Napisano 26.05.2009 - 12:23
Wszystko pięknie, ładnie, może i tak było. Jednak 50 lat pięknego komunizmu "troszkę" ten obraz Polaka sprzed PRL zepsuło.
Napisano 26.05.2009 - 16:13
Polska niewiele wcześniej odzyskała niepodległość. Nie miała nowoczesnego przemysłu i dobrze rozwiniętej gospodarki. Nasze czołgi w większości były stare. Samoloty również. Gdyby Polska miała tak rozwiniętą gospodarkę i mogła wystawić tylu żołnierzy co Francja, Niemcy zwiewaliby świńskim truchtem aż pod sam Atlantyk.Polacy może i mądrzy tylko jak była niemiecka ofensywa to na koniach jeździli zamiast w czołgach...
Napisano 26.05.2009 - 16:23
Polska niewiele wcześniej odzyskała niepodległość. Nie miała nowoczesnego przemysłu i dobrze rozwiniętej gospodarki. Nasze czołgi w większości były stare. Samoloty również. Gdyby Polska miała tak rozwiniętą gospodarkę i mogła wystawić tylu żołnierzy co Francja, Niemcy zwiewaliby świńskim truchtem aż pod sam Atlantyk.Polacy może i mądrzy tylko jak była niemiecka ofensywa to na koniach jeździli zamiast w czołgach...
Napisano 26.05.2009 - 16:50
Napisano 26.05.2009 - 17:54
Napisano 26.05.2009 - 20:17
Nie wiem jak myślą inni, ale dla mnie Polska jest najpiękniejszym krajem. Tu się urodziłem, wychowałem i nawet gdybym tułał się gdzieś po świecie, myślami byłbym w Polsce. Podobają mi się polskie lasy, góry, jeziora, jedzenie, kobiety oraz wiele innych. Polityka jaka jest każdy widzi. Nie przejmuję się nią zbytnio. Mam tylko nadzieję, że kiedyś, gdy wymrze już postkomuna, znajdą się kompetentni ludzie, którzy sprowadzą nasz kraj na właściwe tory.Taa najpiękniejszym krajem polska wmawiajcie sobie to dalej
Napisano 26.05.2009 - 20:45
Taa najpiękniejszym krajem polska wmawiajcie sobie to dalej.......Polacy może i mądrzy są ale talentu do rządzenia nie mieli nigdy wystarczy spojrzec na naszych kochanych polityków toż to pośmiewisko dla świata nic tylko by się kłócili kto ma więcej a kto ma za mało. Rozsądnych królów polskich też można by policzyc na palcach jednej ręki. Że o tej pijackiej chołocie która rządziła w czasach elekcji nie wspomnę (szlachta). Druga rzeczpospolita to też jakaś kpina podobny kocioł jak dzisiaj tylko jeszcze gorszy... Piłsudski może i był na początku sprytny ale zamiast iśc do przodu to został w sali tradycji w efekcie czego polska zamiast bronic się żelaznymi zastępami czołgów broniła się na koniach. Nawet gdyby na świecie nie było innego państwa tylko polska to i tak źle by się w nim żyło bo nie miał by kto nim porządnie rządzic. Wystarczy spojrzec na obecne wybory co też pis i platforma nie obiecują że całą unią będą trząśc i rządzic puszą się jak francuskie pudelki (bez obrazy dla pudelków oczywiście)
Napisano 27.05.2009 - 01:24
Napisano 27.05.2009 - 07:05
Zupełnie jak dziadek Donka.....który był przenoszony z obozu do obozu.....pytanie tylko czy za karę czy w nagrodę
Napisano 27.05.2009 - 13:54
Napisano 27.05.2009 - 14:03
Napisano 28.05.2009 - 23:51
0 użytkowników, 4 gości, 0 anonimowych