Napisano 13.07.2009 - 23:03
Napisano 14.07.2009 - 16:42
Napisano 14.07.2009 - 18:01
Napisano 14.07.2009 - 18:25
Napisano 15.07.2009 - 11:23
Napisano 15.07.2009 - 11:35
Napisano 17.07.2009 - 07:54
A jeśli ludzie chcą być manipulowani, okłamywani i oszukiwani przez NWO, rządy państwowe, przywódców światowych, pseudo-wizjonerów, wróżki i innych? A jeśli ludziom to nie przeszkadza?
Nie. Chodzi o niesłabnącą gotowość do przypuszczenia, że możesz się mylić.
ON prowadzi do wypaczeń, grzechu i przestępstw. Powszechnie wiadomo, że godzi on w podstawowe prawa człowieka, dziecka i zwierząt. Wszystko kręci się wokół seksu (wystarczy obejrzeć Testosteron), pieniądz i polityka zostały stworzone byśmy mogli łatwiej kopulować.
Osoba, która musi skończyć studia by wziąć się za ogarnianie własnej okolicy nie jest dobrym przywódcą.
Z resztą, co ty zamierzasz? Wedle czego będziesz ten świat zmieniał? Kto będzie decydował z czym walczyć, a co wspierać?
Bezsens.
Nawet do wynajęcia sali jest potrzebna kasiora
Ja też trzymam za niego kciuki, moze mu się uda
Napisano 17.07.2009 - 08:41
Napisano 17.07.2009 - 10:01
Dobra, czyli najpierw twierdzisz, że chętnie byś mi wszystko "wyjaśnił" (<ironia>oświeć mnie, o wielka, wszechwiedząca istoto, która poznała prawdę na temat NWO!</ironia>), ale kiedy dołączam się do debaty - wycofujesz się z niej.(...)
Tekeeus zaciemniasz wg mnie cała ideę projektu, bo mało wiesz i mało rozumiesz. Pisałem Ci byś nie wrzucał tu swoich masywnych wypowiedzi, bo tylko zaśmiecasz ten temat, który jest o projekcie przebudzenia Polski, a nie jest dyskusją o NWO. Pisałem Ci, że jak chcesz dyskutować to załóż nowy temat i wyślij mi do niego linka. Nie będę tu dyskutował o rzeczach spoza tematu = projekt przebudzenia. Widzę, że masz dużo pytań, więc jeśli chcesz przeklej je, wypisz w innym temacie i jak wrócę to postaram się poświęcić te kilka godzin by specjalnie Tobie wyjaśnić Twoje wątpliwości.
(...)
A jeśli ty chcesz być "wolny", a wierząc w NWO tak naprawdę dajesz się ciągnąć za nos przez osoby z "prawdziwego" spisku, które wymnyśliły NWO tylko po to, aby było na czym skoncentrować uwagę łowców spisków? A jeśli NWO tak naprawdę działa dla dobra ludzkości?(...)
A jeśli ludzie chcą być wolni, ale nie wiedzą o tym, że są niewoleni i tłamszeni, a ta wiedza i pokrewne (np. o sensie życia) wniosłyby dużo dobrego do ich żyć i by ich wyzwoliły z ucisku?
Testy na analityczne myślenie sprawdzają zdolność do rozwiązywania testów na analityczne myślenie - nic więcej. W praktyce słabo u ciebie z takim myśleniem - nadal nie masz konkretnego planu, ani nawet bardziej konkretnych założeń. Do tego sam poparłeś tekst od swojego "zwolennika", w którym nie było dowodów i który wyglądał nie na teorię spiskową, a chaotyczne brednie paranoika (z czym w pewnym stopniu zgadzają się także niektórzy inni forumowicze).(...)
Mądre słowazgadzam się z tym. Na pewno nie będę ludziom przekazywał info o pustej Ziemi (Hollow Earth) i innych, które mnie nie przekonują. Jestem kumatym gościem i potrafię myśleć analitycznie (mam na to testy
). Na początek warto będzie się dzielić rzeczami w 100% pewnymi, a potem kolejnymi - przypuszczeniami itp.
Cóż, listów do MTV na temat tego, aby zmniejszyć ilość golizny etc. zapewne były tysiące. Nic w tej sprawie nie zdziałasz - MTV to telewizja, i daje ona widzom to, co chcą oglądać. Chcesz, żeby nie było tyle kopulacji w TV? W takim razie zapraszam do genetyki - pomęcz się przez kilka dekad nad badaniami, a później zacznij modyfikować geny następnych pokoleń homo sapiens sapiens tak, aby miały mniejszy popęd. P(...)
Co do seksu to jest to świetna sprawa, jeśli nie jest traktowany przedmiotowo (głównie przez facetów). Daje dużo radości i przyjemności, superAle już epatowanie seksem wszędzie w mediach, na bilbordach itp. to już jest normalnie przegięcie. Wmawia się młodym ludziom, że by być szczęśliwymi to muszą często dużo i z wieloma... Kult seksu, zamiast kultu miłości do drugiego człowieka. Seks nie powinien być celem w samym sobie, a środkiem. Kultura masowa (specjalnie wg mnie, w ramach demoralizowania ludzkości) bardzo przegina z tym wszystkim, w co drugim teledysku na MTV biegają na wpół rozebrane babki.
Ktoś spyta "co w tym złego?". Inny zarzuci mi, że jestem jakimś konserwatywnym katolikiem.
A ja po prostu widzę jak gubią się prawdziwe wartości, uczuciowość, duchowość, przy takim zwierzęcym traktowaniu seksu i to wg mnie nie prowadzi do niczego dobrego, tylko do traum "pourazowych".
I w sumie nadal nie wiem, jak to jest - w końcu nie muszę wierzyć w którekolwiek z twoich słów.* Stwierdzenie "sam siebie oświecić" sugeruje skrajną arogancję. Najpierw twierdzisz, że dopuszczasz do siebie możliwość, że możesz się mylić, a później piszesz, że jesteś "oświecony". Hipokryzja w naprawdę dużym stężeniu.(...)
Mylisz się tu Quidam. Bo nie wiesz jak było i jest. Dokładniej to studia skończyłem tylko przez naciski rodziny, by się nie martwili i nie dramatyzowali. Poza tym, że od roku dopiero jestem w tych tematach i musiałem najpierw sam siebie oświecić, poświęcając na to setki godzin, zanim postanowię innych oświecać. W sumie to jakbym poświęcił kolejne parę lat na studiowanie tych tematów to wiedziałbym więcej i lepiej, ale czas nagli, a wg mnie na niektóre tematy wiem już wystarczająco dużo. Wiele wskazuje na to, że od jesieni 2009 będzie gorąco.
Twój plan zmiany świata polega zapewne na tym, że nie masz planu, konkretów, nic... Tylko puste hasła (które zapewne mają na celu przyciągnięcie "zwolenników" - swoją drogą, ciekawe jakie to osoby, skoro decydują się do ciebie dołączyć pomimo krytyki i tego, że nie powiedziałeś nic konkretnego).(...)
Pytać i nie uzyskując odpowiedzi, kwitować "bezsens"...
Bezsens.
Pisałeś o tym, że chciałeś organizować takie "debaty" w całej Polsce. Anyway, jeśli jakimś cudem uda ci się zorganizować jakiś pokaz/debatę w jakiejś tam sali - życzę ci z całego serca, aby frekwencja była jak najniższa. Im mniej osób da się na to złapać, tym lepiej, bo wydaje mi się, że to, co robisz, będzie fabryką aroganckich, zapatrzonych w siebie (tylko JA znam prawdę i jestem OŚWIECONY!!111oneoneone) zwolenników teorii spiskowych, którzy każdego, kto się z nimi nie zgadza, podejrzewają o przynależność do CIA/Mossadu/czegoś takiego.(...)
Chyba, że jest się przewodniczącym koła naukowego na uczelni, która ma sporo wolnych sal w godzinach późno-popołudniowych(jak ja) albo ma się różne inne układy, lub po prostu potrafi się zagadać w domu kultury, czy innej świetlicy. Nie będę raczej kontynuował studiów, bo szkoda mi na to czasu, ale moja dziewczyna pewnie zacznie doktorat, więc dostęp do sal uczelnianych dalej będę miał
For free
Możesz w jakiś sposób zagwarantować, że te newsy nie będą fałszowane i, na przykład, pisane tylko po to, aby zwiększyć twoją "wiarygodność" i przekonać kilka następnych osób?NEWSY
Kto się miał zgłosić to się chyba zgłosił już. Wróciłem z biwaku. Rozpoczniemy zatem "zabawę"Co jakiś czas pewnie jakiś newsik tu dorzucę lub odpowiem na wypowiedzi.
To odpowiedz na moje pytanie inaczej niż ja to zrobiłem, czekamy wszyscy w napięciu.
Napisano 17.07.2009 - 11:40
Napisano 17.07.2009 - 12:37
Z resztą, co ty zamierzasz? Wedle czego będziesz ten świat zmieniał? Kto będzie decydował z czym walczyć, a co wspierać?
A co chcę robić? Debaty, prelekcje i pokazy filmów z tematyk paranormalnych, uświadamiających, pokazujące alternatywne sposoby myślenia niż te z mass mediów, by docierać z informacjami, jakich ludziom brakuje, do jak największej liczby osób. Od wsi po miasta, gdzie tylko się da. I do tego potrzeba mi pomocy osób z całej Polski.
No i oczywiście chcę zaznaczyć, bo już dwie osoby o to pytały, że nikt w projekcie nie będzie robił niczego, czego nie będzie chciał robić. Jak ktoś nie wierzy w ufo/reinkarnacje/Atlantyde/cokolwiek innego, to absolutnie nie będzie potrzeby by przedstawiał ludziom coś czego nie czuje. Więc luznic na siłę. Potrzeba Waszej pomocy w OBUDZENIU Polski
. Nie mam zamiaru nikogo indoktrynować, a jedynie pokazywać alternatywne punkty widzenia i dzielić się wartościowymi informacjami/filmami itp.
Dobra, czyli najpierw twierdzisz, że chętnie byś mi wszystko "wyjaśnił" (<ironia>oświeć mnie, o wielka, wszechwiedząca istoto, która poznała prawdę na temat NWO!</ironia>), ale kiedy dołączam się do debaty - wycofujesz się z niej.
Ja sam się pytam autora tego tematu o pierwszy krok w działaniu, o jakąś podstawę w tym planie i nie chce odpowiedzieć, bo sam nie wie chyba
Ale jezeli masz zamiar jeździć po Polsce, ot musisz mieć kasiorę
Napisano 17.07.2009 - 12:46
Napisano 17.07.2009 - 13:04
Konkretne pytanie powinno sie równać konkretnej, złożonej odpowiedzi. Pokazując ludziom filmy nic nie zdziałasz, mówiąc o spiskach których istnienia nie udowodniono - tylko się ośmieszysz.
Napisano 17.07.2009 - 13:07
Napisano 17.07.2009 - 14:03
0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych