Skocz do zawartości

Zdjęcie

23 sposoby na OOBE

• Please log in to reply
405 replies to this topic

Baal.
  • Tematów: 7
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Losterin, moze dlatego ci ścierpła reka bo na niej spałes..? Tez tak mam czasami.
  • 0

SeaDog.
  • Tematów: 1
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Refused przepraszam, że po tak długim czasie odpisuję, ale zapomniałem, że w tym temacie brałem udział :)
Jakiś miesiąc temu, półtora zacząłem interesować się OOBE, trenuję praktycznie codziennie, a cały swój wolny czas
poświęcam na te forum i książki w szczególności Roberta Bruce`a. Nie mam powodów, żeby ściemniać. Miałem raz,
dwa razy taką sytuację, jak wyżej napisałem, że przestałem słyszeć dźwięki. Miałem silne wibracje i uwolniłem połowę
lewej nogi. Całość - 30 minut. Bariera strachu uniemożliwiła mi kontynuować. Czy to był stan Theta? myślałem,
że głęboki alfa. Oczywiście innymi razy również udało mi się uwolnić jakąś malutką część ciała astralnego: stopę,
następnie piszczel, ale połowa nogi to moje największe osiągnięcie jak na razie. Muszę przyznać, że ostatnio mam
spore kłopoty jeśli chodzi o wejście w trans. Może dlatego, że za bardzo się śpieszę, za szybko chcę wejść w trans.
Chcę mieć za dobry czas i nie potrzebnie od razu wyobrażam sobie spadanie. Najpierw trzeba całkowicie się
rozluźnić.

No, idę ćwiczyć... :)
  • 0

daammk1.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

do SeaDog => skąd wiesz że uwolniłeś noge ,jak to odczuówasz ??

Najlepiej praktykować rano ,po dobrze przespanej nocy ,w kompletnej ciszy aż słyszysz szum w uszach ,trans gwarantowany.
  • 0

SeaDog.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

daammk1 chyba mnie sprawdzasz, czy nie zmyślam ;) ? Nie, nie zmyślam, piszę to co mi się udało jak na razie osiągnąć.

Wygodnie się położyłem, całkowicie się rozluźniłem a potem oczyściłem umysł przy świadomości oddechu.
Skupiłem się na procesie oddychania - porada Roberta Bruce`a. Później wyobraziłem sobie spadanie w dół.

W pewnym momencie przestałem słyszeć dźwięki z zewnątrz. Słyszałem piski, gwizdy w głowie. Wszystko było
takie przytłumione a na koniec doszły silne wibracje. Wyobraziłem sobie line, zacząłem się po niej wspinać.
Nagle poczułem szarpnięcie w lewej stopie. Od razu wyostrzyło mi się na niej skupienie. To tak jakby nic się nie działo
i nagle coś się stało. Czułem jakby stopa wychodziła ze stopy. Wspinam się dalej. Po chwili kolejne szarpnięcie,
uwolniłem piszczel - trochę byłem przestraszony. Cały czas miałem silne wibracje. Kolejne szarpnięcie i poczułem
jak uwolniłem połowę lewej nogi. Do wysokości kolana. Moje odczucia to takie delikatne szarpnięcia, nie ma płynności.
Z każdym posunięciem się po linie w górę jest uwolnienie małej części ciała astralnego. To zależy też od skupienia.

Trudno to dokładnie opisać skąd wiem, że uwolniłem nogę. Po prostu wiem, bo to się czuje. Noga wychodzi z nogi.
Czujesz nogę fizyczną, ale jednocześnie czujesz tą drugą nogę.
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

SeaDog - mnie też nie było na forum przez około miesiąc :) nie będę się tłumaczył dlaczego, ale było sporo problemów w prywatnym życiu xD a więc...

Gdy słyszysz piski - to są oznaki wejścia do stanu theta , tak samo jak silne wibracje (to wszystko jest tylko chwilowe). A w stanie theta spróbuj otworzyć oczy Ci powiem, SeaDog - będziesz widział wszystko - ja widziałem swoje ręce i nogi bez problemy (astralne). Te szarpnięcia to ty powodujesz, robisz je swoim ciałem eterycznym by się ono wyrwało i byś był w astralu. Co do tej metody po linie - nie musisz jej stosować, poprostu staraj się wyjść :D .
  • 0

Tacita.

Ukryty wymiar

• Tematów: 53
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Ciekawe metody, większości nie znałam :] Podoba mi się ta z dymem astralnym. Jak wypróbuję, podzielę się doświadczeniami, pozdrawiam :)
  • 0

daammk1.
  • Tematów: 3
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

SeaDog -> nie sprawdzam Ciebie tylko jestem ciekawy :) Sam ćwiczę . Tak jak mówi refused ,nie staram sie wspinać po linie tylko poprostu wyjść ,unieść sie... :P Nie wiem czy to dobre ale łatwiejsze :> Jeśli czuje jak dłonie mi pływają ,wyginają sie w lewo ,w prawo ... czy to dłonie astralne czy normalne odczucie paraliżowania rąk ? Czy to stan głębokiego transu :> ?

Jak mówi refused - > sprobuje otworzyć oczy ,ale pewnie nic nie zobacze :cry:

CHŁOPAKI WYCHODZIMY ,WYCHODZIMY :D
  • 0

SeaDog.
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Ok, ok :) myślałem, że mi nie wierzycie, bo za szybko udało mi się osiągnąć takie wyniki.

Dziękuję Refused za poradę, dziś spróbuję bez liny. Otworzę też oczy. W sumie to wszystko zależy od siły woli.
daammk1, jeśli chodzi o te ręce to szczerze, nie mam pojęcia. Z jednej strony wydaję się to być efektem długiego
leżenia bez ruchu, z drugiej zaś strony ręce astralne. Bardziej byłbym jednak przychylny ku temu, że jest to
spowodowane przez całkowite rozluźnienie, ponieważ jak leżałem około 30 minut i jeszcze nie osiągnąłem głębokiego
stanu alfa, czy może theta również miałem wrażenie, że ręce mi się trochę przestawiły. Ręce spoczywały wzdłuż ciała,
a czułem jakby były wykręcone w drugą stronę. Cały czas miałem delikatne wibracje.
  • 0

Dzideks.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

dzis chcialbym troszke pocwiczyc ale boje sie ze jak za daleko odejde to nie wroce do ciala(bo ta linka sie urwie, ktos kiedys o niej wspominal)... i niby byly przypadki ze ktos nie wrocil do ciala oraz przypadki opetania. Czy to prawda?

Mam pytanie czy ktos wyszedl tak gleboko z siebie ze widzial ducha ?? pozdrawiam
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Jezu, człowieku, to nie prawda :/ W sumie, tak prawda - jak mama wykorzysta moment twojej nieuwagi i pociągnie ci małe combo patelnią.. [czyt. jak umrzesz >.>]. Jeśli nie wiesz takich rzeczy, jak to, że te "linka" nigdy nie pęka, to nie masz po co zaczynać treningu :cafe: . Poczytaj najpierw o tym co tam możesz spotkać, bo taka podstawowa niewiedza skłania mnie do stwierdzenia, że nie masz o OOBE zielonego pojęcia :sux:
  • 0

Refused.
  • Tematów: 46
  • Artykułów: 14
Reputacja dobra
Reputacja

Napisano

Wogóle on nie ma pojęcia, Wildens... Żeby pokonać barierę strachu, powtarzam - poczytaj sobie książki fachowe na temat OOBE ! a nie wyskakuj tu z takim bezsensownym postem.
  • 0

Wildens.
  • Tematów: 4
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Refused, tak na boku:

nie wyskakuj tu z takim bezsensownym postem.

To do mnie?
  • 0

Paranova.
  • Tematów: 2
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

Zastanawiam się, czy można sobie wizualizować (np. wir) z zamkniętymi oczami? :?:
  • 0

ciemność.
  • Tematów: 21
Reputacja bardzo dobra
Reputacja

Napisano

No chyba najlepiej z zamkniętymi... :) Z otwartymi jest znacznie trudniej choćby ze względu na światło dopływające do oczu.
  • 0

Pixxel.
  • Tematów: 11
Reputacja neutralna
Reputacja

Napisano

a jak sie wyjdzie z ciala to jak mozna do niego wrocic???
  • 0

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych