Skocz do zawartości

Zdjęcie

OBUDŹMY Polskę!!

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
145 odpowiedzi w tym temacie

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)

A co chcę robić? Debaty, prelekcje i pokazy filmów z tematyk paranormalnych, uświadamiających, pokazujące alternatywne sposoby myślenia niż te z mass mediów, by docierać z informacjami, jakich ludziom brakuje, do jak największej liczby osób. Od wsi po miasta, gdzie tylko się da. I do tego potrzeba mi pomocy osób z całej Polski.

No i oczywiście chcę zaznaczyć, bo już dwie osoby o to pytały, że nikt w projekcie nie będzie robił niczego, czego nie będzie chciał robić. Jak ktoś nie wierzy w ufo/reinkarnacje/Atlantyde/cokolwiek innego, to absolutnie nie będzie potrzeby by przedstawiał ludziom coś czego nie czuje. Więc luz :) nic na siłę. Potrzeba Waszej pomocy w OBUDZENIU Polski :). Nie mam zamiaru nikogo indoktrynować, a jedynie pokazywać alternatywne punkty widzenia i dzielić się wartościowymi informacjami/filmami itp.

To nie plan. To parę mało znaczących haseł. To tak, jakbyś chciał założyć firmę tworzącą procesory, a w planie miał "będziemy mieli bardzo dużo klientów, będziemy mieli bardzo wydajne i tanie procesory, które do tego będą o wiele nowocześniejsze niż te od AMD czy Intela". Żaden inwestor nie kupiłby takiej gadki. Czyli po raz kolejny (powtarzane aż do znudzenia w tym temacie) - brak konkretów.

Też tak jak pisałem, nie chcę swoimi rękami zmieniać świata, tylko wpływać na system wartości ludzi, by w większym stopniu przykładali wagę do rodziny, zdrowia, przyjaźni, miłości, wiedzy, duchowości. A w mniejszym do dóbr konsumpcyjnych, przedmiotowego seksu, karierowiczostwa, pieniędzy, egoizmu itp. Poprzez pokazanie im alternatywy, podanie argumentów. Oczywiście nie wszyscy ludzie kierują się takimi wartościami, lecz wielu tak.

Tak, i zrobisz to, organizując debaty... Naprawdę, było już tyle filmów, artykułów, debat i tak dalej organizowanych przez jakieś grupy katolickie etc., w których mówi się o "wartości rodziny, przyjaźni" i tak dalej, że jedna osoba (ty) nie zrobi wielkiej różnicy.

Kto będzie decydował? Ludzie sami. Zakładając, że ludzie mają system wartości ABC, ja im przekażę, że wg mnie wartościowe jest np. CDE. Oni sami ocenią i pomyślą

Jak mają sami pomyśleć i ocenić, skoro twój program od razu zakłada, że to ty masz rację i nikt inny? W końcu nazywasz siebie "oświeconym" i tak dalej.

czy chcą zmienić swój na CDE, albo ACE czy też BCD. To już oni już decydują, ja tylko docieram do nich z przekazem, czasem dotyczącym kwestii paranormalnych/spiskowych itp. By by np. ludzi uświadomić o tym czym jest Kodeks Żywnościowy - Codex Alimentarius. Myślę, że to ważne by wiedzieli co Illuminaci dla nich szykują w tym zakresie :)

Zakreślony na czerwono fragmentpokazuje, że masz słabe pojęcie o NWO albo mylisz ze sobą kilka teorii spiskowych (a sam chcesz na ten temat prowadzić wykłady...). W jednym z tematów (konkretniej Tym) wspominasz o "spisku żydo-masońskim", a teraz piszesz i Illuminati. Teoria o Żydo-Masońskim NWO i NWO Illuminatów to dwie różne teorie.

(...)
Pisałem ci tu parę razy, że dopóki będziesz do mnie mówił językiem prześmiewczym i pozbawionym szacunku, póty nie będę się wdawał z Tobą w dyskuję.

Obraziłem cię? Zgłoś mój post moderatorowi i po krzyku. Nie widzę nic obraźliwego w ironii, szczególnie w sytuacji, kiedy sam nazywasz siebie oświeconym i twierdzisz, że masz monopol na prawdę.

Jak na ulicy ktoś zaczyna mówić, rzucając przekleństwami, to też nie mam przyjemności go słuchać, na takiej samej zasadzie, co Ciebie tutaj.

Skoro moje wypowiedzi prezentują poziom "gimnazjalny" (obrażanie i nic więcej), to możesz zgłosić moderatorowi spam.

Poza tym - nie wdajesz się ze mną w dyskusję, bo cię "obrażam". Pragnąłbym zauważyć, że nie wdajesz się w dyskusję także z innymi osobami, które krytykują to, co chcesz zrobić, a nawet jeśli odpowiadasz, to tylko wybiórczo. Jak dla mnie to wygląda po prostu tak, jakbyś nie był w stanie odpowiedzieć na krytykę bo, na przykład, sam nie wiesz, co chcesz zrobić.

Nazwałem cię populistą, bo do definicji populisty pasujesz. Rzucasz pustymi hasłami, które mają się innym spodobać, nie masz konkretnego planu, a do tego wierzysz i popierasz wszystko, co usłyszysz na temat NWO (dowód znajduje się w poście oznaczonym numerem 42 na trzeciej stronie tego tematu), nawet jeśli nie ma to większego sensu.

Po drugie też proponowałem Ci byś założył nowy temat, a nie zaśmiecał mojego, swoimi atakującymi, długimi i niesmacznymi postami.

Szkoda, że inni użytkownicy nie narzekają na moje "atakujące, długie i niesmaczne" posty. Skoro traktujesz krytykę jako atak - proszę bardzo, w końcu interpretacja to rzecz subiektywna.

Co do tej "propozycji" - zastanawia mnie, dlaczego podczas cytowania mojego posta wyciąłeś fragment, w którym wspomniałem, że chcę brać udział w debacie o NWO. Jak widać chcę dyskutować o NWO w innym temacie, ale nagle się z tej debaty wycofałeś.

Jakbyś naprawdę miał chęć dyskutować i poznać moją Prawdę,

...to bym się zgłosił do debaty? xP I dlaczego swoją "prawdę" piszesz z dużej - uważasz ją za lepszą?

to byś dawno to zrobił :] taka prawda. Wolisz opluwać. Ja nie dam się ściągnąć na Twój poziom dyskusji, nie mam zamiaru nikogo opluwać, jak Ty. :) Powodzenia życzę :)

Tak jak napisałem wyżej - czujesz, ze cię opluwam i prowadzę dyskusję na niskim poziomie? Zgłoś moje posty moderatorowi.

(...)Szczegóły pozostaną dla osób z projektu. Jak kluby sportowe dzielą się z kibicami informacjami o planowanych działaniach to też nie wypisują tam dziesiątek stron planów i ustaleń, prawda?

Cóż, tyle tylko, że tutaj każda potencjalna osoba nie jest kibicem, a kandydatem na członka tego klubu. To tak, jakbyś chciał zachęcić piłkarza do przyłączenia się do twojego klubu, mówiąc, że twój klub jest najlepszy (chociaż dopiero powstał), wygra jakieś tam mistrzostwa i w ogóle. Ale szczegóły (na przykład dlaczego uważasz, że jest najlepszy albo na jakiej podstawie sądzisz, że może wygrać mistrzostwa) pozna dopiero wtedy, kiedy już dołączy.

Są informacje ogólne do wszystkich i szczegółowe wewnętrzne, tak samo robią firmy, rządy itd. To chyba jest zrozumiałe.

Patrz metafora powyżej.

A co do mojego utrzymania to się nie martw :) poradzę sobie, mam dwie ręce i kumaty jestem, utrzymam się bez problemu, a że pożądania materialne mam na niskim poziomie, to nie trzeba mi nie wiadomo jakich dochodów :]

Nie? A wynajęcie sal, zorganizowanie różnego rodzaju rzeczy pokroju projektorów (bo skoro jest jakiś wykład, to wypadałoby przedstawić jakieś zdjęcia czy filmy "popierające" NWO, twoje "wartości" i tak dalej), a nawet transport (w końcu bilety na pociąg/autobus/samolot i benzyna kosztują) i tym podobne?

wolę poświęcać się ważniejszym rzeczom w życiu. Zresztą robiąc cokolwiek, ale z pasją i naprawdę się przykładając, kasa wcześniej czy później przyjdzie, bez względu na branżę.

W postaci...? Może masz na myśli jakieś dotacje składane przez te wszystkie niezależne, wolne osoby nie potrzebujące żadnego lidera? xP

(...)
Napisz mi zatem konkretnie czego nie zrozumiałeś, albo co wg Ciebie jest zbyt mało wyjaśnione. Lubisz konkrety, spoko, to dobra cecha :)

Na początek napisz, czym miałyby się te twoje debaty/spotkania/ różnić od tysięcy innych debat. Skąd weźmiesz pieniądze na finansowanie? Dlaczego uważasz, że jeśli będziesz chodził i mówił, że NWO istnieje (i jest ZUE), reinkarnacja to "Prawda" i tak dalej, to gatunek ludzki stanie się lepszy? Dlaczego uważasz, że jesteś inny od tysięcy innych "zbawców", którzy próbowali zmienić rodzaj ludzki, a nawet mieli coś, czego ty nie masz - czyli plan etc.?

Ta mantra typu "nic nie zmienisz" jest tak samo beznadziejna, jak bardzo beznadziejnie pozbawiona jakiejkolwiek wiary w ludzi.
Powiem Ci tak... Jeśli wychodzisz z założenia, że nic nie zmienisz, to masz rację, bo nic nie zmienisz :]
Ale jeśli wychodzisz z założenia, że coś zmienisz, to masz szanse to zrobić.
:)
Nie pewność, ale przynajmniej szansę. Może 0,01% a może 98%, różnie to bywa. Z Twoim założeniem szanse wynoszą 0%.

Jeśli będziesz próbował coś zmienić, to jest całkiem spora szansa, że coś zmienisz. Na gorsze. Pierwszy przykład z brzegu - jezus Krystek (niepoprawny, naiwny idealista), który nauczał o tym, że ludzie powinni się przestać zabijać i tak dalej. Wszyscy mu wierzyli, tyle tylko, że tysiąc lat po jego śmierci ludzie się wyrzynali w jego imieniu.

W moim odczuciu gatunek ludzki stacza się dostatecznie szybko - nie ma sensu w podejmowaniu działań, które niby mają na celu spowolnienie tego upadku (co według mnie jest niemożliwe), a mogą zakończyć się tym, że tylko ten upadek przyspieszą (na przykład okaże się, że zdecydowana większość ludzi wierzy w NWO nie dlatego, że widziała dowody, ale dlatego, aby być "modna").

Czyli wszystko czego istnienia nie udowodniono, nie istnieje? To pewnie jakbyś się urodził w średniowieczu to też byś twierdził, że prąd, plazma, fale radiowe, komórki ciała i atomy, nie istnieją. To powinni wszystkich wynalazców i naukowców pozamykać w więzieniach za herezje idąc Twoim tokiem myślenia. Zastanów się... :)

Błędna logika. Jeśli ktoś podejrzewa, że coś istnieje, to znaczy, że już ma jakieś dowody. W fizyce mogą to być chociażby obliczenia, wnioski wysunięte z obserwacji i tak dalej. Gdyby dalej iść logiką w rodzaju "to, że czegoś nie udowodniono, nie znaczy, że nie istnieje", to...
Nie udowodniono, że pod moim domem (dokładnie pół metra pod piwnicą) mieszka pół miliarda słoni, które odprawiają tajemnicze rytuały mające na celu ożywić Marcepanową Filiżankę Zagłady. Ale to nie znaczy, że te słonie nie istnieją, prawda?

Jeśli nie masz dowodów na coś, ale podejrzewasz, że to coś istnieje... Cóż, na takiej samej zasadzie działają religie (praktycznie wszystkie - islam, judaizm, chrześcijaństwo, hinduizm, mitologia grecka i reszta) i parę innych rzeczy. W miejscu "innych rzeczy" chciałem dopisać paranoję, schizofrenię i bajkopisarstwo, ale zapewne potraktowałbyś to jako agresywny, zUy atak na twoją osobę (bo, jak wiadomo, krytyka = atak).
  • 0

Bobek.
  • Tematów: 30
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Widzisz Serosłavie, ludzie w dzisiejszym świecie myślą nie głową, ale portfelem.
Tu masz rację, że kto ma lepszą komóre jest kimś.
Faktycznie duchowość zanikła... w człowieku widzi się samochód, komórke, ilość zer na koncie, wystrój mieszkania itp.
Lecz głos 10 ludzi nic nie zdziała, te wartości są wpajane na codzień gdy oglądamy tv, czytamy newsy w iternecie...
Ilu jest ludzi, którzy wykorzystują internet do samorozwoju ? z tego co wiem, najwięcej ludzi przesiaduje na naszej klasie, fotce, pudelku itp.

Oni nie chcą zmian, im takie życie pasuje, mają ultimatum, mogą zrobić coś ambitniejszego niż ciągle gonić za pieniędzmi, sławą...

Ja pochodze troszke z biedniejszej rodziny i wiem, że kiedy ktoś oceni moją osobe na podstawie kieszeni, odrazu odchodze z takiego towarzystwa i nie chcę mieć z nim nic wspólnego, bo opakowanie człowieka to jedno, a zawartość to drugie.
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

"Ja pochodze troszke z biedniejszej rodziny i wiem, że kiedy ktoś oceni moją osobe na podstawie kieszeni, odrazu odchodze z takiego towarzystwa i nie chcę mieć z nim nic wspólnego, bo opakowanie człowieka to jedno, a zawartość to drugie."

Mądre słowa :)

Teekus, ma rację Sevorlasie, dużo racji, jestem zainteresowany twoim pomysłem, jednakze chciałbym przed wstąpieniem do twego gronu poznać jakieś konkrety, na razie chciałbym być jakimś obserwatorem dobrej woli :) Potem gdyby mi się spodobało (idee i takie tam), to bym doszedł :)
  • 0

Seroslav.
  • Tematów: 17
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

jestem zainteresowany twoim pomysłem, jednakze chciałbym przed wstąpieniem do twego gronu poznać jakieś konkrety, na razie chciałbym być jakimś obserwatorem dobrej woli :)

Mam wrażenie, że takich osób jest dużo więcej. Zresztą zazwyczaj sporo więcej osób czyta niż pisze. Stąd zamiast nawoływać do rewolucji, chcę w końcu coś zrobić. Wróciłem do domu w środę o północy, wczoraj załatwiałem sprawy, dziś trochę pomogłem w remoncie i będę planował większe szczegóły i ustalał dziś :) Dużo łatwiej będzie zbierać kolejnego osoby, gdy będą efekty i ludzie będą widzieć o co chodzi, a nie tylko słyszeć :]

Więc bądźcie obserwatorami :) bardzo dobrze :)

Dopiero potem (jeśli stawał się masowy), podchwytywały to rzesze ludzi, które nie myślały tokiem "ojców założycieli", tylko przyjmowały "skórkę" światopoglądu, a dalej pozostawali tacy samy.

To jest największe ryzyko. Bo w mojej opinii, wiele ruchów z bardzo pozytywnym przekazem i wielkim potencjałem, zostało rzuconych na inne tory i to często świadomie. Służby USA np. infiltrowały i wpływały mocno na ruch hippisowski, na co są świadkowie i dowody. Jezus też wyganiał ludzi ze świątyń, był przeciwny ustanawianiu kapłanów, a te kanalie stworzyły całą strukturę w całej Europie, która zakłamywała i uciskała ludzi.

Szczerze mówiąc przez parę dni to spędzało mi sen z powiek, dopóki nie wymyśliłem rozwiązań, które wg mnie mogą temu zapobiegać. Niektóre na pewno zapożyczę z organizacji, które przez setki lat nie utraciły swoich idei, bo mają bardzo dobre na to sposoby, jedną taką kojarzę. Zresztą jak się przyjrzy samemu Kościołowi to mimo, że to maszynka do zniewalania ludzi, to i tam mają sposoby na utrzymanie głównego nurtu i zapobieganie schizmom, chodź i takie się tam wydarzały.

Ilu jest ludzi, którzy wykorzystują internet do samorozwoju ? z tego co wiem, najwięcej ludzi przesiaduje na naszej klasie, fotce, pudelku itp.

A jeśli pomyślisz o tym by stworzyć portal, który będzie o samorozwoju a będzie skupiał tyle ludzi co fotka, to nie motywuje Cię taki cel i marzenie? Bo mnie tak :)

To byłaby prawdziwa zmiana w skali kraju.

Tutaj parę osób pisało o tym, że ludzie są głupi, że im sie nie chce, że się nie nadają. A ja naprawdę wierzę w ludzi. Spotkałem wielu, którzy byli naprawdę prostymi ludźmi. Nie mieli wielu szkół skończonych. Ciężko pracowali na codzień. Ale mieli dużo większą etykę od tych wszystkich dorobkiewiczów. W ich prostocie była prawdziwa mądrość życiowa. Pamiętam przypadki, gdy byłem naprawdę zainspirowany tym, jak mądrze do życia podchodziły te osoby, naprawdę wielki respekt i szacun dla nich. Taki człowiek zarabiał np. 2/3 średniej krajowej, miał rodzinę na utrzymaniu, harował do tego po 10 godzin dziennie i najważniejsze dla niego było szczęście jego bliskich, a cieszył się po prostu z ich uśmiechu. Spotykałem też ludzi super wykształconych, którym się powiodło, zarabiają 2 czy 3 średnie krajowe, kasa, fura, luksusik i totalny egoizm, zapatrzenie w portfel i totalny brak idei w życiu oprócz tego.

Ja naprawdę wierzę i ufam w ludzi. Każdy tak naprawdę wolałby robić dobre rzeczy, pomagać innym. Gdy widzisz radość innych, czy to Cię nie rusza? Psychopatów chyba tylko, bo oni często nie odczuwają żadnych emocji.
  • 0

Bobek.
  • Tematów: 30
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciesze się, że jesteś tak zapalonym 'otwieraczem oczu' i podziwiam Cię za Twój zapał.
Lecz jest jedno ALE, ludzie pragną żyć w luksusie, z fajnym autkiem w garażu, z paroma szykującymi się imprezami w ciągu tygodnia, z dobrze płatną pracą itd.
Portal, który by był o tej tematyce to wcale nie jest zły pomysł, zapewne miał byś wielu zarejestrowanych użytkowników, lecz to tylko wielu, w porównaniu z ogromem ludzi z klapkami na oczach.

Największą ilość osób ludzi otwartych, chcących się rozwijać widziałem na Slot Art Festiwal, było około 500 ? 1000 ludzi.
Lecz to tylko 1000 ludzi w porównaniu z masą innych, którzy gonią za pieniędzmi i im to odpowiada, nie otworzysz im oczu, nie nakłonisz do niczego, ludzie otwarci na świat to garstka, reszta ma w dupie to, że w afryce co 3 sek. umiera człowiek, że amerykańscy marines strzelają sobie ot tak do muzułmaninów, że w wielu krajach łamane są prawa człowieka.

Ludzie chcą mieć takie życie, ludzie potrzebują klapek na oczach.
Nie chcą się rozwijać, oni chcą żyć, pracować, zarabiać, bawić się i w efekcie umrzeć.
To jest życie w XXI wieku.

Duchowość w dzisiejszych czasach to chodzenie w niedziele do kościółka, żeby sąsiedzi ławke obok widzieli jacy to my religijni.

Może coś zmienisz, mam nadzieje.
Podziwiam Cię i szanuje Twoje chęci bo lepiej działać, niż stać bezczynnie.

Powodzenia Serosłavie ! ;)
  • 0

Seroslav.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Lecz jest jedno ALE, ludzie pragną żyć w luksusie, z fajnym autkiem w garażu, z paroma szykującymi się imprezami w ciągu tygodnia, z dobrze płatną pracą itd.

Spoko :) rzeczy są dla ludzi, w tym i drogie samochody, luksusowe jachty i odjechane pięcio-gwiazdkowe hotele. Tylko o ile samochód nie jest ważniejszy od syna czy córki. Ja nie chce jak komuniści odbierać ludziom tego czego się dorobili. Niech mają i pomnażają, super! :) Chciałbym by po prostu to nie było na szczycie ich hierarchi wartości, bo wierzę, że wtedy świat będzie piękniejszy :)

Największą ilość osób ludzi otwartych, chcących się rozwijać widziałem na Slot Art Festiwal, było około 500 ? 1000 ludzi. Lecz to tylko 1000 ludzi w porównaniu z masą innych, którzy gonią za pieniędzmi i im to odpowiada, nie otworzysz im oczu, nie nakłonisz do niczego, ludzie otwarci na świat to garstka

Ja jak byłem teraz na wyjeździe to było tam około 2700 osób, które w sporej mierze byli "obudzeni", najwięcej było Polaków, ale też sporo Czechów i Rosjan, Węgrzy, Niemcy, Duńczycy i inni. Wiesz, też byłem kiedyś na Slocie, z 7 lat temu chyba i wtedy nie było tam takich pokazów filmów, jak teraz są. Wtedy tych osób nie było tam z 500 czy 1000, ale mniej. Tendencja jest rosnąca, a gdy się ją wesprze to zacznie szybciej wzrastać :)

Duchowość w dzisiejszych czasach to chodzenie w niedziele do kościółka, żeby sąsiedzi ławke obok widzieli jacy to my religijni.

Mhm, tak jest u większości. Sam jednak gdy się kręcę po środowiskach paranormalnych, alternatywnej medycyny, ufologów, wynalazców amatorów, buddystów itp itd, to tam bardzo dużo osób jest "obudzonych", spora większość. Jak wracałem w środę stopem, to wsiadłem do pary, która wiedziała bardzo dużo o istocie życia, reinkarnacji, nwo, przepowiedniach na najbliższe lata (w tym 2012), duchach, oobe, medytowaniu, uzdrawianiu itp itd. Sam się bardzo pozytywnie zdziwiłem. Bardzo pozytywnie :). To bardzo podbudowuje gdy przypadkowo spotykasz ludzi, którzy też "wiedzą" bo długo sami szukali prawdy w całym tym natłoku informacji. Wymieniasz z nimi swoje informacje, oni dodają do tego swoje, wzbogaca to wszystkich, podności świadomość.

Podziwiam Cię i szanuje Twoje chęci bo lepiej działać, niż stać bezczynnie.

Dzięki wielkie :) Póki co działałem na polu lokalnym, uświadamiałem znajomych. Trochę przydatnych opinii tutaj zebrałem i czas zakasać rękawy i zaczynać :)

W ramach promowania muzyki zaangażowanej ideowo, gorąco polecam utwór Joana Zimmer - I believe. Wsłuchajcie się w tekst :) świetny utwór, tekst, wokal, przekaz. To jest prawdziwa muzyka. Od zawsze muzyka miała przekaz. Teraz wiele utworów ma tylko beat i ten sam krótki tekst powtarzany non stop przez 3 minuty.

A tu ciekawy news podesłany, przez jednego z "obudzonych" użytkowników forum :) Dzięki! :)
Masoni
Masoni bardzo często są okultystami, satanistami, dewiantami i chorymi na głowę, pozbawionymi szczytnych wartości, zwyrodnialcami. Wystarczy więcej poczytać i posłuchać i prawda wychodzi na jaw. Im wyżej w ich hierarchii tym większe zwyrodnialstwo.

Edit: +.....
Najprościej uogólnić, wrzucić do jednego worka i obrazić osoby należące do lóż masońskich
7.6 Zabronione są wszelkie formy rasizmu, nietolerancji: tzn. wypowiedzi antynarodowe i szerzące nienawiść; wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób; wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych użytkowników forum.

• 0

Seroslav.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Edit: +.....
Najprościej uogólnić, wrzucić do jednego worka i obrazić osoby należące do lóż masońskich
7.6 Zabronione są wszelkie formy rasizmu, nietolerancji: tzn. wypowiedzi antynarodowe i szerzące nienawiść; wypowiedzi wulgarne odnoszące się do innych nacji, kolorów skóry, wierzeń, osób; wypowiedzi obraźliwe skierowane pod adresem innych użytkowników forum.

Prosze o info na priva w którym miejscu ten punkt regulaminu naruszyłem, bo jakoś nie widzę u siebie ich.

Dla osób niewiedzących co to jest zwyrodnienie, Słownik Języka Polskiego podaje definicję "stałe odchylenie normalnego stanu fizycznego lub psychicznego" a bycie chorym na głowę, oznacza po prostu różne zaburzenia i choroby psychiczne. Dewiacja społeczna wg Wikipedii to z kolei "odchylenie od reguł działania społecznego, postępowanie niezgodne z normami a także z wartościami przyjętymi w społeczeństwie lub w grupie społecznej", o seksualnej chyba pisać nie muszę.

Poza tym czy ja pisałem, że wszyscy, czy może napisałem, że "bardzo często"?

Gdzie więc to naruszenie regulaminu? A jeśli nie ma naruszenia, to po co mi ktoś wkleja takie rzeczy do posta? :)
Uważam to za krzywdzące pomówienie, takie wklejanie jakiegoś punktu z regulaminu, bez podania szerszych argumentów z cytatem najlepiej (np. na PW).

Jak moderatorowi brak wiedzy o masonerii to nie moja wina. Mogę jedynie zaproponować by owy anonimowy moderator założył temat o masonach i tam ze mną podyskutował o tym czy masoni odprawiają okultystyczne rytuały, czy w ramach niektórych inicjacji uprawiają seks, czy wyznają często satanizm/lucyferianizm itp. Podeślę wtedy parę info. Im wyżej w hierarchii tym więcej jest tego typu rzeczy.

Przykład, przy inicjacji na 19 stopień, słyszy się takie teksty:
"Lucyfer, nosiciel światła! Dziwne i tajemnicze imię dla Ducha Ciemności! Lucyfer, Syn Poranka! Czy to on niesie Światło, i jego splendorem nie do wytrzymania oślepia, słabe, zmysłowe i samolubne Dusze? Nie wątpcie w to!"

Warn za usunięcie z posta wpisu moderatora - Ivellios
Przy okazji przypominam, iż "......" to właśnie nick moderatorki. MYŚL na przyszłość, zanim cokolwiek napiszesz...

• 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Zdecydowałem nie wypowiadać się przez jakiś czas w tym temacie, z ciekawości jak potoczy się ta cała debata śledząc jej przebieg. I muszę stwierdzić że praktycznie przez te całe 6 stron nic nowego nie wynikło.
Cały ten pomysł na pierwszy rzut oka wydaje się zachęcający, piękne wartości i ideały z jednym ale.

Mianowicie, będę szczery Seroslav.
Ze sposobu twoich wypowiedzi i przedstawianych przez ciebie poglądów, można wywnioskować że jesteś strasznie zapatrzony w siebie i rozumujesz jak dyktator. Może ciebie to zabolało i przepraszam, ale ktoś powinien to powiedzieć.
Wyznajesz porządne wartości i nie wątpię że porządny z ciebie człowiek, ale przeginasz w drugą stronę. Chcąc być (chorobliwie z tego co widzę) dobrym wyrządzisz więcej złego, słyszałeś pewnie o Rydzyku.

Moim zdaniem grunt to równowaga, nie być ani dobrym, ani złym, po prostu naturalnym.
Żyjemy w czasach gdzie wiedza i informacje są na wyciagnięcie ręki, wiec twój projekt (jeśli wypali) nie zmieni zbyt wiele bo ten co chce wiedzieć to i tak się dowie.

Wcale nie próbuję zgasić twojego zapału i tak zrobisz jak uznasz za stosowne, ale moim zdaniem powinieneś więcej posiedzieć nad materiałami traktujących o zjawiskach paranormalnych i alternatywnych sposobach patrzenia na świat, bo według mnie rok to stanowczo za mało.
Prawie mnie przekonał pomysł na twój projekt, ale ty sam wcale.

Teraz w tym momencie dając tego linka, informację które chciałem przekazać dotrą do większej liczby odbiorców niż to całe skakanie po salach z filmami i prowadzeniem debat które właściwie już trwają tylko, że bez twojej argumentacji.

Zawsze kiedy opowiesz się po którejś ze stron nawet i po słusznej to zawsze będziesz miał wroga z którym będziesz musiał walczyć.
  • 0

Seroslav.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ze sposobu twoich wypowiedzi i przedstawianych przez ciebie poglądów, można wywnioskować że jesteś strasznie zapatrzony w siebie i rozumujesz jak dyktator.

Żyjemy w czasach gdzie wiedza i informacje są na wyciagnięcie ręki, wiec twój projekt (jeśli wypali) nie zmieni zbyt wiele bo ten co chce wiedzieć to i tak się dowie.

Teraz w tym momencie dając tego linka, informację które chciałem przekazać dotrą do większej liczby odbiorców niż to całe skakanie po salach z filmami i prowadzeniem debat które właściwie już trwają tylko, że bez twojej argumentacji.

Widzę, że starasz się obiektywnie podejść do tematu, więc jeśli wyrazisz chęć to chętnie bym wymienił z Tobą parę PW, jeśli chciałabyś napisać więcej na temat tego w czym zauważasz zapatrzenie w siebie.

Informacje niby są w necie, ale jakoś stosunkowo niewielki procent osób do nich dociera. Więc to średnia pociecha.

Te debaty są, odbywają się? Napisz mi więc kiedy i jakie odbędą się u Ciebie w okolicy w najbliższym czasie? Wrocław to spore miasto i ma sporo działaczy "paranormalnych" a raptem z 5 razy w roku się odbywa jakiś taki event większy z tego co mi wiadomo, a i tak za każdym razem na inny temat, czyli np. o ufo raz w roku, więc to ma bardziej charatker spotkań zainteresowanych, a nie uświadamiania nieświadomych.

Tak jak pisałem gdzieś na początku, pomysłów mam kilkanaście. Te debaty nie są najlepsze na sam początek, ale dzięki temu tematowi zgłosiło się parę fajnych osób, jedna znalazła już kolejną i w trójkę planujemy zrobienie jakiegoś serwisu www, ale takiego który wniesie dużo świeżości, bo nie ma co powielać tych stron co już są, jak np. ta którą zlinkowałaś :)

Teraz właśnie tworzę forum projektu, by było łatwiej się komunikować w zespole :)
  • 0

xyz990.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

O co tu sie rozchodzi w tym temacie

Dołączona grafika
Dołączona grafika
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Informacje niby są w necie, ale jakoś stosunkowo niewielki procent osób do nich dociera. Więc to średnia pociecha.

Bo niektórych po prostu to nie interesuje i nie zmienisz ich na siłę.

Te debaty są, odbywają się?

Miałem na myśli tą teraz, ludzie pytają jak ale nie przedstawiasz im konstruktywnych odpowiedzi, jak dla mnie to za duży projekt i nie wiem czy potrzebny, ale cały czas czytam co masz do powiedzenia.

O co tu sie rozchodzi w tym temacie.

Xyz990 czy ty umiesz czytać?
  • 0

martius.
  • Tematów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Gdy założysz stronkę, daj linka, z chęcią się zarejestruję :)

"Mianowicie, będę szczery Seroslav.
Ze sposobu twoich wypowiedzi i przedstawianych przez ciebie poglądów, można wywnioskować że jesteś strasznie zapatrzony w siebie i rozumujesz jak dyktator. Może ciebie to zabolało i przepraszam, ale ktoś powinien to powiedzieć.
Wyznajesz porządne wartości i nie wątpię że porządny z ciebie człowiek, ale przeginasz w drugą stronę. Chcąc być (chorobliwie z tego co widzę) dobrym wyrządzisz więcej złego, słyszałeś pewnie o Rydzyku.
"

Jeżeli Sevorlas chciałby być guru, to wtedy na pewno bym zrezygnował z "rangi" obserwatora jego planu :) Jeżeli chce rozpocząć swój plan, nie oznacza od razu, że jest jakimś dyktatorem :) Ktoś musi zawsze zacząć, ta osoba jest on :)

Jednak Sevorlasie na krytykę trzeba zawsze odpowiadać, najlepiej w jakimś oddzielnym temacie :P
  • 0

Seroslav.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jednak Sevorlasie na krytykę trzeba zawsze odpowiadać, najlepiej w jakimś oddzielnym temacie :P

Z tym się nie zgodzę. Jest pewna granica dobrego smaku. Jak ktoś nie ma do mnie szacunku to ja nie mam przyjemności z nim dyskutować.

Jakby mi tu np. Teekeus pisał po pełnej stronie pytań, dywagacji i innych takich, to miałbym codziennie poświęcać 3h by mu odpisywać? To nic bym nigdy nie zrobił tylko sie zajmował odpisywaniem na zaczepki.

Zawsze się znajdzie ten procent osób, z którymi nie da się współpracować. Sorry, ale ja się nie pisałem na opiekę nad osobami, które nie potrafią pisać z szacunkiem i zwięźle, tylko się pisałem na zrobienie projektu, który coś zmieni.

Jak komuś się chce mu odpisywać, to droga wolna, chodź wolałbym by to było właśnie w innym temacie. Ja się nie deklarowałem, że każdemu kto ma ochotę opluć ten projekt, będę tłumaczył, że powinien poszukać informacji, zamiast się pastwić z powodu swojej niewiedzy.

Temat powstał, kto chciał poczytał. On już dalej dużo nie zmieni. Kto chciał to się zgłosił, kto chciał to poczytał. Nie ma co go ciągnąć póki nie będzie newsów o działaniach. Niech sobie będzie, a jak będą pierwsze efekty to będę tu pisał.

Na razie jedna z osób znalazła kogoś kto ma firmę hostingową i chętnie pohostinguje portal, rozmowy trwają :)
  • 0

Rainbow Lizard.
  • Tematów: 11
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

(...)
Z tym się nie zgodzę. Jest pewna granica dobrego smaku. Jak ktoś nie ma do mnie szacunku to ja nie mam przyjemności z nim dyskutować.

A gdzie ja ukazałem brak szacunku? Twierdzisz, że pora skończyć z zakłamaniem - więc mówię, co myślę. Poza tym, po raz kolejny hipokryzja. Wypominasz mi "brak szacunku", a w jednym z poprzednich postów napisałeś:

Masoni bardzo często są okultystami, satanistami, dewiantami i chorymi na głowę, pozbawionymi szczytnych wartości, zwyrodnialcami. Wystarczy więcej poczytać i posłuchać i prawda wychodzi na jaw. Im wyżej w ich hierarchii tym większe zwyrodnialstwo.

Na podstawie powyższej wypowiedzi można dojść do wniosku, że ta twoja organizacja może być niebezpieczna. Skoro już teraz zaczynają się bluzgi pod adresami osób należących do lóż masońskich, to jest szansa, że w przyszłości zaczniecie te osoby atakować (na przykład werbalnie) czy szargać ich dobre imię tylko za to, że należą do lóż masońskich albo mają inne poglądy (i w waszym rozumieniu "popierają" NWO). Oczywiście nie jest to pewnik, ale są podstawy do tego, aby to podejrzewać.

Jakby mi tu np. Teekeus pisał po pełnej stronie pytań, dywagacji i innych takich, to miałbym codziennie poświęcać 3h by mu odpisywać? To nic bym nigdy nie zrobił tylko sie zajmował odpisywaniem na zaczepki.

Jakie trzy godziny? Ja na swoje posty poświęcam średnio ~20 minut. Weź też pod uwagę, że o więcej konkretów proszę nie tylko ja, ale także kilku innych użytkowników tego forum. I czegoś tu nie rozumiem... Chcesz, aby inni do ciebie dołączali, ale nikomu nie chcesz powiedzieć, o co z tym projektem chodzi. Czyli co - każdy ma ci na oślep wierzyć i za tobą podążać, nie wiedząc, co i jak chcesz zrobić?

Zawsze się znajdzie ten procent osób, z którymi nie da się współpracować. Sorry, ale ja się nie pisałem na opiekę nad osobami, które nie potrafią pisać z szacunkiem i zwięźle, tylko się pisałem na zrobienie projektu, który coś zmieni.

Dziękuję za troskę, ale nie czuję, żebym potrzebował opieki. Poza tym - rozumiem, że skoro krytykuję to, co robisz i nie przytakuję wszystkiemu, co powiesz, to jestem osobą, z którą "nie da się współpracować".

Jak komuś się chce mu odpisywać, to droga wolna, chodź wolałbym by to było właśnie w innym temacie. Ja się nie deklarowałem, że każdemu kto ma ochotę opluć ten projekt, będę tłumaczył, że powinien poszukać informacji, zamiast się pastwić z powodu swojej niewiedzy.

Dlaczego w innym temacie? Po co zakładać dwa tematy o tej samej rzeczy? "Projektu" nie "opluwam", a jedynie wygłaszam konstruktywną (popartą argumentami) krytykę. Tak jak pisałem poprzednio - uważasz, że cię obrażam? Zgłoś post do moderatora.

Temat powstał, kto chciał poczytał. On już dalej dużo nie zmieni. Kto chciał to się zgłosił, kto chciał to poczytał.

Może i nie zmienię - ale mam nadzieję, że już zmieniłem i parę osób, czytając moją krytykę utwierdziło się w przekonaniu, że nie ma sensu się do ciebie przyłączać.

Nie ma co go ciągnąć póki nie będzie newsów o działaniach. Niech sobie będzie, a jak będą pierwsze efekty to będę tu pisał.

Dlaczego nie ma co go ciągnąć? Tyle osób pytało cię o szczegóły, a ty nic - ani słowa, same puste hasła.

Na razie jedna z osób znalazła kogoś kto ma firmę hostingową i chętnie pohostinguje portal, rozmowy trwają :)

Osobiście zastanawia mnie, jak to jest... Dołączają do ciebie osoby, które praktycznie nic nie wiedzą o projekcie? Osoby, które ślepo ci wierzą? No tak - kto wierzy mediom, ten daje się wodzić za nos, ale kto wierzy Seroslavovi na słowo - ten jest "oświecony", "przebudzony" i "poznał prawdę". Tak samo robią religie - "kto wierzy w Krystka/Allaha/inną tego typu postać, ten zna prawdę" i tak dalej. Biorąc to pod uwagę trudno mi nie zgodzić się z tym, co napisał użytkownik Lad88 na temat zachowywania się jak dyktator i zapatrzenia się w siebie.

(...)A tu ciekawy news podesłany, przez jednego z "obudzonych" użytkowników forum :) Dzięki! :)
Masoni

Rzeczywiście, ciekawy. Pokazuje w jaki sposób działa policja (albo przynajmniej tamtejszy posterunek policji) na Fidżi - nie rozumiem, jak można kogoś aresztować za czary, czyli za coś, co nie jest udowodnione naukowo i, jak dla mnie, jest zwykłym zabobonem. Aż dziwne, że w tamtejszej policji pracują osoby, które są skłonne do aresztowania ludzi tylko dlatego, że jacyś wieśniacy powiedzieli, że ktoś tam uprawiał czary. Według mnie taka sytuacja jest po prostu absurdalna.

W moich oczach takie newsy nie dyskredytują masonów, lecz pokazują, jak wielka jest siła histerii (aresztować kogoś pod zarzutem czarów...).
  • 0

Seroslav.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

A gdzie ja ukazałem brak szacunku?

1) W każdym poście skoro prosiłem byś nie zaśmiecał tego tematu. Jak chcę ktoś nie chce u siebie w domu, to mu się wpychasz tam ze swoimi ubłoconymi butami?

2) "nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, ale w dzisiejszych czasach istnieją takie rzeczy jak Gadu Gadu, czaty, IRC, fora internetowe etc."

3) "Ładne, idealistyczne hasełka "

4) "Może pominiecie to ze zmienianiem świata, próbowaniem i przeskoczycie od razu do umierania? Przynajmniej będzie na co popatrzeć. xP"

5) "Tylko jak na razie nie napisałeś nic konkretnego - post brzmi tak, jakbyś wpadł w euforię podczas jego pisania."

6) "ludzkość to najgorsze ścierwo, jakie wykształcić mogła ewolucja."

To są przykłady tylko z Twoich dwóch pierwszych postów. Naprawdę nie mam przyjemności przeglądać kolejnych. Osoba z takim podejściem do innych, totalnym brakiem szacunku, nie nadaje się na poważnego rozmówcę. Nie wspominając o Twojej ignorancji w wielu tematach. Niewiedza w połączeniu z brakiem szacunku do mnie autora tematu i prawie, że spamowania/floodowania, zaśmiecania mojego tematu i dziłanie wyraźnie na niekorzyść projektu.

Ten temat po coś założyłem i po prostu Cię tu nie chcę.

Idź sobie pluć, obrażać, spamować gdzie indziej.

Unikaj takich zachowań to wtedy będziemy mogli pogadać, ale w osobnym temacie, bo to jest temat informacyjny, a nie prywatny temat Tekeeusa do propagowania swoich pozbawionych szacunku i wiedzy spamerskich postów.

Nie wiem co jest w stanie do Ciebie dotrzeć w końcu.

Dokładnie tak oceniam Twoje działanie:

Trollowanie polega na zamierzonym wpływaniu na innych użytkowników w celu ich ośmieszenia lub obrażenia (czego następstwem jest wywołanie kłótni) poprzez wysyłanie napastliwych, kontrowersyjnych, często nieprawdziwych przekazów czy też poprzez stosowanie różnego typu zabiegów erystycznych. Podstawą tego działania jest upublicznianie tego typu wiadomości jako przynęty[1], która doprowadzić mogłaby do wywołania dyskusji.

Typowe miejsca działania trolli to grupy i listy dyskusyjne, fora internetowe, czaty itp. Trollowanie jest złamaniem jednej z podstawowych zasad netykiety. Jego efektem jest dezorganizacja danego miejsca w Internecie[2], w którym prowadzi się dyskusję i skupienie uwagi na trollującej osobie.

Nie mam innej możliwości, jak pozbyć się "trolla", który pisze na temat i nie łamie regulaminu, niż przenieść dyskusję gdzieś indziej, co robię. Osoby zaintersowane projektem zapraszam do kontaktu i dalszą dyskusję w normalnych warunkach na forum projektu "Obudźmy Polskę!!" :] Czasem nie ma innego wyjścia.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych