Skocz do zawartości

Zdjęcie

Dziwna łapa

• Zamknięty Temat jest zamknięty
23 odpowiedzi w tym temacie

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Może zobaczył coś "dziwnego" (według niego), zadziałała u niego wyobraźnia, zrobił fotkę i tyle. Nie musi to być zamierzone. Pozwólmy mu się wypowiedzieć ;)
  • 0

lukasz9.
  • Tematów: 17
  • Artykułów: 1
Reputacja zadowalająca
Reputacja

Napisano

Hmm... na moje oko jest to jakaś roślina, konkretnie jej korzeń, który jest porośnięty czymś co przypomina sierść, a pazury to zaostrzone końcówki korzenia, czyli drewniane elementy. Jesteś pewien, że nie starasz się nam tutaj wcisnąć "taniego kitu" ?

Dokładnie mi tez to wygląda na kawałek korzenia... i tutaj juz wiecej nie wymyślimy czyli temat do zamknięcia
  • 0

Argo.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

To nie korzeń! Na pewno! Wiem jak wygląda korzeń i nie jest to prowokacja a długość to ok 10-15cm . Nie widziałem tak dużego jeża a ten korzeń ręka obcego to widać że to korzeń
  • 0

Hellboy.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Szczerze to mi to wygląda na korzeń...Same kształty tego czegoś przypominają korzeń :)

Pozdrawiam
  • 0

pazuzu.
  • Tematów: 6
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

chyba kisilo sie ogorki
na 99.99% to korzen chrzanu

w miejscu gdzie mialby sie znajdowac nadgarstek znajduje sie bulwa z ktorej normalnie wyrastaja liscie
pazury to odarty ze skory korzen a kazdy kto kisil ogorki wie ze korzen chrzanu jest koloru bialego

i pochrzanila sie nam prowokacja
  • 0

rgppanc.
  • Tematów: 60
  • Artykułów: 1
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Myślę, że kilka nowych zdjęć w lepszej jakości i z różnych ujęć powinno wyjaśnic sprawę. Co Ty na to, Argo? Wstawisz coś nowego?
  • 0

#22 Gość_Burnago

Gość_Burnago.
  • Tematów: 0

Napisano

Lata temu za bobasa znalazłem coś podobnego i byłem przekonany, że to język szatana :mrgreen: tak sie bałem, że nikomu o tym nie powiedziałem. Wyglądało to jak język tylko że był czarny i trochę włochaty. Do tej poru nie wiem co to było.
Prawdopodobnie to co nam zaprezentowałeś to właśnie kawałek korzenia. Sprawę wyjaśni kilka nowych zdjęć lepszym aparatem. Jeżeli "ręka" znajduje się w pobliżu Twojego domu to nie powinieneś mieć problemy z jej znalezieniem. ;)
  • 0

głazojad.
  • Tematów: 1
Reputacja Kiepska
Reputacja

Napisano

ja miałem podobne znaleźisko w lesie w pychowicach. taka sama łapa. a nieco dalej leżała jaszczurka bez przednich kończyn , miała rane postrzałową klatki piersiowej, rana wyglądała jak po wbiciu cienkiego owalnego narzędzia. tyle że rana była na wylot. jaszczurka dostała strzał w plecy.. to było niedaleko jednostki wojskowej bo tam jest. jaszczurka była duża. to musiał być legwan . ludzie kupuja różne zwierzęta urosną to wypuszczają na wolność.
-----------------

jesli udalo ci sie ja odnaleść wpakuj do woreczka jesli nie gnije daj do chllodnego miejsca. możesz tez zakonserwować np w formalinie, oleju , i jesli znasz kogos kto zna sie na biologii / zoologii to pokaż preparat niehc obejrzy co to jest, pobierze próbki i zobaczy pod mikroskopem. nawet jesli juz lapki niema, zbierz ziemie z miejsca gdzie ona była. pod mocnym światłem przepatrz i odszukaj .. jesli lapa ma w/w kolor to w drobinkach ziemi odszukaj nawet fragment naskórka/skóry może wystarczyć. każde zwierze ma inna skóre i pod mikroskopem mozna ustalić mniejwięcej jaki to gatunek czy to ssak, czy to gad.
  • 0

dj_cinex.

VRP UFO Researcher

• Tematów: 412
  • Artykułów: 20
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Myslę, że nie wymyślimy nic nowego - wygrywa opcja... korzeń. Jeśli autor tematu będzie miał jakieś nowe wątki w tej sprawie (zdjęcia, konktetniejsze spostrzeżenia itd.), proszony jest o kontakt przez PW.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 2

0 użytkowników, 2 gości oraz 0 użytkowników anonimowych