Skocz do zawartości

Zdjęcie

The Hands Resist Him - Przeklęte malowidło

• Zamknięty Temat jest zamknięty
298 odpowiedzi w tym temacie

Raziel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

inga, Dzieki bardzo
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

ee tam to działenie sugestii. normalnie ten obraz zobaczyłem dopiero jak przeczytałem text to sie zdygałem ale tak własnie działa sugestia.wg. nic w tym obrazie nie ma szczególnego.
  • 0

Raziel.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

nic w tym obrazie nie ma szczególnego.

pozory myla!!! obraz sam w sobie niejest wcale taki straszny ale jak wyjasnisz te wszystkie przypadki zwiazane z tym obrazem jakim cudem z pozarów cało wychodziły tylko obrazy
  • 0

Wujek Fu.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja pokazałem ten obraz mojemu kotu i zaczął niespodziewanie syczeć. Kiedy zmieniłem strone -przestał . :mrgreen:
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wujek Fu, jasne...mój kot tam niczego nie wybadał, tylko ziewnął bo go ze snu wyciągnałem :D
  • 0

Patrolsowy Pan.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ten obraz jest tak samo nawiedzony jak fosforyzująca figurka maryi po całym dniu zapalonego światła ^^ . Ostatnio budząc się o drugiej w nocy mało co nie krzyknąłem widząc świetlistą postać małej dziewczynki xD . To wyobraźnia i tyle. Takie moje zdanie ^.^ .
  • 0

Wolfenstein211.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Temat cały czas "na fali" :P . Patrzę dzis na niego juz drugi dzień, nie widzę nic
niezwykłego... prócz dwóch rzeczy:
[list]
[*] Jak spjrzałem na obraz za pierwszym razem złapał mnie sliny skurcz :P
[*] Niedobrze mi, coraz gorzej za każdym spjrzeniem w oczy chlopca :-|
[list]
Więc własciwie nie jest taki zwykły...

Autor już chyba zapomniał o swoim temacie...Albo swojego hasla :P .
  • 0

Gagatek.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Nie wiem czemu ale mam wstręt do takich lalek jak na tym zdjęciu, przerażaja mnie nie wiem czemu, ale akurat ta nie...to chyba zbiorowa histeria ;)
  • 0

mojo.
  • Tematów: 22
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Obraz przyprawia o dreszcze. Moze nie jest dziwny ale jego kompozycja i kolor wtaczaja nas w takie dziwne ''cos'' Dlaczego ogladajac ten obraz czujemy sie dziwnie.....warto zadac to pytanie gdyz zanim obejrzelismy ten obraz przeczytalismy o nim....dowiedzielismy sie ze jest on przeklety...ze jest w nim cos dziwnego.....moze dlatego ogladajac go teraz czujemy sie dziwnie......bo wiemy ze jest przeklety. A gdyby tak ktos z was nie wiedzial o tym ze jest przeklety......i spojrzal na niego..... ;-)
  • 0

Fox Mulder.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja jeszcze nie obejrzałem obrazu. Czytam wasze opinie i nie mogę się zdobyć na to, żeby go obejrzeć. Szczególnie że zaraz idę spać :P Powiedzcie, warto spojrzeć na ten obraz? Co on przedstawia?
  • 0

jachu.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moim zdaniem obraz faktycznie ma w sobie coś tajemniczego, ale jestem zdania, że jest to wyłącznie zamysł jego twórcy. Klimat dzieła ma trafiać do widza i w jakiś sposób do niego przemawiać. Jeżeli wywołuje emocje, świadczy to tylko o tym, że praca autora nie poszła na marne, zapada w pamięć i daje powód do dłuższego zatrzymania się przed nim (bo co to za obraz, na który popatrzymy chwilę, a za moment zapomnimy o nim i jego twórcy). Przedstawiona na pierwszej stronie wątku interpretacja obrazu jest ciekawa i ciężko się z nią nie zgodzić. Mnogość pozornie niepasujących do siebie elementów (lalka trzymająca w dłoniach "coś z kablami", dziecięce ręce za oknem w środku nocy) sprawiają, że człowiek oglądający go nabiera przekonania o jego "dziwaczności" i niesamowitości, krótko mówiąc "łapie wczyta". Cienka szyba jako granica między jawą, a snem ma za zadanie spotęgować to przeświadczenie. Co do postaci chłopca, nie widzę w niej niczego dziwnego, choć minę ma dość poważną (może tu chodzić, jak już ktoś napisał, o przedstawienie dojrzałości artysty w młodym wieku, chociaż tak pół żartem, pół serio to wygląda on jak Dolph Lundgren za młodu :P ). Lalka natomiast momentalnie skojarzyła mi się z anime "Ghost in the shell". Jeżeli chodzi o zło emanujące z obrazu i rzekomą klątwę, w moim mniemaniu jest to czysta autosugestia.
  • 0

Di.Joke.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mnie najbardziej w opisie przeraziło że ojciec zarejestrował na kamerze jak chłopiec wychodzi z obrazu to musiało być niesamowite :wow: , nie przyglądałem się temu obrazowi dokładnie bo chce jeszcze tej nocy zasnąć ;) :mad:
  • 0

Kurasza.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja jakos za bardzo w to nie wierze.... :roll:
  • 0

Di.Joke.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ale jak sądzę na tobie robi także wrażenie czy nie Kurasza ??? Może zróbmy eksperyment wydrukuj sobie ten obraz i powieś w pokoju zobaczymy czy bedziesz miał jakiś traumatyczne przerzycia związane z obrazem ..... ( oczywiście wydrukowany nie pełno wymiarowy ale zawsze ta sama zawartość :) ) to jak ?? :surprised:
  • 0

vcore.
  • Tematów: 26
  • Artykułów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Di.Joke w taki przypadku to by wynikało wlasnie ze strachu i z tego co widomo o tym obrazie :) ja mialem ten obraz sporo czasu przed oczami czytajac ksiazke - niewidzialem co toz a obraz ale fakt ze mnie zaciekawił u babci w wakacje co noc czytałem tą sama ksiazke "tajemnice umysłu" i widzialem ten obraz :) ale jakos nic sie nie działo
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych