Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
405 odpowiedzi w tym temacie

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Co do posta pana Luck_k nie wypowiadam się, poprostu no comment....

Arthein, Wystarczy pomyśleć o ciele, o jego części i odrazu się wraca, poprostu mówisz sobie 'chcę wrócić' i wracasz. Eh... a czy OOBE daje satysfakcję ? Czego ? każdy człowiek tak potrafi, dziwne uczucie ? Nie wypowiem się tutaj też..... Zmienia twój pogląd na świat, na religię, a reszta zależy od Ciebie.
  • 0

Arthein.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Mam jeszcze jedno pytanie co do OOBE, czy ma jakies negatywne skutki? Zwidy, halucyny, zawroty w głowie, fobie itp. nie chce skonczyc w pokoju bez klamek dlatego się pytam :)
  • 0

RedHousePainters.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Arthein nie powinno mieć...i raczej nie ma :) Ale musisz z oobe uwazać. Musisz być swiadomy ze Twoje życie najprawdopodobniej sie zmieni...i nie bedzie takie jak dotychczas, takie jak wiekszosci ludzi.

Pozdro :)
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

RedHousePainters hmm co masz na myśli z tym że życie się odmieni? :D przecież nie doświadcza się NDE ( Near death experience-chyba tak to się pisze :) ) . Nie przesadzałbym aż tak bardzo :D
  • 0

RedHousePainters.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Chodzi mi o to, że kiedy wyjdziesz po raz pierwszy nawet jak niebedziesz chciał ... mimowolnie bedziesz opuszczał swoje ciało w przyszłości... :) Ponad to chodzi mi o hierarchie wartości, która prawdopodobnie ulegnie zmianie :)
Ale te zmiany w zyciu, ja osobiście odbieram i widze wyłącznie w aspekcie pozytywnym ;)
Nastawienie do świata, życia, śmierci, ludzi, samego siebie ulegnie pewnej metamorfozie... ale to dobrze :D

Pozdrawiam
  • 0

Luck K.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Cosik mi to nie wychodzi próbowałem sposobu 2 przez 2 godz i mi nie wyszło :/ :( ;(
  • 0

bialek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wiecie co? Minęły dwa dni i spojrzałem na sprawę OOBE troszkę chłodniej. Przemyślałem kilka spraw, poczytałem kilka publikacji na ten temat i doszedłem do tego, że do OOBE trzeba podejść na spokojnie, bez pośpiechu, nerwów i ogólnie przygotować swój umysł do tego rodzaju doświadczeń. Dlatego wszystkim, którzy chcą dojść do OOBE, a dopiero zaczynają swoją przygodę z tym zjawiskiem ( tak jak ja ) proponuje rozpocząć od uspokojenia się wewnętrznego, głębszej relaksacji, medytacji, a na pewno powiedzie się nam i dojdziemy do celu:-) Pozdrawiam!
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

bialek - masz całkowitą rację, ale najlepszym przygotowaniem do przeżycia OOBE jest przeczytanie książek o tym traktujących (trylogia Monroe'a, Bruce'a) ! Ot co jest najlepsze !

Luck_K - bez komentarza. Ten kto pisał ten sposób jest totalnym idiotą, nie wiem w jakim stopniu to może pomóc w wyjściu z ciała. Identyczny sposób opisują w książce "Gunaratana Henepola - Medytacja Vipassana w prostych słowach", lecz tu jest jako medytacja :) . Nie wiem co ci to dało - kompletnie nic, a zapewne nawet nie medytowałeś, nie próbowałeś medytować zapewne tylko myślałeś o wyjściu z ciała. Ja mam inny sposób i 100x skuteczniejszy od wszystkich tutaj zamieszczonych z mojego doświadczenia i z mojego punktu widzenia.
  • 0

Kabezecik.

Magia i Miecz

• Tematów: 28
Reputacja ponadprzeciętna
Reputacja

Napisano

Refused skoro masz jakiś sposób może byś go przytoczył na forum a nie tylko się chwalił....
  • 0

bialek.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

właśnie ;)
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Dobrze, ale najpierw chciałbym chętnych do wypróbowania go, ok ?Ja dziś zacznę w nocy pisać co i jak w moim sposobie, zobaczymy czy tylko ja na niego jestem podatny. Pozdrawiam.
  • 0

SapereAude.
  • Tematów: 6
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Napisz, napisz, chętnie go przetestuję ;) . MOże dzięki niemu szybciej osiągną niektórzy (np.ja :D ) OOBE
  • 0

11001011.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobrym sposobem jest zrobienie sobie "wyciagaczy"... poczatkujacy powinni tak zaczac.
  • 0

tabi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja mam swoje sposoby :)
Ale zglaszam sie na ochotnika, zeby przetestowac twoj :)
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Artykuł się pisze :D narazie 1 strona Worda, poczekajcie jeszcze, bo jestem leniwy.
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych