Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hands Resist Him - Przeklęte malowidło

• Zamknięty Temat jest zamknięty
298 odpowiedzi w tym temacie

~Blood.
  • Tematów: 1
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Witam [; Dawno dosc mnie tu nie bylo, ale ten temat mnie zainteresowal ;p Obraz jest... dziwny, ale bardzo mi sie podoba. Oczywiste jest to, ze kiedy na niego patrzymy odczuwamy przerazenie, niepokoj (bo to chcial zapewne osiagnac artysta),ale takich uczuc doswiadczyc mozemy rowniez, patrzac na inne obrazy. Nie tylko ten potrafi wzbudzic w czlowieku takie odczucia ;D W koncu sztuka po to jest, ne?
Nie czytalam wsyztskiego (doszlam do 4 strony), ale widze, ze nie tylko ja postanowilam zoribc sobie z tego tapete na pulpit (odrazu jak przeczytalam hisotorie obrazu to o tym pomyslalam, a potem kiedy zobaczylam ten wywiad i ostrzezenie zeby nie robic z tego tapet na pulpit no to troche mi szczeka opadla.. ;p ).
Zainteresowalam sie rowniez 'Placzacym chlopcem' tak wiec te dwa obrazy beda u mnie goscic od teraz na pulpicie ;] Zobaczymy co bedzie, jak narazie porpostu podobaja mi sie one;p

btw. Jakby ktos chcial ~> http://img96.imagesh...dzonetapmn6.jpg ;p
  • 0

Tommy.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To tak dziala jesli sie przeczyta artykul. Jakby tam pisalo ze kto popatrzy na ten obraz to chwyta sie za lewe ucho i skacze na prawej nodze to duzo ludiz by tak zaczelo robic ;-)
  • 0

~Blood.
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

^ dokladnie [;

Zawiadamiam iz zyje, moja rodzina rowniez, dom nie splonal, komputer caly, tapeta jak byla tak jest, nic nie wychodzilo do mnie w nocy, spalam az za dobrze, koszmarow nie mialam, a wrecz przeciwnie ;]
  • 0

koszalin123.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Bo to może tylko działanie orginalnego obrazu :mrgreen: . Reprodukcje nie powodują takich stanów.
  • 0

Szefo.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Reprodukcje

właściwie komputerowe wersje ;)

nie wiem czy prawdziwy obraz ma wpływ ale przeczytałem artykuł, wcześniej oglądałem obraz, później też, i jakoś żyje :D
nic się nie zdarzyło

a obraz ciekawy ale mysle że nie paranormalny, chociaż nie wiem jakby wpłynęła na mnie oryginalna wersja ale myśle że tak samo jak komputerowy obraz :)
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja się wysilałem,oglądałem,wpatrywalem się w twarze na obrazie,na tło i nic...
  • 0

Farmer1989.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Oglądałem obrazek ukradkiem i co??...Całą noc miałem przejebane koszmary że walcze z zombi urywałem im głowe było ich tysiace sama krew,urywające sie głowy,duchy eh...coś w tym jest;)
  • 0

Łukasz 2.7.8.9..
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przeczytałem dużo na tej stronie o tym obrazie ale postanowiłem sprawdzić tego malarza! Kiedy wlazłem na jedną z angielskich stron zobaczyłem zbliżenia tego obrazu takie same jak na tej stronie. Ale jednego na tej stronie nie było!! Postanowiłem porównać obraz oryginalny z tym którego nie było na tej stronie. Okazało się że obraz którego nie było na tej stronie ma pewne szczegóły których nie ma na oryginale! Pod spodem podam link do tego obrazu którego tu nie ma ale chciałem również prosić aby ktoś go zmodyfikował ponieważ te minimalne zmiany mogą być spowodawne złą jakością tego zdjęcia! Zauważyłem że na oryginale chłopiec ma ponurą i "złą" twarz natomiast na tym którego tutaj nie ma chłopiec wygląda na uśmiechniętego!!!! Także ręce które widać na oryginale w jednym ze fragmentów obrazu którego tu nie ma nie ma ich! Wydaje się że są zamazane! Również chłopiec na tym właśnie obrazie którego na tej stronie nie ma wygląda tak jakby chciał wyjść z tego obrazu lub już wrócił uśmiechnięty! BARDZO PROSZĘ ABY KTOŚ OBROBIŁ TO ZDJĘCIE TAK ABY BYŁO W JAK NAJLEPSZEJ JAKOŚCI!! CZEKAM NA JAK NAJSZYBSZĄ ODPOWIEDŹ! POZDRAWIAM!!! :-/ :-/ :-/

http://www.castleofs....com/hp2lrg.jpg
  • 0

Cyrulik.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie jest zaden uśmiech, tylko gorsza jakość powoduje efekt jakby rozmycia i zaciemnienia jednocześnie. To jest taka sama posępna, pozbawiona uczuć twarz, jak na każdej poprzedniej wersji czy tez reprodukcji.
  • 0

Kasalagupagu.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wczoraj długo gapiłam sie na ten obraz ,żeby sprawdzić co sie stanie. Jak się na niego patrzyłam trochce bolał mnie brzuch ale niesądze ,żeby to była wina obrazu bo dopiero co zeżarłam prawie pół litra lodów i to chyba było przyczyną :mrgreen: .Pozatym nie mogłam zasnąć ale jak już zasnęłam to spało mi sie tak dobrze!I miałam LD :wow:
He he.Nie wiem czy to sprawa obrazu ale wiedziałam ,że to sen.Wsiadłam do jakiegoś sportowego auta i rozjeżdzałam ludzi :-D :> :P :mrgreen: :crazy: .Potem błam Robin Hoodem.Potem poszłam do sklepu i nakupowałam słodyczy :mrgreen: .Nie wiem czy to była zasługa obrazu ale fajne było :)
  • 0

QLIG.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

He he.Nie wiem czy to sprawa obrazu ale wiedziałam ,że to sen.Wsiadłam do jakiegoś sportowego auta i rozjeżdzałam ludzi      .Potem błam Robin Hoodem.Potem poszłam do sklepu i nakupowałam słodyczy  .Nie wiem czy to była zasługa obrazu ale fajne było

LOL,koszmary jak w mordę :mrgreen: Aż można było ze strachu pewnie się obudzić :lol :
Obraz jak obraz,bez opisu nikt by nie wpadł na to co ma "przekazywać"
  • 0

=BamBino=.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie miałam zawrotów głowy, bólu brzucha ani nic podobnego. Ale w obrazie jest to "coś". Właśnie to sprawia, że patrząc na obraz czuję lekki strach. Najpierw nie czytałam co oznacza obraz tylko obejrzałam zdjęcie. Od razu wbiło mnie w fotel.

Powiem jeszcze, że obraz oglądam, jak tylko jestem na forum. Coś mnie do niego przyciąga. Po prostu muszę go zobaczyć :smile:
  • 0

Anunnaki.
  • Tematów: 10
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

ten obraz jest niebezpieczny,wczoraj na niego patrzyłem tylko minute i przed snem ukazała mi sie postac tego chłopca, potem widziałem orbsy,dzisiaj widzialem podobne rzeczy choc nie patrzylem na obraz (na forum) przed chwila popatrzylem i mysle tak ze w tym cos byc musi, zaszkodzić nie zaszkodzi ale mmoze przyprawić o troche strachu, szczególnie jak samoistnie w szafce robia sie dziury, równiesz dziury w ścianie, samootwierające sie drzwi balkoni mimo iz jest zamknięty na dwie zasuwki . mam to z swojego doświaczenia, ten obraz nie jest bezpieczny i lepiej aby ktoś umiescil go w linku niz wkleil na forum bo ktos niepotrzebnie sobie obejrzy i potem narobi sobie kłopotów..
  • 0

=BamBino=.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Przykro mi, ale już go raz widziałeś więc nic Ci nie pomoże :devil: .
Ale z tym linkiem to racja. Jeśli ktoś go nie chce oglądać to co ma zrobić? I tak w każdym temacie powinno być... ;-)
  • 0

Macha.

Ciekawski

• Tematów: 76
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja już chyba kilka razy patrzyłem na ten obraz, na dodatek patrzyłem chłopcu prosto w oczy. Nie sądzę, że to wina tego obrazu, że tobie się stało coś paranormalnego. Po prostu strach zrobił swoje.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych