Skocz do zawartości

Zdjęcie

"Błyski" - eksplozje w World Trade Center?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
55 odpowiedzi w tym temacie

_Silent_.
  • Tematów: 18
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wynika z tego że biedni strażacy wycofali sie z budynków przed uderzeniem samolotów. Godna podziwu logika.

tak na marginesie tatik Twoje rozumienie tekstu Aguily dotyczaca wycofania strazakow 2 godziny przed zawalenim WTC 7 oscyluje gdzies w granicach 0, jak bys nie zrozumial to powiedz co ma do tego czas w jakim zawalily sie wieze WTC 1 i 2 ???)

Zastanów sie zanim odpowiesz ponieważ jest to oczywista prowokacja.....tzn pokaz jak można wytrzepać mózgi małolatów :roll:

Nabieram podejrzeń, że jeżeli mamy po którejś stronei debatujących agentów, to są to wysłannicy KGB, którzy chcą zdyskredytować USA w oczach opini publicznej na drodze manipulacji i zamydlania umysłów... małolatom
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wynika z tego że biedni strażacy wycofali sie z budynków przed uderzeniem samolotów. Godna podziwu logika.

tak na marginesie tatik Twoje rozumienie tekstu Aguily dotyczaca wycofania strazakow 2 godziny przed zawalenim WTC 7 oscyluje gdzies w granicach 0, jak bys nie zrozumial to powiedz co ma do tego czas w jakim zawalily sie wieze WTC 1 i 2 ???)

Zastanów sie zanim odpowiesz ponieważ jest to oczywista prowokacja.....tzn pokaz jak można wytrzepać mózgi małolatów :roll:

Nabieram podejrzeń, że jeżeli mamy po którejś stronei debatujących agentów, to są to wysłannicy KGB, którzy chcą zdyskredytować USA w oczach opini publicznej na drodze manipulacji i zamydlania umysłów... małolatom

Na kazda prowokacje-informacje, niestety trzeba odpowiadac, bo jak ze latwo zasiac nieprawdziwa informacje-prowokacje, ktora leci w swiat zmieniajac sie w 120% fakt istnienia spisku...
  • 0

apo5.
  • Tematów: 3
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Dziwi mnie czemu niektórzy trzymają się teorii instalacji gazowych jak ostatniej deski ratunku. Od kiedy to budynki klasy "A" posiadają instalacje gazowe ? Może jeszcze sosnową boazerię ?

O żadnej teorii instalacji gazowych nie słyszałem - aż tak się nie wkręcam w teorie spiskowe [;.
Napisałem to co mi przychodzi pierwsze na myśl, natomiast Ironmacko chyba ma rację (skoro twierdzisz, że tam nie było instalacji gazowych i boazerii z sosen [; ), że są to wydmuchy powietrza z kanałów technicznych przed zapadającym się piętrem powyżej. To by miało sens.
  • 0

#34 Gość_Zigos Amigos

Gość_Zigos Amigos.
  • Tematów: 0

Napisano

Czyli były to instalacje gazowe? W sumie ciekawe, czy były tam w ogóle jakiekolwiek takie instalacje. Czy ktoś to sprawdził?

Co do zarzutu, że błyski widać tylko na jednej klatce, to na jednym z filmików - tam gdzie tych błysków jest naprawdę dużo - wyraźnie leci dym z jednego z tych błysków. Jak to wytłumaczyć?

że są to wydmuchy powietrza z kanałów technicznych przed zapadającym się piętrem powyżej. To by miało sens.

No ale te błyski widać na długo przed zawaleniem się wież. Gdzie tu w takim razie sens.

Apo5 dla niektorych nie jest oczywiste ze WTC uderzyly samoloty (czyt:Quintus)

Trochę to poza tematem, ale dla mnie też nie jest to oczywiste. Zastanawiające są relacje na żywo - przykładowo ta z CNN - gdzie na ekranie nie widać nawet kawałka samolotu, widzimy za to ogromny baner z napisem CNN i słyszymy dziennikarza w telewizji, który zapewnia, że there it is. To śmierdzi na kilometr. Gdzieś na tym forum natknąlem sie takze na film ukazujący 2 uderzenie i co ciekawe słychać wybuch, ale zupełnie nie słychać silników samolotu.

Ostatecznie przekonał mnie film, na którym wyraźnie widać, że to ładunki wybuchowe wyrzeźbiły kształt skrzydła w WTC1. Nie wiem czemu tego nikt nie komentuje. Poproszę o komentarz

WOW, na tym filmiku od 5:50 sekundy mamy dowód, że to nie był samolot. Ładunki wybuchowe wycięły ładny kształt skrzydła!!!

Może w końcu się doczekam, co o tym myślicie? Odpowiedź może w temacie o braku samolotów, żeby nie zaśmiecać tego tematu o błyskach.
  • 0

vkali.
  • Tematów: 9
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Może w końcu się doczekam, co o tym myślicie? Odpowiedź może w temacie o braku samolotów, żeby nie zaśmiecać tego tematu o błyskach.

..nie doczekasz sie,..po prostu cia nie wyprodukowała jeszcze stosownego śmiecia, który by sprytnie zracjonalizował, to wybuchowe i zbyt rozciągnięte w czasie, powstawanie [niby] poboeingowych dziurek,...w dodatku nader dokładnie laserowo wyciętych także przez końcówki skrzydeł i to nie tylko w zewnetrzynych kolumnach, ale również w stalowych kratownicch oraz betonowych okładzinach sufitopodłog.

..w sumie jak by dobrze pomyśleli to te dziurki mogłyby powycinać kartki papieru zmiecione z biurek przez pęd impaktujacego boeinga,..a szczególnie te kartki, które refleksami połyskiwały w promieniach słońca pozując na wybuchy

..natomiast ten fail z krechą mająca imitować poskrzydłową dziurę, ....to myśle, że jest to produkt przewybitnego intelektu busha, ..zbyt szybko, jeszcze przed jego czytanką w szkole dopuścili go, do jeszcze nie w pełni gotowego materiału z pierwszego uderzenia,.. zapewne chciał mieć czyny udział w tym ważnym przedsięwzięciu, no i narozrabiał .... tak się przejął chłopina, tym swym malunkowym niefartem, że po czytance prawie się wygadał, że oglądał czy wespół z cheney'em produkował materiał z pierwszego uderzenia we wieże.
  • 0

Ironmacko.
  • Tematów: 24
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Co do zarzutu, że błyski widać tylko na jednej klatce, to na jednym z filmików - tam gdzie tych błysków jest naprawdę dużo - wyraźnie leci dym z jednego z tych błysków. Jak to wytłumaczyć?

Przykladowe tlumaczenie: Palace sie smieci..., ciekawy jest ten filmik zamieszczony przez solara, ale tak jak juz pisalem wyzej jakosc tego filmu jest slaba i ciezko bawic sie w zgadywanki...

że są to wydmuchy powietrza z kanałów technicznych przed zapadającym się piętrem powyżej. To by miało sens.

No ale te błyski widać na długo przed zawaleniem się wież. Gdzie tu w takim razie sens.

Moja wypowiedz odnosi sie do konkretnego fragmentu w filmie zamieszczonego przez Apo5 i nie ma to nic wspolnego z blyskami...

Apo5 dla niektorych nie jest oczywiste ze WTC uderzyly samoloty (czyt:Quintus)

Trochę to poza tematem, ale dla mnie też nie jest to oczywiste...

Chetnie bo jak widac filmy typu SC robia sporo zamieszania. Do konca tygodnia pojawi sie nowy temat, anlalizujacy ten filmik, ale to juz nie tu.
  • 0

Quintus Maximus.
  • Tematów: 8
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

link do wersji HQ eksplozje w WTC1 w momencie uderzenia rakiety w WTC2, śliczna synchronizacja

i tu coś mocnego!
link do wersji HQ

w wieżach były podłożone ładunki wybuchowe, posłuchajcie tego człowieka
link do wersji HQ

i czy ktoś wreszcie wyjaśni skąd te dymki obok prawego skrzydła i parę innych pytań
link do HQ
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

no i co z tematem o September Clues?

link

o proszę, [0:35] NYPD pilot: "There were numerous secondary explosions taking place. There were continuous explosions."
  • 0

sensyox.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Druga wierza, po prostu nie miala prawa sie zawalic. Interesujace jest to ze zadna stacja telewizyjna nie wyslala tam swojego helikopteru hmm.
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

prościej i jaśniej pokazać się tego nie da!

link HQ
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

• Tematów: 33
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No tak - i dalej ani słowa na temat tych wyraźnie widocznych błyskach widocznych w powietrzu poza wieżami a nawet już po zawaleniu się a które pięknie widać tutaj: :)

No ale przyzwyczailiśmy się już, że pan Quintus Maximus całkowicie olewa nieprzychylne mu argumenty :)
  • 0

Quintus Maximus.
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

tutaj mamy strażaków, którzy UWAGA według Aquili mówią o WALĄCYCH SIĘ PIĘTRACH

a mówią wyraźnie o DETONACJACH

żeby nie było żadnych wątpliwości - dokładny zapis ich rozmowy:

"-And where the fuck - what do we do? We made it outside; we made it about a block. ['We made it at least two blocks.'] Two blocks. ['And we started running.'] Pehw-pehw-pehw-pehw-pehw-p ehw-pehw. ['Floor by floor, it started popping out.'] It was li- it was as if -if -if they had detonated -det- ['Yeah, detonated. Yeah.'] As if they were planned to take down a building. Boom-boom-boom-boom-boom-boom-boom. ['All the way down. I was watching it and running.'] ['Ran. Just ran up West Street.'] ['And then you just sort of - this sh- this cloud of shit chasing you down. ['Where did you go?'] Couldn't outrun it. ['Just ran down West Street. I-'] ['Couldn't outrun it.'] ['So what'd you do?'] ['I jumped behind a batallion car. I hid under the car. I was waiting to die.']"

i tu bardzo dobre pytanie: What caused the destruction seen on the left of the Tower, far above the official level of 'Collapse Initiation'?

• 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie - i dalej cisza na temat tamtego wrzuconego przeze mnie filmiku :)
  • 0

Cthulhu.
  • Tematów: 13
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

No właśnie - i dalej cisza na temat tamtego wrzuconego przeze mnie filmiku :)

A czemu ty nie skomentujesz tego co on wrzucił?
  • 0

Aquila.

LEGATVS PROPRAETOR

Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Tak tak, sceptycy to są po to, aby jak maszynki odpowiadać na wszystko co się tutaj wrzuci :) A gdy sceptyk sam o coś zapyta, to można to olać, no bo oni są od odpowiadania przecież! :)

Otóż ten mój filmik to klucz do zrozumienia, że wciskanie ludziom kitu, że te "błyski" to eksplozje jest żałosne. Widać na nim wyraźnie, że "błyski" te pojawiają się z dala od wieży i na dodatek już po jej zawaleniu. A żeby to ukryć, filmik jaki wrzucił tutaj wcześniej Quintus jest ucięty, zanim dojdzie do tego momentu na którym widać te latające w powietrzu błyski.

Quintus po prostu popełnił straszliwą gafę, a teraz nie wie jak z niej wyjść z twarzą (no bo przecież "agenowi CIA" nie przyzna racji), więc po prostu kwestię tego wrzuconego przeze mnie filmiku pomija milczeniem. I to już od wielu dni, proszony przeze mnie wielokrotnie o ustosunkowanie się do niego.

Bo gdyby się ustosunkował, to nie mógłby (nie wychodząc na człowieka niespełna rozumu) powiedzieć, że te latające dookoła wieży błyski to eksplozje. A gdyby w końcu wyraźnie i publicznie powiedział, że to nie były eksplozje, to znaczyłoby że ten jego koronny dowód (z tym filmikiem) to kłamstweko spiskowe. A wtedy wartość pozostałych "niezbitych dowodów" równieżby spadła.

Więc mamy (i wydaje mi się, że już na zawsze będziemy mieć) ciszę na ten temat, która u mnie wywołuje pewien delikatny uśmiech za każdym razem gdy ją widzę :) I drugi, gdy widzę kolejne wkjelane youtubowe "dowody" na ten temat (już bez wklejania tamtego obalonego filmiku ;) ) :)

A na koniec idealne podsumowanie tematu błysków, sprezentowane nam przez pewnego niezbyt rozgarniętego zwolennika TS zza oceanu:

Dołączona grafika

:D
  • 1

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych