Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hands Resist Him - Przeklęte malowidło

• Zamknięty Temat jest zamknięty
298 replies to this topic

rippertje.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

90% osob, ktore zobaczylyby ten obraz bez uprzedniego zapoznania sie z tematem czy tez trescia postow, nie zauwazyloby w tym nic dziwnego :)
ja mimo swoich 20 lat nie odwazylbym sie powiesic tego obrazu wydrukowanego na scianie ;-)
  • 0

walkir.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten chłopak to pewnie personifikacja szatana a te ręce za szybą to dłonie potępionych dusz pragnących wydostać się z czeluści piekielnych :wow:
  • 0

Chessman.
  • Tematów: 11
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ten chłopak to pewnie personifikacja  szatana a te ręce za szybą to dłonie potępionych dusz pragnących wydostać się z czeluści piekielnych   :wow:

Tak też można interpretować.
  • 0

Cyrulik.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja z kolei chciałbym mieć coś takiego w pokoju, ale nie mam pokoju niestety sam dla siebie :P Nie wiem co wam sie dzieje [chyba za dużo cartoon network :P ] już od niepamiętnych czasów ludzie do filmów grozy dorzucają takie lalki, bo dziwnie na wyobraźnie oddziałują.
Jak dla mnie najbardziej niepokojące jest spojrzenie u tego chłopczyka, takie zawzięte i bezlitosne. Może to ma znacznie głębszy przekaz niż sie wydaje? np autor bawił sie w jakąś projekcje astralną i wywędrował gdzieś w otchłanie po czym namalował ten obraz bazując na tym co zobaczył? hm..a może te lalki na pierwszym planie też najeżą do grupy istot za szybą, tyle że wydostały sie na światło dzienne? któż to wie.... ;-)
  • 0

LoneWolf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A ja już sobie obraz jako tapetę ustawiłem :-D tylko szkoda, że taka słaba jakość :-/ jak możecie to dajcie linka do jakiejś dobrej :smile:
  • 0

Cyrulik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lepszej jakosci obrazu zdatnego wrzucić na tapete sie nie doszukałem, jak juz coś to pozostają takie malutkie wersje :/
  • 0

NHolokaust.
  • Tematów: 40
  • Artykułów: 4
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

[url="http://www.stonehamstudios.com/paintings/T...dsResistHim.jpg"]http://www.stonehams...dsResistHim.jpg[/url]
Wyśrodkuj ten, oblej czarnym tłem i masz iście psychodeliczny pulpit :)
  • 0

LoneWolf.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dziękuję, dziękuję :smile: zobaczymy czy będzie to miało jakiś wpływ na mnie bądź na moje otoczenie...
  • 0

count_maximus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wątpie czy będzie miał jakiekolwiek działanie jeśli nie uwierzysz że ma :D autor chyba wlaśnie miał taki zmaiar zeby zrobic obraz który będize straszył jak będizesz w niego wieżył albo Vostroion ma racje i wplótł w ten obraz coś z otchłani :P
  • 0

Eury.

Researcher

• Tematów: 975
  • Artykułów: 108
Reputacja znakomita
Reputacja

Napisano

Wg. mnie sens ma tylko zawieszenie obrazu na scianie. W koncu chodzi tu o efekt, kiedy "chlopiec spoglada na nas bezustannie".
  • 0

count_maximus.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

pewnie tak a ktoś już miał jakieś dziwne zdarzenie w związku z tym obrazem :D
  • 0

cinix.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ktoś tu wspominał o tym,że obraz staje się niezwykły dopiero po zapoznaniu się z jego historią.
:P

A ja powiem,że obraz pokazała mi moja kuzynka.Ja biedna ^_^ niczego nieświadoma oczywiście obejrzałam sobie owe dzieło.I faktycznie,poczułam się jakoś dziwnie -,-
dopiero potem dowiedzialam sie co i jak.
co do "tajemniczych objawień i snów",to muszę przyznać że raz zdarzylo mi się gościć w śnie postać chłopca.Nie był to co prawda koszmar,ale ogólnie dosyć dziwaczna wizja -,^

może to faktycznie efekt mojej rozbuchanej wyobraźni?

ale tak czy inaczej obraz jest dosyć nieprzyjemny.
Czytajac ten temat,musialam chwilami zaslaniac sobie reka obraz<schiza> ^^ :wow: :wow: :wow:
  • 0

Meledictum.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dobrze sie czujesz? :P Czy juz CI brak piatej klepki? :smile: czy lepiej nie ryzykowac?

Nie. Chcę go mieć i już ;) Swoją drogą ustawiłem już sobie ten obraz na tapetę i zobaczymy czy coś się wydarzy.

Już niemal miesiąc widnieje na twoim pulpicie... Wydarzyło się coś przez ten czas? ;)
  • 0

Cote-d'Or.
  • Tematów: 16
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ten obraz jest niesamowicie tajemniczy, taki dziwny, jakby rękę malarza prowadziło coś innego niż jego wizja, ale ja tam nic dziwnego nie czuję, ale mi się nie podoba
  • 0

kudi.
  • Tematów: 9
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

bleee bez kitu czuje obecnosc czyjas i wogole jakiś shiz mam teraz :| przeczytałem tylko sam temat a potem po obrazie dopiero oco chodzi bleeeeeeeeeee :| ale shiza ostra ja w to tam wierze :| :wow: :wow: :wow: :wow: :wow: ;( ;(

Następna ostra schiza zakończy się warnem. Pisz bardziej rzeczowe i sensowne posty - NHolokaust
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych