Skocz do zawartości

Zdjęcie

Z szablą na czołgi..

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
39 odpowiedzi w tym temacie

Wojak.
  • Tematów: 21
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

E dobra przepraszam ludzie ale to tylko moje pewnie dziwne,głupie dla wielu z was poglądy jeszcze raz przepraszam. Tak niech z nowu zapanyjue pokuj i wróćmy do tematu. To powiem,że Polacy nieźle walczyli pod Wizną i tam już mieli dość dobrą broń,nie szable.

No i tak ma być
  • 0

Omar23.
  • Tematów: 9
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

No i dobra spoko e zgadzam sie z wami jestem wsza i to wszystko ale powiem to był mały teścik. Tak zrobiłem test jak sie zachowa społeczeństwo w takiej sytuacji sory. To co z tą Wizną? Liczyłem sie z takimi komentarzami jak tu pisaliście i dostaniem minusów. Ehh sory jeszce raz.
  • 0

D.B. Cooper.
  • Tematów: 108
  • Artykułów: 2
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

testy to ty sobie rób ciążowe ( tak kochasz niemców, kto wie...)
  • 0

#19 Gość_Aton

Gość_Aton.
  • Tematów: 0

Napisano

No i dobra spoko e zgadzam sie z wami jestem wsza i to wszystko ale powiem to był mały teścik. Tak zrobiłem test jak sie zachowa społeczeństwo w takiej sytuacji sory. To co z tą Wizną? Liczyłem sie z takimi komentarzami jak tu pisaliście i dostaniem minusów. Ehh sory jeszce raz.

Srutututu majtki z drutu. Takie baje to w przedszkolu na leżakowaniu możesz opowiadać.
  • 0

tatik.
  • Tematów: 291
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Srutututu majtki z drutu. Takie baje to w przedszkolu na leżakowaniu możesz opowiadać.

Trafiony zatopiony.....
Do Unii też należeć chcę...

LINK
  • 0

Omar23.
  • Tematów: 9
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

Lubie Niemców. Wierzcie czy nie to wasza sprawa.
  • 0

Hippo.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A to chamska prowokacja, idź dziecko douczyć się historii, to może będziesz żałował swoich słów. Polscy żołnierze walczyli do śmierci, byś mógł teraz pisać w ciepłym domku w niepodległej Polsce, szacunek się im należy.
Nawet gdyby kawaleria atakowała czołgi szablami, to tylko potwierdza o waleczności polaków, i niedołężności niemieckiej armii.
  • 0

Demigod.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

W okolicach pola bitwy pod Krojantami co rok organizowana jest inscenizacja tego wydarzenia. Wszystko przygotowane jest naprawdę dobrze i opłaca się przyjechać.
  • 0

Pixxel.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Film z ułanami atakującymi czołgi to niemiecki film propagandowy, w którym udział brali słowaccy żołnierze używający zdobycznego uzbrojenia po polskich ułanach. W rzeczywistości ułani zachowywali się jak dragoni. Jeździli na koniach, ale walczyli pieszo.
  • 0

Mariner.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

oj Omar Omar co z ciebie za człowiek,Polscy żołnierze to cioty?! ja uważam że nasi żołnierze byli jednymi z najlepszych walczących w IIWŚ ,USA,Niemcy,ZSRR nie miało lepszych żołnierzy tylko miały lepszą armie.
Kto przetrzepał skórę twoim ulubieńcą pod Monte Cassino,nad niebem Anglii,by Polacy mieli na granicy takie umocnienia jak Francuzi to Niemcy nawet by głowy z okopu nie wychylili.A co do USA to chyba sie za duzo ich filmów hollywood naoglądałeś,oni mieli taka taktyke że jak tylko trafiali na jakiś opór to zaraz były P-51 wzywane.
Że tak jeszcze dodam pokaż mi amerykana którzy może przez 3 dni bić się z 40 niemcami :roll:
  • 0

Bobek.
  • Tematów: 30
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Lubie Niemców. Wierzcie czy nie to wasza sprawa.

Oczywiście masz do tego prawo, wkońcu dzisiejsze niemcy to nie to samo co wcześniejsze.
To nie jest tak, że w tamtych czasach każdy niemiec był sk******m, bo niektórzy mieli sumienie i nie dali zrobić sobie prania mózgu.

Ale wrócę do tematu.
Polacy z szablami na czołgi...heh, zawsze wzbudzało to we mnie ironiczny uśmiech, ale kiedy dłużej pomyśleć...małe szanse na samodzielne odparcie wroga, wiele krajów obiecało pomoc, jednak w walce pozostaliśmy sami a z potęgą rzeszy mieliśmy praktycznie zerowe szanse.
Pozostała nam tylko honorowa walka, żeby każdy kraj zobaczył, że polscy żołnierze nie są tchórzami i nawet z szabelką mogą ruszyć na czołg.
  • 0

Mariner.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dodam jeszcze słowa samego AH.
"Gdybym miał takich żołnierzy jak Polacy w mgnieniu oka wygrałbym tę wojne"
lub" Technika żołnierza niemieckiego,waleczność polskiego i ilość rosyjskiego to przepis na armię doskonałą"
wspominał też że Polska ze wszystkich krajów stawiała najzacieklejszy i najbardziej przemyślany opór.
  • 0

Wupa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Właśnie bochaterstwo, w tamtych czasach były wogule inne wartości niż teraz.
Taki Omar, kurde co niezna historii.
Niewie o naszych sławnych lotnikach,nieoglądał Czterech Pancernych :mrgreen: niewie w którym była bitwa pod Grunwalden nawet niewie z kim się tam biliśmy.
Ehhh on ma 14 lat ja jestem o rok starszy i znam takich pajaców choćby z gimnazjum.
JA sam duszę się w tej teraźniejszej Polsce
  • 0

CzstSrkzm.
  • Tematów: 20
  • Artykułów: 2
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Mariner, możesz podać jakieś źródła do tych"cytatów"?
  • 0

Wupa.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mariner, możesz podać jakieś źródła do tych"cytatów"?

Było gdzieś na forum lub na niewiarygodne.pl niepamiętam. Hitler z tą walecznością to mówił pisało też że lubił POlaków.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych