ja tak w korzeniach tematu:
mam calkiem dobry sposob na OOBE (a raczej LD, ale szybko mozna przejsc w OOBE
). Nie jestem pewnien gdzie, ale gdzies o tym czytalem, sprobowalem i jak sie okazalo - zadzialalo za pierwszym razem. Postaram sie odtworzyc 'przepis' na ta metode, ale nic nie gwarantuje.
Metoda kartPrzed snem nalezy wziac pelna talie kart oraz dokladnie ja przetasowac, karty trzymajac caly czas koszulkami do dolu. Nastepnie trzeba jedna karte z samego spodu przelozyc na gore, kladac ja koszulka w gorna strone, czyli tak,
zebysmy nie widzieli jaka to karta. Dalej pozostaje juz tylko polozenia talii gdzies blisko lozka i polozenie sie z zamiarem snu. Teraz najwazniejsze - przed snem trzeba caly czas myslec o karcie z wierzchu, powinnismy byc bardzo zaciekawieni ta nieznana nam karta, nie mysliec o niczym innym, tylko o tym, ze zaraz po obudzeniu sie musimy sprawdzic co to za karta.
Jesli wszystko pojdzie dobrze, we snie powinnismy znalezc sie przy swoim lozku z (jeszcze nie swiadomym) zamiarem odkrycia tejze intrygujacej karty.
W momencie podniesienia karty powinnismy oznajmic sobie, ze to tylko sen, powinnismy uzyskac juz LD, dalej wystarczy chocby rozpedzic sie do odpowiedniej predkosci, zeby 'wypasc' z ciala, juz jako nasze cialo astralne. Swiadomosc oczywiscie zostaje w tym momencie oszukana, myslac, ze wypadlismy z naszego prawdziwego i fizycznego ciala.
To tyle, mysle, ze przy odrobinie checi wszystko sie uda.