Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
405 odpowiedzi w tym temacie

artaya18.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm... :) to może stworzyles go nie do tych celow ;p niewiem.... :) moge sprobowac.. ale kiedyś robilam na niby że wyciaga mnie moj przewodnik, raz mi sie udalo ale moze to byla sugestia, skoro robiles i nic sie nie udalo.. to moze to nie jest prawdziwe, jaka technika jest dla Ciebie najlepsza? bo ja probowalam wszystkie, i ciekawie mi sie raz udalo z pociągiem :) że bylam rozluzniona i wyobrazalam sobie że jestem w pociagu i ide w strone pierwszego przedzialu, i nagle uslyszalam hipnagogi, dokladnie huk i syk lokomotywy i pędzące koła - w tym momencie wyskoczylam :) metoda dosyc ciekawa...

aha... slyszeliscie kiedyś o liczbie 23? przesladuje mnie :) ale oznacza dla mnie cośpozytywnego, naprawde mnie przesladuje... ;] no i ten tytul: 23 sposoby na oobe :)
  • 0

tabi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ja osigam oobe przez medytacje, zazwyczaj wyobrazam sobie ciemny tunel, i swiatlo na koncu, tak samo podczas LD :)
Tez slysze huk, coraz glosniejszy, i coraz blizej jestem swiatla, az wkoncu wychodze z ciala :)
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ja przez LD ;p i zazwyczaj nic (w90% przypadków) a nic sobie nie wizualizuje :D samo z się.
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Udało mi sie w nowy sposób wejśc w OOBE. Analizując te wszystkie techniki można zauważyć że wszystkie opierają się na zmysłach (wyobrażanie sobie różnych obrazów - zwrok, wyobrażanie że wchodzimy po linie - dotyk itp. itd.) postanowiłem spróbować wyjsć z ciała w myślach "odtwarzając" muzykę lub jakiś dzwięk (to nie ma znaczenia) i po jakimś czasie ten dzwięk, muzyka stają się tak realne że człowiek ma wrażenie że ma słuchawki na uszach wszystko w okół ciała fizycznego jest nie słyszane. Gdy dostatecznie realnie słyszymy muzykę trzeba pomyśleć o wyjściu z ciała i momętalnie się tak stanie :mrgreen: na 20 prób wyszedłem tak 13 razy :]
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Nie ty pierwszy na to wpadłeś ;p Ale powodzenia i niezłe wyniki ! Gratulacje !
  • 0

Ladd.
  • Tematów: 49
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Moze i nie pierwszy :P ale wiele osób pewnie tak nie próbowało to napisałem ;)
  • 0

artaya18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:) ja mialam podobny przypadek z hipnagogami - tak sie fachowo nazywają :) podoba mi sie to slowoo.
niewazne
wiec gdy szlam kiedyś spać, zaczelam sobie wyobrazac (już leżąc) że jestem w pociągu i idę do lokomotywy i biegne... probowalam uslyszeć ten warkot kół i swist gwizdka. :) po jakimś czasie glosy byly tak wyrazne że czulam jak realnie jestem w tym pociągu, czulam nawet drgania ;-) i wtedy wyskoczylam z pociągu...
taka jest jedna metoda, mnie sie podoba, a jakie są wasze ulubione?...

hmm, zawsze coś zamotam
wiec dodam że szlam przez wagony w kierunku lokomotywy ;]
  • 0

tabi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Moj ulubiony to przez LD. albo podczas medytacji, puszczanei mojej ulubionej piosenki, tak jak opsial to Ladd18 :)
  • 0

artaya18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

tak.. zgadzam sie z Tabi'm.. przez LD chyba najlatwiej :)
jak wchodzilam za 2,3 razem do astrala to pamietam że snil mi sie ld, bylam na jakimś zamku z wycieczką, ten zamek robił wrazenie... zwiedzalam sobie, ogladalam dziela sztuki.. mm :) a potem wyszlam na jedną z wiez i latalam, tak jak reszta.. i po chwili sie ocknelam, to nie mozliwe żebym mogla latać.. przypomnialam sobie to co ktoś napisal o metodzie zabijania sie o coś, rozpedzenia sie i walniecia glową np w drzewo.. wiec tak zrobilam.. wybralam sobie drzewo i rozbilam sie, w momencie wyrzucilo mnie z ciala.. :) ale jakos nie podoba mi sie ta metoda.. jest zbyt drastyczna... ;] wole sobie po prostu.. pomysleć że sie tam przenoszę :) albo przejsc przez magiczne drzwi :D
  • 0

NoNaMe.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

ja tak w korzeniach tematu:
mam calkiem dobry sposob na OOBE (a raczej LD, ale szybko mozna przejsc w OOBE ;) ). Nie jestem pewnien gdzie, ale gdzies o tym czytalem, sprobowalem i jak sie okazalo - zadzialalo za pierwszym razem. Postaram sie odtworzyc 'przepis' na ta metode, ale nic nie gwarantuje. ;)

Metoda kart
Przed snem nalezy wziac pelna talie kart oraz dokladnie ja przetasowac, karty trzymajac caly czas koszulkami do dolu. Nastepnie trzeba jedna karte z samego spodu przelozyc na gore, kladac ja koszulka w gorna strone, czyli tak, zebysmy nie widzieli jaka to karta. Dalej pozostaje juz tylko polozenia talii gdzies blisko lozka i polozenie sie z zamiarem snu. Teraz najwazniejsze - przed snem trzeba caly czas myslec o karcie z wierzchu, powinnismy byc bardzo zaciekawieni ta nieznana nam karta, nie mysliec o niczym innym, tylko o tym, ze zaraz po obudzeniu sie musimy sprawdzic co to za karta.
Jesli wszystko pojdzie dobrze, we snie powinnismy znalezc sie przy swoim lozku z (jeszcze nie swiadomym) zamiarem odkrycia tejze intrygujacej karty. :) W momencie podniesienia karty powinnismy oznajmic sobie, ze to tylko sen, powinnismy uzyskac juz LD, dalej wystarczy chocby rozpedzic sie do odpowiedniej predkosci, zeby 'wypasc' z ciala, juz jako nasze cialo astralne. Swiadomosc oczywiscie zostaje w tym momencie oszukana, myslac, ze wypadlismy z naszego prawdziwego i fizycznego ciala.

To tyle, mysle, ze przy odrobinie checi wszystko sie uda.
  • 0

artaya18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

:) hehe dobre! sproboje dzisiaj.. może wreszcie usne.. :) ta metoda przypomina mi też tą z ustawieniem wody obok lozka po tym jak caly dzien jesz same ostre i slone rzeczy :)
no ale na ciekawosci też mozna bazowac ;> zobaczymy czy dziala na mnie:)
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ta metoda to 90% metod LD xD tylkoze w innej postaci, to samo ;D i raczej nie podziała.
  • 0

artaya18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a ja wierze że mi sie uda ;p i żadne negatywne sugestie nie pozwolą na to by bylo inaczej - xD
  • 0

Refused.
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

masz trochę złe pojęcie co do afirmacji i autosugestii, to nie działa tak że ubzdurasz sobie ze 'będę miała LD dziś !', poczytaj o tym trochę na czym to się opiera.
  • 0

artaya18.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

hmm, no troche inaczej do tego podchodze, nie mowie sobie tylko: bede miec ld dzis i juz.. z resztą ld pojawia mi sie ostatnio coraz czesciej a to wynik met silvy, i co? mam w to niewierzyc?..
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 4

0 użytkowników, 4 gości oraz 0 użytkowników anonimowych