Nie reaguję na zaczepki
Ale piękne....
10/10
Napisano 22.01.2019 - 18:12
Nigdy nie słyszałem wcześniej, ale wytrwałem do końca choć mam odrobinę, że odrobinę za długi ? 4/10
Napisano 14.03.2019 - 19:58
Szczerze? Nie podchodzi mi to, ale nie jest źle. 5/10
Czas na Finlandzką rewolucję!
Napisano 22.03.2019 - 21:33
Nie przepadam za muzyką elektroniczną. I o ile Bilińskiego nawet da się słuchać (i to z przyjemnością, chyba w drodze wyjątku), o tyle propozycja Edrica mi nie za bardzo podchodzi. Ale dam 4/10, żeby się nie pogniewał
A skoro wrzuciłam Sisters of Mercy nieco wcześniej, to teraz pociągnę wątek prezentując zespół, który znam dłużej od siostrzyczek. I nawet lubię, choć w wielu wypadkach zbyt ostro grają jak na mój gust.
No i nie potrafię się podczas słuchania powstrzymać od darcia się na pełne gardło "diwoki hawran przynaaasi twaaaa znameniiii..."
Napisano 31.03.2019 - 18:38
6/10
Ramstein jak zwykle niebanalny. wręcz prowokujący. Najnowszy klip. Jeszcze nowością pachnie.
Pozwole sobie jeszcze tekst utworu, zamieścić. :
Ty (ty, ty, ty, ty)
Wiele płakałeś (płakałeś, płakałeś, płakałeś, płakałeś)
Rozdzieleni w duszy (rozdzieleni, rozdzieleni, rozdzieleni, rozdzieleni),Zjednoczeni w sercu (zjednoczeni, zjednoczeni, zjednoczeni, zjednoczeni).
My (jesteśmy, jesteśmy, jesteśmy, jesteśmy)Jesteśmy już od dawna razem (jesteście, jesteście, jesteście, jesteście)
Twój zimny oddech (tak zimny, tak zimny, tak zimny)Serce w płomieniach (tak gorące, tak gorące, tak gorące)
Ty (możesz, możesz, możesz, możesz)Ja (wiem, wiem, wiem, wiem)
My (jesteśmy, jesteśmy, jesteśmy, jesteśmy)Wy (pozostajecie, pozostajecie, pozostajecie, pozostajecie).
Niemcy - moje serce w płomieniachChcę cię kochać i potępić
Niemcy - twój oddech jest zimnyTak młode, a jednak tak stare
Niemcy.Ja (masz, masz, masz, masz)
Nie chcę cię nigdy opuszczać (płaczesz, płaczesz, płaczesz, płaczesz)Można cię kochać (kochasz, kochasz, kochasz)
I chcę się nienawidzić (nienawidzisz, nienawidzisz, nienawidzisz, nienawidzisz)Arogancki, przemyślany,
Przejąć, oddać,zaskoczyć, ogarnąć [prawdopodobnie słowa nawiązują do określenia Übermensch, czyli nadczłowiek]
Niemcy, Niemcy ponad wszystkimi [nawiązanie do hymnu Niemiec, który zaczyna się od słów "Deutschland, Deutschland über alles", czyli "Niemcy, Niemcy ponad wszystko"]Niemcy - moje serce w płomieniach
Chcę cię kochać i potępićNiemcy - twój oddech jest zimny
Tak młode, a jednak tak stareNiemcy - twoja miłość
Jest przekleństwem i błogosławieństwem,Niemcy - moja miłość
Nie mogę się jej wyrzecNiemcy! Niemcy!
Ty, ja, my, wy,Ty (potężny, niepotrzebny)
My (nadczłowiek, mający już dosyć życia)Wy (kto wspina się wysoko, spada nisko)
Niemcy, Niemcy ponad wszystkimi.Niemcy - moje serce w płomieniach
Chcę cię kochać i potępićNiemcy - twój oddech jest zimny
Tak młode, a jednak tak stareNiemcy - twoja miłość
Jest przekleństwem i błogosławieństwem,Niemcy - moja miłość
Nie mogę się jej wyrzecNiemcy! Niemcy!
Więcej: https://www.antyradi...UMACZENIE-30521
https://www.antyradi...UMACZENIE-30521
Użytkownik Panjuzek edytował ten post 31.03.2019 - 18:51
0 użytkowników, 6 gości oraz 0 użytkowników anonimowych