No więc...
Jestem raczej sceptykiem, nie wierzę w takie bzdury i z początku całe te gadanie, że po obejrzeniu obrazu ogarnia człowieka przerażenie było dla mnie śmieszne... Z początku...
Po pierwszym zerknięciu na obraz, stwierdziłem, iż jest dziwny, lecz świetny. Rzeczywiście bije od niego mrokiem. Kukła dziewczynki jakby przerażona, a obok niej chłopak wrogo wyglądający, a za oknem bodajże dziecięce dłonie.
Mimo, iż najpierw przeczytałem komentarze na temat obrazu, a potem zobaczyłem obraz, nie poczułem niczego. Po prostu zachwyciłem sie obrazem.
Dopiero po kilku godzinach, gdy pokazałem obraz znajomemu który był u mnie, doznałem dziwnego uczucia. Przeszedł mnie strach z powodu emanującej od chłopca wrogości. Doczytałem się tutaj, że po obejrzeniu obrazu, człowieka napadają koszmary. I tak w rzeczywistości miałem. Może to naprawdę przez te komentarze, ale doświadczenia z nocy były okropne.
Pełno dziwnych snów, a w każdym pojawiał się chłopak z obrazu, a czasem nawet dziewczynka.
Opiszę wam jeden z najgorszych.
Otóż w ciemnym pokoju chłopak szeptał coś moje matce do ucha, po chwili moja matka otworzyła okno, usiadła na parapecie przodem do mnie, uśmiechnęła się z radością i jak gdyby nigdy nic poleciała do tyłu. Obudziłem sie z krzykiem. A co najdziwniejsze, gdy nad ranem zasnąłem, napadł mnie krótki sen. Otóż tajemniczy chłopak z obrazu mówi do mnie "Patrz teraz." Obudziłem się, a trzy sekundy później w kuchni spadła butelka z półki. Dzisiaj nie mam już zamiaru patrzeć na obraz, nie chce, żeby to się powtórzyło.
Obraz jest dziwny i tajemniczy.
Użytkownik Crowmare edytował ten post 26.03.2008 - 14:54