Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Błyski" - eksplozje w World Trade Center?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

..ponadto wg moich obserwacji,… współcześnie im ktoś bardziej utytułowany, tym głupszy,..

Bo im bardziej ktoś utytułowany to znaczy, że poddaje się "praniu mózgów". Najczęściej różne wielkie umysły, które idą pod prąd, są wyśmiewane w środowiskach "naukowych" :D A oni tkwią w tych swoich przekonaniach, których nikt nie ma prawa podważyć.
  • 0

Biermacht.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jak dla mnie to już strasznie na siłę jest. A artykuł słaby.
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

OK a co z budynkiem nr 7 - w niego nic nie uderzylo. Prosze nie piszcei ze sie zaawalil od pozaru bo to sie robi śmieszne. Jest film BBC na ktorym spikerka mowi ze sie budynek zawalil a on stoi
Nie kumam waszego uporu - jest nagrana wypowiedz wlasiciela budynku na ktorym przyznaje ze budynek zostal wyburzony

Co prawda to nie jest o WTC7, ale nie mogę się powstrzymać:

- strażacy sami wyjaśnili czemu wycofali się z budynku i jako wyjaśnienie podawali uszkodzenia strukturalne i pożary. Na dodatek sami mówili, że budynek trzeszczy (znaczy się wydaje niepokojące odgłosy, które jasno wskazywały, że nie jest bezpieczny).

- o sprawie spikerki z BBC pisałem Ci już w PW, do którego już się nie odniosłeś. Ponadto parę razy już pisałem, że strażacy wycofali się z budynku ponad 2 godziny wcześniej jak i podali mediom dowiadomości, że budynek runie prędzej czy później. Do moich informacji nikt się nie odniósł, dosłownie jakbym ich nie napisał.

- sprawa "przyznania się do wyburzenia" również była wyjaśniona. Dzięki kontekstowi wypowiedzi (który zwolennicy TS wydają się zawsze pomijać) wynika jasno i wyraźnie, że chodzi o wycofanie ludzi z budynku WTC7.

Ale jeżeli chcesz rozmawiać o WTC7 - to proszę w odpowiednim temacie, a nie tutaj.
  • 0

#19 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.
  • Tematów: 0

Napisano

I znowu odbieganie od ciekawego tematu tych błysków.

- strażacy sami wyjaśnili czemu wycofali się z budynku i jako wyjaśnienie podawali uszkodzenia strukturalne i pożary. Na dodatek sami mówili, że budynek trzeszczy (znaczy się wydaje niepokojące odgłosy, które jasno wskazywały, że nie jest bezpieczny).

słyszeli, że budynek trzeszczy? To brzmi nierealnie, zaważywszy, że był tylko lekko draśnięty i były tam malutkie pożary na kilku piętrach. Dostali rozkaz, żeby wiać to zwiali. Tak mi się wydaje.

że strażacy wycofali się z budynku ponad 2 godziny wcześniej jak i podali mediom dowiadomości, że budynek runie prędzej czy później.

Naprawdę uważasz, że dziennikarze BBC mieli na myśli, że WTC 7 i tak czy siak runie? Postanowili więc powidzieć ludziom, że już runął i opisali to ze szczegółami 20 minut wcześniej?

- sprawa "przyznania się do wyburzenia" również była wyjaśniona. Dzięki kontekstowi wypowiedzi (który zwolennicy TS wydają się zawsze pomijać) wynika jasno i wyraźnie, że chodzi o wycofanie ludzi z budynku WTC7.

Chodzi ci o Silversteina? Jak dla mnie to kontekst wypowiedzi był taki, że chodziło mu o wyburzenie budynku WTC7, a nie o wycofanie ludzi, co przy wyburzaniu jest i tak konieczne ;)

Jeśli chodzi o te błyski, to na jednym z filmików wyraźnie słychać 2 huki po 2 błyskach. Jak to wytłumaczyć?
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Ponadto parę razy już pisałem, że strażacy wycofali się z budynku ponad 2 godziny wcześniej

11 września 2001 roku miał miejsce największy jak do tej pory zamach terrorystyczny w historii świata. Dwa porwane samoloty pasażerskie Boeing 767, ze zbiornikami pełnymi paliwa zostały rozbite o dwie wieże o godzinie 8:46 i 9:03 czasu lokalnego. Wieże zawaliły się o godzinie 9.59 i 10.28. W zamachu zginęło 2749 osób.
Wynika z tego że biedni strażacy wycofali sie z budynków przed uderzeniem samolotów. Godna podziwu logika.

W zgliszczach wież odnaleziono paszporty przypuszczalnych porywaczy samolotów, które dla władz Stanów Zjednoczonych, w obliczu braku innych dowodów, jak np. czarnych skrzynek, okazały się wystarczającymi dowodami zbrodni. :roll: Oczywiście terroryści zdołali wyrzucić paszporty przez okna aby unikneły spalenia.

Zastanów sie zanim odpowiesz ponieważ jest to oczywista prowokacja.....tzn pokaz jak można wytrzepać mózgi małolatów :roll:
  • 0

zalew.
  • Tematów: 11
Reputacja Zła
Reputacja

Napisano

- o sprawie spikerki z BBC pisałem Ci już w PW, do którego już się nie odniosłeś. Ponadto parę razy już pisałem, że strażacy wycofali się z budynku ponad 2 godziny wcześniej jak i podali mediom dowiadomości, że budynek runie prędzej czy później. Do moich informacji nikt się nie odniósł, dosłownie jakbym ich nie napisał.

Naprawde wierzysz w takie wyjaśnienia? Nie wiem czy smiac sie czy płakać. Pozatym nie odpowiedziales na moje pytanie ( i pewnei nie odpowiesz). Dlaczego budynki wtc sie nie przechylily poniewaz nie byly centralnie uderzone przez samoloty?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Naprawde wierzysz w takie wyjaśnienia?

Owszem, bo są poparte dowodami.

Tylko przypominam, że to nie jest temat o WTC7.
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Aquila to agent rządu USA i tyle w tym temacie :D
  • 0

SolarWarden.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Aquila, przyznaj się, że oglądasz monitor w masce do spawania!

Bo jeśli nie, to nie jestem w stanie wytłumaczyć tego jak ty patrząc np. na to:

na to:

lub na to:

nie widzisz w tym całkowicie nic nadzwyczajnego, nie pasującego do ogólnej teorii dotyczącej tego tematu.

Albo celowo patrząc na to udajesz głupiego, albo faktycznie masz coś z monitorem, albo z patrzeniem na niego.
Bo bez kitu można sobie popitolić o swoich wywodach na forum, ale drogi panie, bez przesady.

I żeby była jasność. To, że owe budynki zostały zniszczone w kontrolowany sposób wcale nie musi dowodzić teorii spiskowej (btw bardzo wygodne w owych czasach wyrażenie). Przecież równie dobrze mogłoby to być zwieńczeniem wyrafinowanych działań owych terrorystów.
Ale co do tego, to wystarczy popatrzeć co się działo i dzieje się do tej pory i komu to wyszło na dobre. :-)
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Widze, ze przy mojej nieobecnosci Aquila znalazl czas na analize filmikow w pocie czola przeklejonych przez Quintusa...

Tak jak napisal Aquila i moje podejrzenia dotyczace zaprezentowanego przez Q filmu sprowadzaja sie do tego ze sa to refleksy swiatla od spadajacych elementow WTC. (to do Twojej wiadomosci Q)

Teraz prosba do debatujacych, trzymajcie sie w tym temacie: "blyskow" a nie: WTC 7, strazakow... (tak na marginesie tatik Twoje rozumienie tekstu Aguily dotyczaca wycofania strazakow 2 godziny przed zawalenim WTC 7 oscyluje gdzies w granicach 0, jak bys nie zrozumial to powiedz co ma do tego czas w jakim zawalily sie wieze WTC 1 i 2 ???)

Wracajac do tematu;
SolarWarden, ten pierwszy film, ktory przywolujesz. Nie trzeba go ogladac w masce spawalniczej zeby na nim nie wiele widziec... :) Ja osobiscie uwazam, ze sa to spadajace, palace sie czesci czegos. Jedyne co jest bardzo ciekawe to jak te rzeczy zatrzymuja sie na elewacji? Niestety jakos tego filmu jest bardzo zla, jesli ma ktos inne ujecia tego momentu lub linka do niego to niech to zamiesci.

Reszta zamieszonych filmikow:
Pierwszy z nich to rzeczywisice trzeba maski spawalniczej, zeby widziec tam eksplozje, a nie refleksy... (zastanow sie jesli zalozymy ze kazdy taki blysk to wybuch to czy nie uwazasz, ze powinna powstawac chociaz mala fala uderzeniowa, ktora miala by wplyw na dym obok ???)
Drugi no tak, wg niektorych to film pokazujacy rzeczywisty dzwiek (czyt. Quintus) ale coz ale wiemy ze ten Pan wychowany jest na filmach klasy "C i D" :D w ktorych jak pisze uzywaja chociaz malych pistoletow do porwan, a nie plastikowych nozyczek... (to jest ironia kolego, to tez informacja dla Q)
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Tak czy siak zginęli zarówno ludzie w samolocie jak i budynku natomiast co do teorii to wybuchać mogły zarówno bomby jak i instalacje gazowe. Tego dzisiaj już nikt nie udowodni. Nie mówmy natomiast, że wybuchów nie było bo były - kwestia dyskusyjna tylko CO wybucha.

http://www.youtube.c...Q...=PL&index=1

04:56 to też były "błyski" spadających przedmiotów? Bo wygląda na wybuchy.
  • 0

Rigel.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Solar, a Ty czytasz i analizujesz argumenty strony przeciwnej? Czy z góry zakładasz, że się myli? Aquila pokazał Ci, że identyczne "błyski" pojawiają się także w powietrzu POZA OBRYSEM wieży, i co więcej, OPADAJĄ. Albo więc uznasz, że wszystkie te błyski mają taką samą naturę, a zatem NIE MOGĄ BYĆ WYBUCHAMI, albo stwierdzisz, że są to dwie zupełnie różne sprawy, ale wtedy MUSISZ to UDOWODNIĆ. Musisz pokazać, czym one się różnią. Bo ja nie widzę różnicy... Udowodnij, że to jest coś innego... Tylko tyle i aż tyle...
  • 0

judas666.
  • Tematów: 12
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Jakoś nigdy wcześniej nie widziałem żadnych błysków na nagraniach 9/11. Dodatkowo błysk pojawiający się na jednej klatce i nie zostawiający żadnego śladu na następnej jak dla mnie nie jest przekonującym wybuchem.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Tak czy siak zginęli zarówno ludzie w samolocie jak i budynku natomiast co do teorii to wybuchać mogły zarówno bomby jak i instalacje gazowe. Tego dzisiaj już nikt nie udowodni. Nie mówmy natomiast, że wybuchów nie było bo były - kwestia dyskusyjna tylko CO wybucha.

http://www.youtube.c...Q...=PL&index=1

04:56 to też były "błyski" spadających przedmiotów? Bo wygląda na wybuchy.

Apo5 dla niektorych nie jest oczywiste ze WTC uderzyly samoloty (czyt:Quintus)

Proponuje obejrzec dokladnie od 4.43 bo widac tutaj doskonale "blyski", da sie zaobserwowac, ze wystepuja tylko tam gdzie padaja promienie slonca, nie ma ich po stonie zacienionej, co tylko potwierdza, ze wiekszosc "blyskow" to refleksy swiatla.

O 4.56 to rzeczywiscie nie refleks swiatla, a wyrzut powietrza (sprezonego przez spadajace powyzej pietra) jesli ktos chce potwierdzenia odsylam do planow WTC z zaznaczonymi szybami wind i kanalami technicznymi.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

natomiast co do teorii to wybuchać mogły zarówno bomby jak i instalacje gazowe.

Dziwi mnie czemu niektórzy trzymają się teorii instalacji gazowych jak ostatniej deski ratunku. Od kiedy to budynki klasy "A" posiadają instalacje gazowe ? Może jeszcze sosnową boazerię ?
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych