Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Please log in to reply
405 replies to this topic

#136 Gość_muhad

Gość_muhad.
  • Tematów: 0

Napisano

Skup sie na jednym punkcie swojego ciala, najlepiej na czole gdzie jest czakram.Trzeba skupiac energie. Przynajmniej jest to jeden ze sposobow.
  • 0

vadre.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Muhad dzieki za rade, starałem sie skupic na czole i po pewnym czasie usnąłem, za chwilke jednak sie obudziłem z myśla ze własnie chwile spałem;) Mam jeszcze jedno pytanie, czy jak juz bede w stanie gdy ciełem spie a umysłem nie to jesli zechce popruczyc np palcem lewej reki to mi sie uda? Bo nie wiem jak poznac ze juz osiagnołem ten stan.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

pomyśl logicznie... gdy twoje ciało śpi masz nad nim władze ? nie ;p więc nie ruszysz palcem. Jak rozpoznać ten stan ? Zwykle przy wchodzeniu w niego odczuwasz mocne wibracje i zupelny brak myśli, tak jakby ktos ci restartnął świadomość ;p
  • 0

vadre.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

no ale jak śpie to umysł jest ''wyłączony'' a tutaj zachowuje pełną świadomość :)
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

A czy ja powiedziałem że śpisz cały ty? Napisałem że gdy twoje ciało śpi... Gdy zasypia twój umysł to nic nie czujesz prawdopodbnie, ale gdy tylko ciało - poczujesz to ;p odbierzesz bodźce fizyczne.
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Głęboki trans charekteryzuje się całkowitym paraliżem(niczym nie poruszysz dopóki z tego nie wyjdziesz) i nie słyszeniem dzwięków otoczenia, po tym łatwo go poznać :>
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

PredTech - jesteś w błędzie. Po pierwsze - głęboki trans - theta. Więc... do paraliżu się zgadzam, ale wtedy się słyszy wszystko ! co się dzieje wokół Ciebie i gdy jesteś niedoświadczony w przebywaniu w tym stanie to mozesz zobaczyc rozne wytwory twojej chorej wyobraźni xD
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

No to skoro wtedy wyobraźnia ma pole do popisu skąd wiesz że dźwięk jak słyszysz nie jest dźwiękiem wyobrażonym?? :D
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Bo jak słyszysz sąsiadów jak się łomocą ? głosy twoich starszych, rodzenstwa i o tym wlasnie rozmawiali jak sie ich spytasz xD ? Wystarczy się skupić w paraliżu, chcieć słyszeć, albo i nie słyszec i medytowac dalej - i tyle.
  • 0

PredTech.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja sam z doświadczenia wiem że nie słysze nic, jednak to chyba zależy od człowieka...
Może po prostu przestałem już na to zwracać uwage, :ojej:
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Może przestałeś ;p ale pomysl , pomyedytuj i się uda :)
  • 0

arwe19.
  • Tematów: 5
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja wczoraj pierwszy raz doświadczyłem OOBE ;D świetne przeżycie :)
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ee... to moze opisz przeżycie w odpowiednim dziale ?
  • 0

Luck K.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

KONCENTRACJA NA ODBICIU LUSTRZANYM: Przyczep sobie do czoła kółko, jakiś punkt na którym się całkowicie skupisz. Następnie usiądź w ciemnym pomieszczeniu i zrelaksuj się. Ustaw przed sobą lustro, zapal świeczkę i teraz zrelaksowany wpatruj się w punkt. Nie wykluczone, że nasza świadomość przeniesie się do lustra i z powrotem.

NAJCIEKAWSZY SPOSóB! :D

Może jeszcze ciekawsze (krótsze) posty
Wiesio

Następny taki post = 1 warn

• 0

Arthein.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam pytanie co do OOBE i jego stosowania. Czy jeśli wejde juz w stan to jak z niego wyjść czy może tak być że nie będe potrafił sie uwolnić?? I czy OOBE cos daje poza satysfakcja i dziwnym uczuciem. Naprzykał poprawia koncentracje, przyspiesza uczenie czy cos??
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych