Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
405 odpowiedzi w tym temacie

NoNaMe.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ta metoda to 90% metod LD xD tylkoze w innej postaci, to samo ;D i raczej nie podziała.

skoro 90% metod sie na tym opiera, a ta nie dziala, to znaczy, ze wspomniane 90% tez nie dziala? :P
Rzecz w tym, ze mi sie udalo za pierwszym razem, zawsze warto sprobowac nowej metody, kiedys musi trafic sie ta niemal niezawodna :)
  • 0

tabi.
  • Tematów: 0
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

masz trochę złe pojęcie co do afirmacji i autosugestii, to nie działa tak że ubzdurasz sobie ze 'będę miała LD dziś !', poczytaj o tym trochę na czym to się opiera.

wlasnie to moze dzialac.
Czesto wystaczry mowic sobie przed snem , ze bede miec ld, jestes we snie itd, i bedzie sie mialo LD :)
  • 0

daammk1.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Dobra, bo nie rozumię. Dochodzę do stanu wibracji ,pisków w uszach ,uczucia pływania ciała. Jaki to stan i czy daleko mi jeszcze do OOBE ? Co należy w tym momencie zrobić ?

Często przeżywacie stan OOBE ? Czy jest to proste dla was i czy każdy może osiągnąć ten stan :P ? Dajcie jakieś rady :>
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Wystarczy dokładniej przeczytać temat i wszystko zrobi się jasne. Czy to tak trudno? W tym momencie powinieneś przejść do konkretnej techniki wychodzenia z ciała a powinno się udać. Nie za pierwszym razem, nie za drugim ani trzecim. Potrzeba średnio kilku miesięcy treningu. Na początku tego tematu masz napisane sposoby. Wybierz sobie jeden i gdy będziesz w stanie, który opisujesz, zastosuj go. Praktycznie każdy może osiągnąć oobe. Niektórym przychodzi to łatwiej, innym trudniej. Rady? Trenuj, bo inaczej się nie uda.
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

musisz sie skupic na wychodzeniu.
Pomysl ze chcesz poleciec wyzej :P
  • 0

daammk1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Próbowałem z liną bo podobno to najskuteczniejsza (?) metoda.Cieżko ,ciężko. Lepsze efekty dawało mi wyobrażenie jazdy windą. Ale ciężko utrzymać w wyobraźni przez dłuższy czas.
  • 0

tabi.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

wg mnie, najskuteniczjeszy jest ciemny tunel, i na koncu swiatleko :)
  • 0

daammk1.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

uuu.. próbowałem. Hardcore :roll: :>
  • 0

biniol.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

uuu.. próbowałem. Hardcore

ja teraz spróbowałem - ledwo 10 oddechów i już efekty ^^ Naprawdę niezłe. Spróbuję przetrwać do 100 i mam nadzieję, że nic mi się nei stanie (no prócz wyjścia z ciała :D )
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

Jeżeli trudno komuś zwizualizować sobie linę, albo jakąś sytuację to zachęcam do przeczytania : http://www.paranorma...?showtopic=8374
  • 0

SeaDog.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Witam wszystkich, jest to mój pierwszy post. :)

Już jakieś 3 tygodnie próbuję doznać OOBE, no i powoli zaczynam wychodzić. Wczoraj udało mi się uwolnić
połowę lewej nogi. Niestety bariera strachu, którą jeszcze mam nie pozwoliła mi kontynuować. Dzisiaj spróbuję
jeszcze raz i mam nadzieję, że właśnie dzisiaj mi się uda.

Co do tych technik osiągania OOBE, to od dwóch dni stosuję się całkowicie do wskazówek Roberta Bruce`a.
Najpierw całkowite rozluźnienie a potem oczyszczenie umysłu przy świadomości oddechu.
Skupiam się na procesie oddychania. Wyobrażam sobie, jak powietrze wchodzi do moich płuc,
a później wydycham najmniejsze negatywne emocje itd.
Po tym wyobrażenie spadania, czy zjeżdżania windą w dół idzie naprawdę łatwo. Całkowicie można się skupić
na jednej myśli. Następnie przechodzę w głęboki trans, pojawiają się wibracje i przestaję słyszeć dźwięki.
Wyobrażam sobie linę i zaczynam opuszczać ciało.

Pozdrawiam.
  • 0

Adik1988r.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Próbowałem tego i wyobraziłem sobie że paterze w dal przez zamknięte oczy i starałem się być coraz lżejszych. Po 5 min ogarnęły mnie ciarki i czułem ogromne mrowienie nie mogłem sie ruszyć zbytnio i czułem jakbym sie zaczynał unosić takie całkiem inne wrażenie jakiego nigdy nie miałem. Wystraszyłem się i przestałem czy podczas takiego czegoś może mi się coś stać. co by się działo potem prosze o odpowieć.
  • 0

lukasz.8881.
  • Tematów: 10
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Najlepiej metode na oobe wymyslec sobie samemu , wtedy jest najskuteczniejsza .
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Seadog - coś kręcisz, za szybko Ci to idzie xD wchodzenie w stan theta, nie opisałeś ram czasowych w których wykonujesz tę praktykę, ale tak jakoś to napisałeś, że...

Adik1988r - to dopiero stan alpha a ty już się boisz xD ? Nie ma się czego bać ! Nic się nikomu nigdy nie może stać.
  • 0

Losterin.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Wydaje mi się, że czasami w stan alpha wchodzę mimowolnie. Parę dni temu w nocy tak mi ścierpła ręka, że nie mogłem jej wogóle unieść, a drugą mogłem bez problemu. Zaraz idę spać więc spróbuje wejść w stan alpha.

Pozdrawiam
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości oraz 0 użytkowników anonimowych