Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hands Resist Him - Przeklęte malowidło

• Zamknięty Temat jest zamknięty
298 odpowiedzi w tym temacie

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Następnym razem się tak nie śpiesz... popieram twoją teorię, bo wiem, że myśl ludzka ma dużą siłę.

Dobry eksperyment, pokazuje, że obraz został namalowany w takim stylu żeby był pełen grozy. Nie jest specjalnie nawiedzony, czy coś.
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wiecie ... samo patrzenie na ekranie monitora to napewno nie to samo co przebywanie w obecnosci tego obrazu :P
Percepcja sadze ze to jedynie pokazuje - a raczej dyskryminuje opcje ze obraz ma jakies własciwosci poprzez źródła multimedialne
a co do tego co by sie działo w obecnosci prawdziwego obrazu , raczej nie mozemy miec pewnego zdania :)
  • 0

Percepcja.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Pewności mieć nie moge bo nie byłem ani ja ani osoby badane w jego obecności. Chciałbym zobaczyć te zdjęcia o których była mowa wcześniej ponoć z tym dzieciakiem na wolności to by rzuciło nowe światło na sprawe. Ciekawe czy wogóle one istnieją.

Mimo to pozostaje sceptyczny co do tego obrazu puki nie zobacze jakichś ciekawych i wiarygodnych dowodów.
  • 0

bloodprincess.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

trzeba zrobić eksperyment i zobaczyć jak dzieci na niego reagują może w tedy coś się wyjaśni czy jest nawiedzony czy nie lub czy działa na naszą podświadomość
  • 0

Heiser.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Po trzech nocach były zdjęcia, które miedzy innymi przedstawiały chłopca pozornie wychodzącego z obrazu.

Czy te fotki z aparatu są gdzieś dostępne? :aaa:
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

sadze ze te zdjecia to tylko taki "smaczek" do całej historii ... nie sadze ze one nie istnieja aczkolwiek jest to mało prawdopodobne skoro nie ujrzały swiatła dziennego :)
  • 0

Nicole-collie.
  • Tematów: 25
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zgadzam się z Jamochłonikiem. Jeśli ich nie opublikowano to skąd pewność, że takowe istnieją?
  • 0

Jequon.
  • Tematów: 0
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

trzeba zrobić eksperyment i zobaczyć jak dzieci na niego reagują może w tedy coś się wyjaśni czy jest nawiedzony czy nie lub czy działa na naszą podświadomość

Ten obraz to nie teletubisie, jest on dość smutny i na pewno dzieci nie będą się cieszyć gdy się go powiesi u nich w pokoju, a niektóre nawet mogą się go bać. Dzieci boją się piwnicy, strychu, starych szaf, a w cale nie znaczy że te miejsca są przeklęte czy nawiedzone. Dlatego pokazanie go dzieciom raczej nic nie da.

Co do zdjęć to skoro nikt ich nie widział, to były one zwykłym chwytem marketingowym, aby zainteresować kogoś kupnem obrazu.
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

tak jak juz mowilem.....osoby ktore nie znaja historii obrazu nie beda sie czuly dziwnie.....no chociaż jest troche dziwny......jednak kiedy pokazalem obraz moimkolegom.....pojedynczo to nic dziwnego w nim nie zauwazyli....jednak kiedy opowiedzialm im historie tego obrazu zaczeli ciekawi i hmmmm zaczeli sie go bac...NIEWIEDZA JEST BOSKA
  • 0

Mały Czesiu.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co jak dla mnie to po prostu sztuczka psychologiczna ,która jest utrwalana przez co raz to nowe opowieści.Według mnie o wiele bardziej intrygującym obrazem jest "krzyk".
  • 0

.:p!nkola:..
  • Tematów: 14
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak ten obraz coś w sobie ma. jest namalowany w atmosferze grozy. ale nie sądzę by ta bajka z wychodzeniem postaci z obrazu była prawdą.
  • 0

Dobry Chlopaq.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

obraz jest hmmm... ciekawy (fajny klimat sie przy tym odczowa)
fakt jest on "straszny" bo dluzej patrzac na chlopca i dziewczynke (w ciszy) czuje sie dreszcze.
al w sypialni bym go nie powiesil :)
  • 0

lepstrod.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Miedzy plytami chodnika jest trawa dlatego wydaje mi sie ze te postacie stoja na dworze wskazywalo by to ze chyba czegos pilnuja chociaz patrzac na obraz na pierwszy rzut oka widac tylko chlopca i lalke na tle okna za ktorym jest noc z pelnia ksiezyca a z kolei postacie stoja na dworze na pewno w srodku dnia gdyz rzucaja cienie na sciane.Bardzo dziwny obraz ktory mozna interpretowac na wiele sposobow.Jest on niewatpliwie straszny ale i piekny w sumie to jeden z najbardziej pieknych obrazow jakie widzialem chociaz jak na niego patrze zaczyna bolec mnie glowa.Cos w tym jest :hmm:
  • 0

STERYD.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jako ze czytalem to forum od dluzszego czasu a dzis postanowilem sie zarejestrowac chcialbym sie przywitac i stwierdzic ze fajna stronka ale to taka mala dygresja wiec prosze adminow o wybaczenie.
Wracajac do tematu to ogladalem ten obraz przez dluzsza chile ale jakos mnie ten obraz nie wystraszyl.. wrecz przeciwnie musze stwierdzic ze ma w sobie cos co mi sie podoba.. i zaryzykuje stwierdzenie ze powiesil bym go w sypialni.
  • 0

Serafin.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Według mnie zwykła auto-sugestia jakby ludzie sobie wmówili że woda pomaga na ból głowy to by w to uwierzyli.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych