Moze i jest, ale wg mnie bledem jest mowienie "w 100% swiadomy sen", nie wiem czy mowilem o tym kiedys, ale mialem moze ze 2 sny w ktorych uświadomilem sobie, ze snie (cieszylem sie z tego), ale tworzylem jakies glupie rzeczy

dopiero po obudzeniu sie stwierdzilem, ze nie dosc, ze tracilem czas na robienie jakis glupot, to w dodatku nic nie widac jak zreszta w zwyklych snach i dlatego nie zaliczam tego do LD. A co do tego "nic nie widac" - w realu stojac w jakims miejscu przynajmniej w myslach mozesz potem odtworzyc to wszystko co cie otaczalo, a w snie nigdy nie poczuje sie jakby sie tam naprawde stało, zawsze wszystko takie przez mgłe, a zapamietane tylko szczegoly, np. wiem gdzie bylem, co robilem, ale nie potrafie opisac jak to miejsce wygladalo, co innego gdybym stal w tym miejscu w realu. Poza tym wedlug mnie wiekszosc nie wie co to tak naprawde znaczy LD:/ uswiadamiacie sobie ze snicie i od razu że LD... a czy chociaz zadajecie sobie pytania typu "czy kazdy moj ruch w snie byl przemyslany?", "czy czuje sie tak jakbym naprawde stapal po ziemi" itd. Bo ja wtedy sobie zadalem i to glupie co robilem

0 kontroli nad tym, wszystko wg scenariusza sie odbywalo, ale nie umiem wytlumaczyc dlaczego w snie sie cieszylem, ze osiagnalem w koncu LD.
A ta metoda moze i fajna,ale jak dla mnie zle opisana.... 1 raz jak pisalem po policzeniu do 44, liczylem dalej az do 1200, dalej juz nie moglem i mimo, ze to noc byla i bylem juz troche zmeczony, nie moglem zasnac. Dzien pozniej znow wyprobowalem te metode i prawdopodobnie w tym momencie zasnalem po paru minutach "Skup się teraz na swoim oddechu, spokojny wdech i wydech, wdech i wydech... Oddychaj nosem.".
Zle to opisane troche, bo po pierwsze powinien autor napisac ile minut mamy tak oddychac chociaz tak dla przykladu (ale nie tylko to jedno, bo takich momentow gdzie mamy nic nie robic sa chyba 2 czy 3), a po drugie rece trzeba unosic pod koldra czy moze byc nad koldra?? bo szczerze mowiac wygodniej chyba nad. A ponadto nie wiadomo jak z tym "X", czy te rece trzeba polozyc tak jakby na szyi. Sorry, ze tak chaotycznie moze pisze, ale pozno juz;/
Użytkownik marcin999 edytował ten post 06.01.2010 - 04:59