pierwszym :)
  • 0

Cro Master.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

I będzie tak jak z ptasią grypą że media narobią wiele szumu o nic, a potem jak gdyby nigdy nic, wszyscy ozdrowieją i będzie cacy. :)) Jak powiedziała osoba kilka postów nad moim, 27 tys chorych, nawet 100 tys chorych, na 7+ mld ludzi na całym świecie to nie epidemia..
  • 0

SkyAngelo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

"Ministerstwa zdrowia z całego świata powinny zacząć poważnie traktować konopie indyjskie. Zawarte w nich substancje są naturalnym wrogiem dla wirusów - także dla A/H1N1 - zaapelował na łamach portalu Medicalnewstoday.com Steven Kubby z Cannabis Science Inc., firmy, która specjalizuje się w badaniach nad zastosowaniem marihuany w medycynie."

Dołączona grafika

Dr Robert Melamede z Cannnabis Science Inc. uważa, że wysoka śmiertelność w przypadku świńskiej grypy ma związek z nadmierną reakcją zapalną organizmu. Tymczasem zawarty w konopiach canabinadol w naturalny sposób potrafi kontrolować czynnik odpowiedzialny za rozwój infekcji.

Na podstawie naszych ostatnich badań mogę stanowczo powiedzieć, że z marihuany można wyprodukować szczepionkę na różne, niebezpieczne szczepy grypy. Miliony ludzi mogłoby przeżyć - twierdzi dr Robert Melamede.

Wcześniej naukowcy wskazywali już, że zawarte w konopiach związki mogą pomóc w skutecznym leczeniu AIDS, stwardnienia rozsianego, zapalenia stawów, cukrzycy, zaburzeń neurologicznych (takich jak choroba Alzheimera), udaru mózgu czy różnych form raka.

Pandemię świńskiej grypy (A/H1N1) Światowa Organizacja Zdrowia ogłosiła w zeszły czwartek, podwyższając alert z piątego poziomu do najwyższego - szóstego. Do tej pory na świecie zanotowano blisko 28 tysięcy przypadków zachorowań - ponad 140 osób zmarło.

źródło: sfora.pl
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych