Do wszystkich osób które piszą tutaj, że to grypa naturalna a zwolennicy spiskowych teorii to ludzie siejący panike.
Pokażcie mi przykład kiedy jakakolwiek grypa zmieszała się z innym szczepem z zupełnie innego kontynentu i przenosiła się drogą z człowieka na człowieka.
Jak podacie kiedy, gdzie i jak długo ona była i jak się jej pozbyto to dam wszystkim plusa.
A nawiasem mówiąć taka informacja umkneła opinii publicznej przy całej debacie na temat tej grypy,
że Bank Światowy POŻYCZY meksykowi 200 mln dolarów NA walkę z grypą(z dzisiejszego wydania Dziennika). Jeżeli WSZYSCY zwolennicy teorii spiskowych się mylą i bank światowy okazał się tak wielkoduszny to ja się zapytam, dlaczego to aż taka kwota? Czyżby wiedzieli ILE meksykanie wydadzą na walkę z grypą która jak do tej pory nic takiego strasznego nie zrobiła, przecież te liczby martwych osób to tylko statystyka, nie imiona, nazwiska,pogrążone w żałobie rodziny...
I ostatnią rzeczą jaką powiem to prośba byście nie nazywali tego ŚWIŃSKĄ GRYPĄ bo to jest MIX w której bierze świńska grypa czyli zupełnie nowy jej rodzaj. Największą głupotą jaką może popełnić człowiek to zlekceważyć przeciwnika
EDIT:
Kiedy szczepionka? Trudno jest dokładnie określić, jak długo będzie trwało opracowywanie szczepionki. Specjaliści oceniają minimalny czas na ok. osiem tygodni, ale trzeba pamiętać, że opracowanie szczepionki nie równa się zapewnieniu jej dostępności - powiedziała rzeczniczka producenta leków GlaxoSmithKline Anna Olszewska. Podkreśliła jednak, Polska nie będzie miała pierwszeństwa w dostępie do niej.
Jak zaznaczyła, pierwszeństwo w dostępie do szczepionki po jej wyprodukowaniu będą miały kraje, które zarezerwowały szczepionkę dla swoich obywateli. - Zgodnie z naszą wiedzą, Polska takiego kontraktu nie podpisała -dodała.
Czyli zaczynamy selekcje na lepszych i gorszych, pięknie.
Najbardziej mnie jednak dławi to, że uspokajają , że można jeść wieprzowine bo oczywiście odpowiednio przyrządzona bla bla bla. Kiedy była ptasia tam gdzie znaleziono jednego chorego kurczaka cała okolica była pod najwyższą kontrolą a same zwierzaki wyrżnięte. A tutaj? Wieprz czy chory czy zdrowy i tak można zjeść jego mięso?